Najtaniej w Trójmieście: burgery za mniej niż 25 zł

Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł.
Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł. fot. Surfburger/Facebook.pl

Lokali serwujących burgery jest całe mnóstwo. Podają one zarówno klasyczne buły z wołowiną, serem, warzywami i sosem, jak i znacznie bardziej odjechane propozycje, np. z mięsem jelenia, kotletem z buraka czy sosem z whisky. Wariacji na temat amerykańskiego dania nie brakuje, jednak to klasyczny burger wciąż cieszy się największą popularnością i to jego cenom w trójmiejskich lokalach postanowiliśmy się przyjrzeć.



Dokąd na burgera? Trójmiejskie burgerownie


Czy lubisz burgery?

Zobacz wyniki (1728)
Co rusz otwierające się nowe lokale, specjalizujące się w bułach z wołowiną i dodatkami zaskakują nie tylko oryginalnymi połączeniami smaków, ale i cenami potrafiącymi sięgać niekiedy wartości bardziej wymagających dań w dobrych restauracjach.

Wiemy, że dobre i tanie jedzenie to połączenie idealne, zwłaszcza jeśli mówimy o burgerach, dlatego tym razem postanowiliśmy sprawdzić, gdzie w Trójmieście dostaniemy klasycznego burgera z wołowiną, serem, warzywami i sosem za mniej niż 25 zł. Trzeba jednak pamiętać, że burger burgerowi nierówny i kierując się ceną takiego dania, powinniśmy zwrócić uwagę na gramaturę, zwłaszcza samego mięsa.

Burgerownia nr 1 w Trójmieście według czytelników naszego portalu - Surfburger - klasycznego burgera ukrywa pod nazwą "Specjal". To 180 gramów 100-procentowej wołowiny, ser cheddar, sałata lodowa, ogórek kwaszony, czerwona cebula, pomidor, sosy limonkowy i barbecue oraz bułka, do wyboru: pszenna, graham lub maślana. Za takiego "klasyka" zapłacimy w "Surfie" 23 zł. Warto jednak pamiętać, że w poniedziałki burgery sprzedawane są w niższych cenach. Nasza lokalna burgerowa sieciówka posiada kilka punktów w Trójmieście - siedem stacjonarnych lokali w Gdańsku, dwa lokale w Gdyni, lokal w Sopocie oraz trzy restauracje na kółkach.

1
miejsce: Burgery
w rankingu Burgery
SurfBurger
Gdańsk, Trubadurów 2
9.5/10
+ Oceń

Inna, bardzo znana trójmiejska burgerownia - Carmnik w swoich kantynach w GdyniGdańsku serwuje burgery z falafelem, dorszem, a nawet z kaczką, ale znajdziemy tu też klasyczne propozycje z wołowiną. "Hamb", czyli bułka z wołowiną (150 g), bekonem, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, pomidorem, rukolą i sosami: musztardowo-miodowym i keczupem kosztuje 20 zł, jeśli zamówimy ją przez stronę internetową z odbiorem własnym. Na miejscu kanapka ta - serwowana z frytkami i sosem - kosztuje 27 zł.

Zlokalizowany w GdyniGdańsku 3Burger klasyka z wołowiną oferuje w cenie 23,50 zł. Poza mięsnym kotletem w sezamowej bułce znajdziemy sałatę lodową, pomidora, cebulę, ogórka konserwowego i sos musztardowy.

W Mora Bistro klasyczny burger z kotletem wołowym, sałatą, piklami, pomidorem, cebulą, keczupem i majonezem kosztuje 21 zł. Bułę można zamówić także z podwójnym mięsem (29 zł) albo w wersji mini (1 mini 8 zł/3 mini 22 zł). Istnieje także możliwość wymienienia mięsa na wegetariański kotlet buraczany.

W Baranola Burger klasyczny burger nazywa się "Sami swoi" i kosztuje 24 zł. To bułka pszenna lub żytnia z wołowiną, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą i sosami do wyboru.

