• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Najtaniej w Trójmieście: burgery za mniej niż 25 zł

Magda Mielke
22 listopada 2021 (artykuł sprzed 2 lat) 
Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł. Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł.

Lokali serwujących burgery jest całe mnóstwo. Podają one zarówno klasyczne buły z wołowiną, serem, warzywami i sosem, jak i znacznie bardziej odjechane propozycje, np. z mięsem jelenia, kotletem z buraka czy sosem z whisky. Wariacji na temat amerykańskiego dania nie brakuje, jednak to klasyczny burger wciąż cieszy się największą popularnością i to jego cenom w trójmiejskich lokalach postanowiliśmy się przyjrzeć.



Burgery Trójmiasto - najtańsze i najdroższe propozycje



Dokąd na burgera? Trójmiejskie burgerownie


Czy lubisz burgery?

Co rusz otwierające się nowe lokale, specjalizujące się w bułach z wołowiną i dodatkami zaskakują nie tylko oryginalnymi połączeniami smaków, ale i cenami potrafiącymi sięgać niekiedy wartości bardziej wymagających dań w dobrych restauracjach.

Wiemy, że dobre i tanie jedzenie to połączenie idealne, zwłaszcza jeśli mówimy o burgerach, dlatego tym razem postanowiliśmy sprawdzić, gdzie w Trójmieście dostaniemy klasycznego burgera z wołowiną, serem, warzywami i sosem za mniej niż 25 zł. Trzeba jednak pamiętać, że burger burgerowi nierówny i kierując się ceną takiego dania, powinniśmy zwrócić uwagę na gramaturę, zwłaszcza samego mięsa.

  • "Hamb" - Carmnik - 21 zł (zamówienia online)/27 zł (na miejscu)
  • "Specjal", czyli klasyk od Surfburgera - z cheddarem i autorskimi sosami BBQ i limonkowym. Cena: 21 zł.
  • Klasyk od 3Burger - 23,50 zł.
Burgerownia nr 1 w Trójmieście według czytelników naszego portalu - Surfburger - klasycznego burgera ukrywa pod nazwą "Specjal". To 180 gramów 100-procentowej wołowiny, ser cheddar, sałata lodowa, ogórek kwaszony, czerwona cebula, pomidor, sosy limonkowy i barbecue oraz bułka, do wyboru: pszenna, graham lub maślana. Za takiego "klasyka" zapłacimy w "Surfie" 23 zł. Warto jednak pamiętać, że w poniedziałki burgery sprzedawane są w niższych cenach. Nasza lokalna burgerowa sieciówka posiada kilka punktów w Trójmieście - siedem stacjonarnych lokali w Gdańsku, dwa lokale w Gdyni, lokal w Sopocie oraz trzy restauracje na kółkach.


Inna, bardzo znana trójmiejska burgerownia - Carmnik w swoich kantynach w GdyniGdańsku serwuje burgery z falafelem, dorszem, a nawet z kaczką, ale znajdziemy tu też klasyczne propozycje z wołowiną. "Hamb", czyli bułka z wołowiną (150 g), bekonem, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, pomidorem, rukolą i sosami: musztardowo-miodowym i keczupem kosztuje 20 zł, jeśli zamówimy ją przez stronę internetową z odbiorem własnym. Na miejscu kanapka ta - serwowana z frytkami i sosem - kosztuje 27 zł.

Zlokalizowany w GdyniGdańsku 3Burger klasyka z wołowiną oferuje w cenie 23,50 zł. Poza mięsnym kotletem w sezamowej bułce znajdziemy sałatę lodową, pomidora, cebulę, ogórka konserwowego i sos musztardowy.

  • W Mora Bistro klasycznego burgera zjemy za 21 zł.
  • Klasyk od 3Burger - 23,50 zł.
W Mora Bistro klasyczny burger z kotletem wołowym, sałatą, piklami, pomidorem, cebulą, keczupem i majonezem kosztuje 21 zł. Bułę można zamówić także z podwójnym mięsem (29 zł) albo w wersji mini (1 mini 8 zł/3 mini 22 zł). Istnieje także możliwość wymienienia mięsa na wegetariański kotlet buraczany.

