• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła
Aktualna impreza
Kolacja z Gratem

Kolacja degustacyjna w Tyglach

Przyszła wiosna, a wraz z nią zmiany, zmiany, zmiany! Ale spokojnie, nie zmieniamy się aż tak bardzo.

lip 23

wtorek, godz. 18:00

Gdańsk,
bilety 80 zł
Nadal mieszać będziemy w tyglach kuchnie świata - ta kwestia wpisana jest w nasze DNA i istnieć będzie wraz z nami, czyli dopóki dla Was gotujemy.

Co w takim razie jest na rzeczy? Nowa energia prosto z Poznania, czyli witamy na pokładzie Michała Stężalskiego, który przejął w TYGLACH ster Szefa Kuchni.

Co Wam zaproponuje, czym Was zaskoczy? Tego dowiecie się najszybciej podczas kolacji deustacyjnej, która będzie preludium do wprowadzenia nowego menu wiosna-lato 2022.

Czy to koniec niespodzianek? Absolutnie nie. Otóż ten niezwykły wieczór uświetni Wam oraz nam wyjątkowa postać świata win - Matias Glusman.
___________________________

Michał Stężalski
Swoje pierwsze kroki stawiał w Hotelu Poznań (obecny Novotel Poznań Centrum), potem pracował jako szef kuchni w restauracji Le Palais du Jardin w Poznaniu i Szara Gęś w Krakowie. Znany jest także jako właściciel i szef kuchni bistro Nonna Fela i Tej Pyza w Poznaniu. Jego umiejętności definiują także zdobyte nagrody i wyróżnienia:
- AIG PRIX 2020: Prix au Chef de LAvenir / Nagroda Szefa Przyszłości.
- 3. miejsce polskiej selekcji Bocuse dOr Poland 2019.
- Finalista Wine & Food Noble Night 2017.

Matias Glusman
Polak z pochodzenia, urodzony w Argentynie. Kształcił się w Wielkiej Brytanii, a do Polski przyjechał w 2004 r. Posiada stopień Diploma oraz Certified Tutor Wine & Spirit Education Trust (WSET), Associate to the Institute of Wine & Spirits, Fine and Rare Wine Specialist. W 2006 r. jako pierwszy rozpoczął szkolenia WSET w Polsce, a do dziś wykształcił ponad 200 osób na poziomie Intermediate i Advanced; spośród nich wywodzi się wielu czołowych specjalistów na polskim rynku winiarskim. Jest autorem programu oraz od 2012 r. głównym wykładowcą szkoleń sommelierskich prowadzonych pod egidą Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Ambasador marki Cisowianka Perlage, odpowiedzialny za upowszechnianie kultury picia wysokiej jakości wody i rozwój specjalizacji hydrosommelier.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    339 zł
Rezerwacji możecie dokonywać mailowo bądź telefonicznie:
tel.: 660 097 130
mail: kontakt@tyglebistro.pl
Koszt kolacji:
I PULA (do 11.04): 289 zł | osoba
II PULA (od 12.04): 339 zł | osoba

Opinie 1 zablokowana

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Besova

Gdynia
Świętojańska 45/4

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

Wkrótce

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Bez Dwóch Dań Mapka 6.0

Restauracje
Julka świetna obsługa ,polecam się na przyszłość . Super jedzonko i świetne podejście do klienta

Złota Róża Mapka 6.0

Restauracje
Jedzenie przepyszne, obsługa uśmiechnięta i bardzo miła. Lokal wygląda jak z bajki. Serdecznie polecamy.

Jest Pięknie Mapka 6.0

Restauracje
Przepyszne jedzenie, podane jak dzieło sztuki. W czasie oczekiwania podana gratisowsna przystawka. Niesamowite smaki,... więcej

BULAJ Mapka 5.6

Restauracje
Rewelacyjne potrawy. Sztos! Polecam

Najczęściej czytane