W Sopocie klasycznego burgera zjemy m.in. w Bobby Burger. Klasyk w delikatnej bułce typu brioche z wołowiną, pomidorem, sałatą, czerwoną cebulą, ogórkami konserwowymi i sosem classic kosztuje tu 18 zł (pojedyncze mięso) lub 23 zł (podwójne mięso).CHoNoTu klasycznego burgera zjemy już za 19 zł.

W Burgermanii za 20 zł zjemy "Ot, to", czyli bułę z wołowiną, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, cebulą, sałatą i sosem do wyboru. Jednak znajdujący się na Przymorzu lokal ma w swoim menu ogromny wybór burgerów w dobrych cenach (poniżej 30 zł).

Również 20 zł kosztuje "Klasyk" w Redneku. Tyle też zapłacimy za klasyka w Aloha Burgers (Stacja Food Hall). Burger zawiera 150 gramów wołowiny. Istnieje możliwość wyboru podwójnego mięsa (300 g), wówczas zapłacimy za klasycznego burgera 28 zł. W podstawowej ofercie lokal ma osiem burgerów w cenach 20-26 zł.

Mieszczący się w Galerii Szperk w Gdyni Beneburger serwuje klasycznego burgera za 21 zł. W jego skład wchodzi: 180 g wołowiny, bekon, ser cheddar, pomidor, cebula czerwona, pikle, sałata i sos hamburgerowy. W My Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.

W tej samej cenie - 21 zł - zjemy klasyka w Big Burger w Gdyni. "Klasyk" to 100-procentowy antrykot wołowy, czerwona cebula, ogórek kiszony, pomidor, sałata, ketchup i majonez. Burger Story ma w swoim menu dwa klasyki, każdy w cenie 21 zł. Pierwszy to wołowina, cheddar, cebula, pikle, pomidor i sałata, a drugi składa się z wołowiny, cheddara, bekonu i sosu "burger story". Do wyboru jest bułka maślana, wieloziarnista lub bez glutenu (płatna dodatkowo 2 zł). Każdy kotlet w burgerze waży 200 g przed usmażeniem.

Burgery serwuje także popularny gdański pub Loft. Klasyk z wołowiną, warzywami, majonezem, keczupem w brioszce kosztuje tu 22 zł. Taką cenę ma też flagowy burger gdyńskiego Craft Burger. Do wyboru mamy tutaj trzy rodzaje bułek: maślane, pszenne lub pełnoziarniste. "Craft Burger" składa się z 180 g wołowiny, cheddara, sałaty, ogórka kiszonego, pomidora, czerwonej cebuli i sosu BBQ. Również w Burger Majster na Zaspie zjemy klasyka za 22 zł ze 180 g wołowiny. Warto jednak uważnie śledzić stronę burgerowni, gdyż nierzadko wprowadzane są tu promocyjne oferty i "klasyka" można wówczas zjeść nawet za 15 zł.

Burger Stacja posiada dwa lokale w Gdańsku: na ZaspiePrzymorzu. W obu można zjeść klasycznego burgera z wołowiną, sałatą, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem firmowym, który tutaj ukrywa się pod nazwą "Gdańsk Główny" i kosztuje 21 zł.

Original Burger serwuje Classic Burger za 23 zł. Również 23 zł zapłacimy za hamburgera w Kobo Burger. To 200 gramów wołowiny, sałata, ogórek kiszony, pomidor, cebula, musztarda, ketchup i bułki do wyboru: pszenna, graham, maślana lub bowl (bez bułki).

W Sexy Bull, które mieści się w Słonym Spichlerzu, klasycznego burgera zjemy za 25 zł. To soczysta wołowina, bekon, ser, warzywa i sos paprykowo-czosnkowy.