W Baranola Burger klasyczny burger nazywa się "Sami swoi" i kosztuje 24 zł. To bułka pszenna lub żytnia z wołowiną, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą i sosami do wyboru.

W Sopocie klasycznego burgera zjemy m.in. w Bobby Burger. Klasyk w delikatnej bułce typu brioche z wołowiną, pomidorem, sałatą, czerwoną cebulą, ogórkami konserwowymi i sosem classic kosztuje tu 18 zł (pojedyncze mięso) lub 23 zł (podwójne mięso).CHoNoTu klasycznego burgera zjemy już za 19 zł.

  • 27 zł zapłacimy za "klasyka" w Off Burgerze.
  • "Klasyka" w Lofcie zjemy za 22 zł.
  • Klasyk od Burger Stacji - 21 zł.
  • Hamburger w Kobo Burger.
W Burgermanii za 20 zł zjemy "Ot, to", czyli bułę z wołowiną, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, cebulą, sałatą i sosem do wyboru. Jednak znajdujący się na Przymorzu lokal ma w swoim menu ogromny wybór burgerów w dobrych cenach (poniżej 30 zł).

Również 20 zł kosztuje "Klasyk" w Redneku. Tyle też zapłacimy za klasyka w Aloha Burgers (Stacja Food Hall). Burger zawiera 150 gramów wołowiny. Istnieje możliwość wyboru podwójnego mięsa (300 g), wówczas zapłacimy za klasycznego burgera 28 zł. W podstawowej ofercie lokal ma osiem burgerów w cenach 20-26 zł.

Mieszczący się w Galerii Szperk w Gdyni Beneburger serwuje klasycznego burgera za 21 zł. W jego skład wchodzi: 180 g wołowiny, bekon, ser cheddar, pomidor, cebula czerwona, pikle, sałata i sos hamburgerowy. W My Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.

W tej samej cenie - 21 zł - zjemy klasyka w Big Burger w Gdyni. "Klasyk" to 100-procentowy antrykot wołowy, czerwona cebula, ogórek kiszony, pomidor, sałata, ketchup i majonez. Burger Story ma w swoim menu dwa klasyki, każdy w cenie 21 zł. Pierwszy to wołowina, cheddar, cebula, pikle, pomidor i sałata, a drugi składa się z wołowiny, cheddara, bekonu i sosu "burger story". Do wyboru jest bułka maślana, wieloziarnista lub bez glutenu (płatna dodatkowo 2 zł). Każdy kotlet w burgerze waży 200 g przed usmażeniem.

  • Tanie i smaczne burgery zjemy w Aloha Burgers.
  • W Big Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.
  • Klasyki od Burger Majster.
Burgery serwuje także popularny gdański pub Loft. Klasyk z wołowiną, warzywami, majonezem, keczupem w brioszce kosztuje tu 22 zł. Taką cenę ma też flagowy burger gdyńskiego Craft Burger. Do wyboru mamy tutaj trzy rodzaje bułek: maślane, pszenne lub pełnoziarniste. "Craft Burger" składa się z 180 g wołowiny, cheddara, sałaty, ogórka kiszonego, pomidora, czerwonej cebuli i sosu BBQ. Również w Burger Majster na Zaspie zjemy klasyka za 22 zł ze 180 g wołowiny. Warto jednak uważnie śledzić stronę burgerowni, gdyż nierzadko wprowadzane są tu promocyjne oferty i "klasyka" można wówczas zjeść nawet za 15 zł.

Burger Stacja posiada dwa lokale w Gdańsku: na ZaspiePrzymorzu. W obu można zjeść klasycznego burgera z wołowiną, sałatą, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem firmowym, który tutaj ukrywa się pod nazwą "Gdańsk Główny" i kosztuje 21 zł.

Original Burger serwuje Classic Burger za 23 zł. Również 23 zł zapłacimy za hamburgera w Kobo Burger. To 200 gramów wołowiny, sałata, ogórek kiszony, pomidor, cebula, musztarda, ketchup i bułki do wyboru: pszenna, graham, maślana lub bowl (bez bułki).

