Zapraszamy na wyjątkowe, pierwsze w Gdańsku warsztaty kulinarne "Kuchnie świata". Podczas zajęć zahaczymy o Indie, Tajlandię Południową, Turcję, Cypr i Wyspy Kanaryjskie omawiając smaki tych krajów, gotując sztandarowe dania i popijając herbatkę z Maroka.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
niedziela, godz. 11:00 - 16:00
MENU
Indie: Kheer - czarny pudding z pistacjami
Tajlandia Południowa: Zupa kokosowa z enoki
Cypr: Saj z za'atarem, labneh i oliwkami
Wyspy Kanaryjskie: Papas arrugadas z oryginalnymi sosami mojo rojo i mojo verde
Turcja: Lokma - odświętne pączuszki w syropie
Do przepłukania gardła - turecki jogurt z miętą ("Ayran") i marokańska herbata ("Berber whisky").
Prowadząca:
EWELINA BRODNICKA - dziennikarka, blogerka, podróżnik, kucharz entertainer, gotuje z zawodu i zamiłowania, pisze o tym i uczy innych dobrego smaku w kuchni. Zajmuje się prowadzeniem wydarzeń live cooking i cooking show gotując podczas eventów czy na galeryjnych scenach m.in. z Ewą Wachowicz, Pascalem Brodnickim, czy Mateuszem Gesslerem. Szkoliła się u autorki Jadłonomii Marty Dymek a Anna Starmach zdecydowała o jej zwycięstwie w konkursie kulinarnym. Od kilku lat pisze bloga "Pichconko.pl", prowadzi też swoją mobilną szkołę gotowania a w tym roku uczyła tej sztuki m.in. w Szwajcarii, Austrii czy Francji. Niedawno światło dzienne ujrzała jej pierwsza, kulinarna publikacja którą zrealizowała z Disney Polska.
www.pichconko.pl
www.ewelinabrodnicka.pl
www.instagram.com/pichconko.pl
www.facebook.com/pichconko