Opinie (275) ponad 10 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • (18)

    Niestety, ale jako beton muszę przyznać ze gdynia bije gastronomicznie Gdańsk na głowę. Również w temacie burgerów, żaden z gdańskich nie stał nawet obok tego ze Śródmieścia ;(

    • 73 113

    • (5)

      Gdynia to nawet Żukowa nie bije.
      W niczym

      • 46 22

      • (2)

        Gdañsk to kulturowy pępek świata ale z racji samozachowawczej skromności odrzeka się od ideowego i materialnego przywódctwa.

        • 6 0

        • (1)

          Mowa była o Gdyni i Żukowie.
          Po prostu weź to na klatę.
          Takie fakty

          • 1 4

          • Lubię Gdynię i Żukowo, więc daj se na luz.

            • 5 0

      • (1)

        A ceny za parkowanie?

        • 3 1

        • najlepsze (najwyższe) w Trójmiescie!

          • 1 0

    • nawet jeśli mają kilka spoko knajp, to i tak trzeba najpierw przyjechać do tej śledziowni (1)

      więc podsumowując dalej lepiej jest jeść w Gdańsku

      • 19 19

      • zjedz gorzej, bo nie chcesz zapłacić za parking?

        • 4 4

    • Carmnik z Gdyni jest lepszy niż ten z Gdańska?

      :)

      • 12 3

    • To chyba żart (5)

      Gdynia to totalna prowincja

      • 21 21

      • Gdynia to Tczew północy (4)

        dziś to taki mieszkalny offset dla Gdanska z przewagą "urzędowego" ukrainskiego, nikt z Gdanska czy Sopotu by tam mieszkać nie chciał

        • 16 15

        • Nie ma nic lepszego niż zapach z Szadółek o poranku (3)

          Połowa Gdańska capi, że można się porzygać. I jeszcze nazwać osiedle "lawendowym" xD Ujeścisko, Orunia, Jasień, okolice Kowal tak walą, że okna nie można otworzyć. A jak dobrze powieje to nawet na Morenie czy we Wrzeszczu czuć zapaszek. No ale jak się przyjechało z Warmińsko- Mazurskiego to się jest przyzwyczajonym do takich aromatów.

          • 16 5

          • Lepszy jest zapach z ekodoliny.

            • 3 0

          • oliwa, przymorze, zaspa, brzezno, jelitkowo, żabianka

            to są dzielnice mieszkaniowe - i niczym tam nie śmierdzi

            • 3 0

          • prędzej w Gdyni zaśmierdzi śledziami niż na Oruni z Szadółek

            jak raz na rok zaleci to jest dużo

            • 1 3

    • Ale nie wciskaj na siłę tych śmieci ze Śródmieścia, nawet nie ma ich w zestawieniu.

      • 7 2

    • Gdzie ty się stołujesz?

      Na dworcu SKM?

      • 1 1

    • Ile smaków tyle opinii.
      Moim smakiem jest Redneck i nie jadlem lepszego

      • 0 0

  • W końcu coś na kieszeń szarego Kowalskiego.

    • 10 15

  • Restauracja na kółkach? (1)

    Knajpa gdzie nikt nie myje rąk bo nie ma bieżącej wody - restauracja???

    • 41 12

    • ale tak generalnie wierzysz w zbiorniki na wodę?

      Takie gdzie można nalać bieżącą wodę?

      • 13 2

  • (3)

    Co sie stało z PasiBusem,nie chcę reklamować ale bardzo dobre burgery tam były.Istnieje jeszcze?

    • 16 7

    • PasiBus (1)

      Jest już tylko w Gdyni w Rivierze

      • 6 1

      • i jest słaby. nie oszukujmy się, dorównuje poziomowi innych 'knajp' z największego centrum handlowego w 3c

        • 3 3

    • Masz 2 w Gdańsku jeden forum 2 morena

      • 0 0

  • W Mcdonalds taniej:) (3)

    I smaczniej:)

    • 21 61

    • Zgadzam się, nie wiem czy smaczniej, bo w powyższych nie jadam, ale od czasu do czasu bardzo lubię skusić się na tzw żarcie z maka.
      Tutaj drożej, ale osobiście rozumiem te ceny- spróbujcie prowadzić działalność w tym kraju to zrozumiecie.