W Sexy Bull, które mieści się w Słonym Spichlerzu, klasycznego burgera zjemy za 25 zł. To soczysta wołowina, bekon, ser, warzywa i sos paprykowo-czosnkowy.

Miejsca

Opinie (275) ponad 10 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • Errata

    Ledwo wspomniane o Redneku?!? Skandal!!! Najlepsza alternatywa dla klasycznego kotleta, Burger z szampanym mięsem, a naprawdę się na tym znają. Świetnie przygotowane produkty w idealnie skomponowanych pozycjach i sezonowym menu. Obecnie najlepszy lokal w Gdańsku, zwykle zatłoczony ale zawsze wydają szybko i sprawnie. Drugi warty odwiedzenia to Meat Shack we Wrzeszczu. Też dobry, czasem wpadam ale tu niestety obsuwa czasowa to standard, nawet przy małym ruchu.

    • 0 0

  • Tommy's Burgers

    Jeden z najlepszych Burgerów jakich jadłem, lokal z znajduje się na Wrzeszczu, obok ,,Rzeźni'', to nie reklama, jedynie opinia zadowolonego i najedzonego brzuszka

    • 0 0

  • (3)

    Co sie stało z PasiBusem,nie chcę reklamować ale bardzo dobre burgery tam były.Istnieje jeszcze?

    • 16 7

    • Masz 2 w Gdańsku jeden forum 2 morena

      • 1 0

    • PasiBus (1)

      Jest już tylko w Gdyni w Rivierze

      • 7 1

      • i jest słaby. nie oszukujmy się, dorównuje poziomowi innych 'knajp' z największego centrum handlowego w 3c

        • 3 3

  • Opinia wyróżniona

    (8)

    A pamięta ktoś może budkę z burgerami we Wrzeszczu, przy wejściu do tunelu.
    Sprzedawała tam taka sympatyczna starsza pani . Jej kurczak burger to najlepsze co jadłam a ta przyjemność kosztowała chyba 8 zł.

    • 96 5

    • (3)

      a pamiętasz taki Burger No1 za dzisiejszym Manhattanem na ulicy Partyzantów, gdzie dzisija znajduje się kwiaciarnia? Te buły były mega smaczne - takie typowe polskie; mięso wieprzowe, mnóstwo surówek, ale mega zarąbisty fast....

      • 12 1

      • Snack bar się nazywał. 25 lat funkcjonował i karmił. Pozdrawiam właścicieli

        • 0 0

      • Taaaak ! (1)

        Faktycznie to było coś , jeżeli dobrze pamiętam bułka była opiekana a nie mikrofala. Było naprawdę smacznie
        . Świetne miejsce na powrocie z hiphopu z uboota albo z mechanika. Fajnie że przypomniałeś :)

        • 9 0

        • O, tak, tak, tak!

          To było jedno z pierwszych miejsc w Trójmieście, gdzie można było też zjeść vege burgera. I mówcie sobie co chcecie - nikogo nie zamierzam przekonywać, ale dla mnie super było, że kiedy znajomi jedli, nie musiałam z zazdrościa patrzeć, tylko mogłam zjeść z nimi. W latach '90-2000 to był naprawdę ewenement.

          • 5 1

    • Bar u Pani Żanety.

      Miała mega zapiekanki, hamburgery za grosze, jadło się tam kiedyś po szkole. Najlepszy street food. Ile razy tamtędy przechodzę to myśle o świętej pamięci Pani Żanetce :)

      • 6 0

    • (1)

      Chyba jestem starszy bo na studiach jadłem te bułki chrupiące za 4.50 zł.
      Super sprawa, super cena. Teraz są 4.50 będą bułki ale kajzerki w markecie. Dzięki ci o pisie

      • 13 4

      • No, za Tuska te kajzerki na bank kosztowalaby 30 groszy z 5 sztuk. Nawet do hamburgera musisz włożyć swoje tanie politykowanie? Później się dziwicie, że kolejne wybory w plecy.

        • 10 8

    • Niestety miła pani już nie żyje .

      A kurczak burger to był sztos .

