Witajcie na kursie gotowania poświęconym kuchni meksykańskiej! Kuchnia ta jest niezwykle bogata i różnorodna, charakteryzująca się unikalnymi smakami, aromatami i technikami kulinarnymi. Na tym kursie poznacie tajniki meksykańskiej kuchni oraz odkryjecie ciekawostki związane z jej historią i kulturą.
Podobne wydarzenia
poniedziałek, godz. 19:00
sobota, godz. 10:00
Dowiecie się również o różnych regionalnych odmianach meksykańskiej kuchni, takich jak kuchnia północna, południowa i centralna, i jakie są ich charakterystyczne cechy. Zapewniam, że po tym kursie będziesz miał/a nie tylko wspaniałe wspomnienia, ale także nowe umiejętności, które pozwolą Ci przygotowywać autentyczne meksykańskie dania w domu. Z pewnością będzie to wyjątkowa przygoda dla wszystkich miłośników kuchni meksykańskiej!
Co przygotujemy?
- Pozole (zupa z kukurydzą)
- Burrito
- Tamales (masa kukurydziana z farszem w liściach kukurydzy)
- Enchilada (zapiekana faszerowana tortilla pod salsą)
Nachos z guacamole
Bonus:
- Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek. - Dostęp do zamkniętej grupy Skōma Food Club.
Co zapewniamy:
- Poczęstunek kieliszkiem Prosecco
- Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!
Kto prowadzi: Mariusz Buller
Co musisz przynieść:
- Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.
Alergie i ograniczenia dietetyczne: Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.