      • 4 9

    • Nie

      W popularnym lokalu z burgerem zjesz wołowine grubości dłoni. A nie te małe hamburgerki na przsekąske. W dodatku jak dobrze znajdziesz taniej i więcej zjesz w burgerowni niż w macu

      • 5 0

    • ja chodzę z moim do Maca

      sam nic nie kupuje, ale mój lubi i zawsze jak skończy to szczeka i merda ogonkiem

      • 4 0

  • Zzz

    Najważniejsze by przewodu pokarmowego nie zgubić w drodze po tych plastikowych jedzeniach.

    • 22 10

  • McDonald's fuj, jak można to kupować albo reklamować!

    Ale burger za 25 zł to szyk i elegancja.

    • 35 20

  • Że co? Burgery? (4)

    Tylko i wyłącznie kebab. Maks za 14 PLN. Jak drożej to idę do innej budy. Szanuję swoje finanse. Zważywszy, że idzie mega bieda i każda złotówka będzie na wagę złota aby przeżyć.... Jak stopy 10 % zaraz inaczej scenariusz turecki...

    • 42 32

    • W sumie mądrze prawisz, bo nie ważne czy "prestiżowy" burger za 30 zł, czy kebap za 15, pewnie jedno i drugie robią ze zdechłych psów i kotów xD, Nie ma co przepłacać:)

      • 20 4

    • Zmień pracę to nie będziesz tak tych złotówek liczyć

      • 2 8

    • Weź kredyt i wyjedź na szparagi.

      • 4 2

    • Cześć Svenus

      Wziąłeś drugi etat?

      • 0 1

  • (7)

    Burgery są modne i promowane, więc w przypadku mody zwyczajnie dopłacie do mody:) Każdy prawdziwy mężczyzna wie, że król jest tylko jeden, lokal "U Szwagra" przy pętli w Oliwie;)

    • 61 8

    • kobiety też tam się żywią :)

      • 14 0

    • (1)

      Przestalem chadzac przy 16zl i to mimo tego, ze zarabialem wtedy 1tys wiecej niz obecnie. Ceny powyzej 10zl za bulke sa niedorzeczne, niezaleznie od tego czy sa jakos uzasadnione czy nie. No i nie wiem po co buduja takie pietrowe konstrukcje, ktorych nijak nie da sie jesc. Wole kupic skladniki i zrobic sobie w domu cos co da sie zjesc bez ubrudzenia siebie i wszystkiego dookola.

      • 20 5

      • burger ponizej 10 zł?

        chyba mikroburger albo z miesa z psa zmielonego z budą

        • 15 4

    • U szwagra jescze działa? (3)

      bo Google pokazeje że zamknięte na stałe :(

      • 2 2

      • Działa, działa. (2)

        • 8 0

        • nigdy nie widziałem żeby było to otwarte, a próbowałem kilkanaście razy o różnych porach (1)

          zawsze zamknięte i tylko piszą, że przepyszne, ale nie idzie tego spróbować. Może Wy próbujecie tylko podtrzymać jakąś historię i wspominacie jak kiedyś było.

          • 9 0

          • To zwykły szajs.
            Chwalą to gimbusy, bezrobotni i golodupce

            • 4 1

  • z burgermanii zrezygnowałem po otrzymaniu pewnego razu surowego mięsa. Ale tak totalnie surowego. Był to okres szczytowy (pora obiadowa w weekend) ale bez przesady

    • 20 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

BUFET WŁOSKI Pasta e Vino
BUFET WŁOSKI Pasta e Vino
degustacja
g. 18:00 - 22:30
Sopot, Sheraton
Brunch z Merą
Brunch z Merą
degustacja
g. 13:00
Sopot, Sopot Marriott Resort & Spa
Niedzielny brunch Sheraton Sopot
Niedzielny brunch Sheraton Sopot
degustacja
g. 13:30 - 17:30
Sopot, Sheraton

Nowe Lokale

Wkrótce otwarcie