      • 16 2

  • Marylin (2)

    Najlepsze są burgery w Marylin w Straszynie ale to poza Trójmiastem. Są naprawdę pyszne i wielkie a opinia jest potwierdzona czasem oczekiwania na zrobienie. Są tak dobre, że jak mam ochotę na takiego Burgera to przyjeżdżam tam z Gdyni i patrząc na rejestracje nie jestem jedynym "zamiejscowym" klientem.

    • 3 5

    • Tylko tam

      Burgery tylko w Marilyn

      • 0 0

    • Ty a obok gka i gwe

      • 0 0

  • Cena w surfie w poniedziałki

    W artykule jest info o niższych cenach w surfie w kazdy poniedziałek. Cięzko znaleźc konkretne informacje, a na stronie maja napisane tylko "taniej". Da ktoś znac ile kosztuje podstawowy specjal w poniedziałki? Albo o ile PLNów kazdego burgera sprzedają taniej?

    Dzięki

    • 0 0

  • Za 25 zł to w tym sezonie w Zakopanem jadłem normalny, smaczny obiad. (12)

    Co w tych przerosnietych bułach tyle kosztuje?

    • 49 11

    • Kosztuje umiejętność smażenia wołowych kotletów (4)

      Bo zrobić tak żeby nie był spalony na podeszwę tylko różowiutki w środku to niewielu potrafi

      • 3 9

      • Oczywiście

        Cierpiąc na zbyt krótkie spodnie z nawoskowaną brodą lub w kicku

        • 1 0

      • a whisky można pić z colą, z lodem, czy na czysto walić w gardło piwny neoficie?

        • 4 0

      • Nie tłumacz spraw, które inni rozumieją.

        • 1 2

      • No, na pewno, bez doktoratu ze smażologii ani rusz

        • 18 0

    • (6)

      W mleczaku?

      • 14 8

      • Schabowy, ziemniaczki i surówka plus kompocik (4)

        Dokładnie też ta jadłem i nie mam pojęcia jak za bułkę można dać 25zł hak dla mnie max to 15zł

        • 19 5

        • tak tak, w zakopanem za 25 zl obiad, chyba w 1996 (2)

          • 6 6

          • Wystarczy zejść z Krupówek i masz ceny niższe o co najmniej 30%. (1)

            I za te wspomniane 25 zł zjesz bez problemu i smacznie.
            A w barze mlecznym jeszcze trochę taniej, ale teraz są chyba tylko dwa w Zako i w sezonie ciężko się wbić.

            • 8 0

            • Nikt normalny tam nie jeździ

              • 1 3

        • chyba u bacy z gratisowym oscypkiem

          • 1 0

      • W barach mlecznych w sezonie takie kolejki że nie ma sensu czekać, bo można z głodu paść
        Ale tak jak napisałem poniżej, wystarczy zejść z Krupówek.

        • 4 0

  • Jest hype-jest sprzedaż

    A zaczęło się od zwykłej bułki z mięsem z grilla.Cała faza na wyrafinowaną gastronomię dosięgneła hamburgerów i jest szczytem infantylności osób płacących krocie za te produkty.Dotyczy to zarówno Polski jak i innych krajów.

    • 0 0

  • $$$$$$$$$ (2)

    Smutnym faktem jest to, że mogę dostać wspaniałego, ręcznie robionego hamburgera wyprodukowanego w USA za mniej niż tutaj. Różnica polega na tym, że zarabiam trzy razy więcej pieniędzy, żeby za niego zapłacić.

    • 6 3

    • Łał,po prostu

      Zaimponowałeś wszystkim,szczęki opadły a ze wstydu towarzystwo wyrzuciło do kibla telefony i laptopy

      • 0 0

    • I nadal siedzisz na lokalnym polskim portalu.
      Wiesz co to sukces

      • 4 1

  • Tanio. W Tromso w Norwegii jadłem hamburgera (2)

    z renifera za 90 zł.

    • 3 2

    • O dżizas ,ryli?

      Jesteś wapaniały

      • 0 0

    • I jak na nich to jest normalnie/przystępnie. Przy czym pamiętajmy o zarobkach kilka razy wyższych niż u nas...

      • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane