Branżowa Szkoła Specjalna nr 19 w Gdańsku Wrzeszczu tzw. ,,Batorówka'' już po raz VII jest organizatorem Wojewódzkiego Konkursu Gastronomicznego ,,Najsprawniejszy w zawodzie kucharz''. Tematem konkursu jest ,,Jesień na talerzu- burak, cukinia, kabaczek''. Konkurs odbędzie się w czwartek 23 listopada o godz.10.00 w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku - Wrzeszczu, ul. Grunwaldzka 131 A. Zwycięzca gastronomicznego "oskara" otrzyma z rąk Piotra Kowalczuka zastępcy prezydenta ds. polityki społecznej.
Podobne wydarzenia
piątek, godz. 20:00
ulgowy 75 zł
przedsprzedaż 60 - 120 zł
poniedziałek, godz. 16:30
Komisja oceniać będzie przygotowanie uczestnika do konkursu, organizację stanowiska pracy, przestrzeganie przepisów bhp, kreatywność, estetykę podania przygotowanej potrawy, walory smakowe, pracochłonność wykonywanych potraw.
Celem konkursu jest:
doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozwijanie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności uczniów z niepełnosprawnością intelektualną,
rozwijanie współzawodnictwa między uczniami,
aktywizacja młodzieży do praktycznego i teoretycznego doskonalenia,
pobudzanie rozwoju umysł owego ucznia, jego uzdolnień i zainteresowań,
aktywizowanie współpracy międzyszkolnej,
propagowanie zdrowego odżywiania.