K5 Akademia Kulinarna zaprasza na warsztat kulinarny pt. "Meksyk".
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
czwartek - sobota
Przygotujemy:
- Sopa de milpa (krem kukurydziany z chilli , kwaśna śmietaną i musem malinowym)
- Chilli con carne (mielona wołowina z fasola i kukurydza z chipsami z tortilli z niebieskiej kukurydzy z kolendrą)
- Quesadilla z Chorrizo, marynowanym kaktusem, papryką, cebulą, fasola i kolendra z Guacamole
- Fajitas de res al tequilla ( marynowana wołowina z zieloną papryka zawinięta w tortille z mozarellą i Jalapenos z zielonymi pomidorami)
- Bananas de tortilla (banan w tortilli z gorzka czekolada smażony z syropem z agawy i lodami waniliowymi)
- klasyczne salsy