Zapraszamy na wyjątkowy wieczór z kolacją degustacyjną! Specjalnym gościem będzie Tomasz Kalenik, sommelier, który zadba o idealny dobór win do każdego dania, a także swoimi opowieściami wprowadzi Was w fascynujący świat wina.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 12:00 - 16:00
ulgowy 95 zł
niedziela, godz. 16:00 - 19:00
ulgowy 225 zł
Aperitif:
MONTELVINI EXTRA DRY, PROSECCO, WŁOCHY
Przystawka zimna:
Plastry pieczonego rostbefu na różowo na aksamitnym sosie balsamicznym z malinami i podpłomykiem
POGGIO SU VINCI, CHIANTI, WŁOCHY
Przystawka ciepła:
Wolno gotowany ozorek wieprzowy zapieczony w cieście drożdżowym z porem i czosnkiem
MÜLLER GOTTWEIGERBERG RIESLING, KREMSTAL, AUSTRIA
Zupa:
Consomme cielęce z borowikami na maśle / kluski lane / cointreau
Danie główne:
Pierś z kaczki sous vide / buraki pieczone grillowane / jabłka szara reneta grillowane / ziemniaki smażone z rozmarynem /sos wiśniowy z rumem
EL CHAPARRAL, NAVARRA, HISZPANIA
Deser:
Pieczony mus gruszkowy z kardamonem i białą czekoladą / kruszonka z palonym słonecznikiem
HANS TSCHIDA SPÄTLESE, BURGENLAND, AUSTRIA
Cena: 120 zł za osobę lub 170 zł za osobę z pairingiem win
Zapraszamy!
Na wieczór wymagana jest wcześniejsza rezerwacja:
795 889 288
restauracja@gvara.pl