- 1 Jemy na mieście: Whiskey on the Rocks (120 opinii)
- 2 Duża impreza kulinarna znowu w Trójmieście (36 opinii)
- 3 Cateringi na święta. Zamów już teraz (64 opinie)
- 4 Nowe lokale: pizza, bistro i polska kuchnia (94 opinie)
- 5 Smutna prawda o influencerach (158 opinii)
Najtaniej w Trójmieście: burgery za mniej niż 25 zł
Lokali serwujących burgery jest całe mnóstwo. Podają one zarówno klasyczne buły z wołowiną, serem, warzywami i sosem, jak i znacznie bardziej odjechane propozycje, np. z mięsem jelenia, kotletem z buraka czy sosem z whisky. Wariacji na temat amerykańskiego dania nie brakuje, jednak to klasyczny burger wciąż cieszy się największą popularnością i to jego cenom w trójmiejskich lokalach postanowiliśmy się przyjrzeć.
Burgery Trójmiasto - najtańsze i najdroższe propozycje
Dokąd na burgera? Trójmiejskie burgerownie
Wiemy, że dobre i tanie jedzenie to połączenie idealne, zwłaszcza jeśli mówimy o burgerach, dlatego tym razem postanowiliśmy sprawdzić, gdzie w Trójmieście dostaniemy klasycznego burgera z wołowiną, serem, warzywami i sosem za mniej niż 25 zł. Trzeba jednak pamiętać, że burger burgerowi nierówny i kierując się ceną takiego dania, powinniśmy zwrócić uwagę na gramaturę, zwłaszcza samego mięsa.
Burgerownia nr 1 w Trójmieście według czytelników naszego portalu - Surfburger - klasycznego burgera ukrywa pod nazwą "Specjal". To 180 gramów 100-procentowej wołowiny, ser cheddar, sałata lodowa, ogórek kwaszony, czerwona cebula, pomidor, sosy limonkowy i barbecue oraz bułka, do wyboru: pszenna, graham lub maślana. Za takiego "klasyka" zapłacimy w "Surfie" 23 zł. Warto jednak pamiętać, że w poniedziałki burgery sprzedawane są w niższych cenach. Nasza lokalna burgerowa sieciówka posiada kilka punktów w Trójmieście - siedem stacjonarnych lokali w Gdańsku, dwa lokale w Gdyni, lokal w Sopocie oraz trzy restauracje na kółkach.
Inna, bardzo znana trójmiejska burgerownia - Carmnik w swoich kantynach w Gdyni i Gdańsku serwuje burgery z falafelem, dorszem, a nawet z kaczką, ale znajdziemy tu też klasyczne propozycje z wołowiną. "Hamb", czyli bułka z wołowiną (150 g), bekonem, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, pomidorem, rukolą i sosami: musztardowo-miodowym i keczupem kosztuje 20 zł, jeśli zamówimy ją przez stronę internetową z odbiorem własnym. Na miejscu kanapka ta - serwowana z frytkami i sosem - kosztuje 27 zł.
Zlokalizowany w Gdyni i Gdańsku 3Burger klasyka z wołowiną oferuje w cenie 23,50 zł. Poza mięsnym kotletem w sezamowej bułce znajdziemy sałatę lodową, pomidora, cebulę, ogórka konserwowego i sos musztardowy.
W Mora Bistro klasyczny burger z kotletem wołowym, sałatą, piklami, pomidorem, cebulą, keczupem i majonezem kosztuje 21 zł. Bułę można zamówić także z podwójnym mięsem (29 zł) albo w wersji mini (1 mini 8 zł/3 mini 22 zł). Istnieje także możliwość wymienienia mięsa na wegetariański kotlet buraczany.
W Baranola Burger klasyczny burger nazywa się "Sami swoi" i kosztuje 24 zł. To bułka pszenna lub żytnia z wołowiną, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą i sosami do wyboru.
W Sopocie klasycznego burgera zjemy m.in. w Bobby Burger. Klasyk w delikatnej bułce typu brioche z wołowiną, pomidorem, sałatą, czerwoną cebulą, ogórkami konserwowymi i sosem classic kosztuje tu 18 zł (pojedyncze mięso) lub 23 zł (podwójne mięso). W CHoNoTu klasycznego burgera zjemy już za 19 zł.
W Burgermanii za 20 zł zjemy "Ot, to", czyli bułę z wołowiną, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, cebulą, sałatą i sosem do wyboru. Jednak znajdujący się na Przymorzu lokal ma w swoim menu ogromny wybór burgerów w dobrych cenach (poniżej 30 zł).
Również 20 zł kosztuje "Klasyk" w Redneku. Tyle też zapłacimy za klasyka w Aloha Burgers (Stacja Food Hall). Burger zawiera 150 gramów wołowiny. Istnieje możliwość wyboru podwójnego mięsa (300 g), wówczas zapłacimy za klasycznego burgera 28 zł. W podstawowej ofercie lokal ma osiem burgerów w cenach 20-26 zł.
Mieszczący się w Galerii Szperk w Gdyni Beneburger serwuje klasycznego burgera za 21 zł. W jego skład wchodzi: 180 g wołowiny, bekon, ser cheddar, pomidor, cebula czerwona, pikle, sałata i sos hamburgerowy. W My Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.
W tej samej cenie - 21 zł - zjemy klasyka w Big Burger w Gdyni. "Klasyk" to 100-procentowy antrykot wołowy, czerwona cebula, ogórek kiszony, pomidor, sałata, ketchup i majonez. Burger Story ma w swoim menu dwa klasyki, każdy w cenie 21 zł. Pierwszy to wołowina, cheddar, cebula, pikle, pomidor i sałata, a drugi składa się z wołowiny, cheddara, bekonu i sosu "burger story". Do wyboru jest bułka maślana, wieloziarnista lub bez glutenu (płatna dodatkowo 2 zł). Każdy kotlet w burgerze waży 200 g przed usmażeniem.
Burgery serwuje także popularny gdański pub Loft. Klasyk z wołowiną, warzywami, majonezem, keczupem w brioszce kosztuje tu 22 zł. Taką cenę ma też flagowy burger gdyńskiego Craft Burger. Do wyboru mamy tutaj trzy rodzaje bułek: maślane, pszenne lub pełnoziarniste. "Craft Burger" składa się z 180 g wołowiny, cheddara, sałaty, ogórka kiszonego, pomidora, czerwonej cebuli i sosu BBQ. Również w Burger Majster na Zaspie zjemy klasyka za 22 zł ze 180 g wołowiny. Warto jednak uważnie śledzić stronę burgerowni, gdyż nierzadko wprowadzane są tu promocyjne oferty i "klasyka" można wówczas zjeść nawet za 15 zł.
Burger Stacja posiada dwa lokale w Gdańsku: na Zaspie i Przymorzu. W obu można zjeść klasycznego burgera z wołowiną, sałatą, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem firmowym, który tutaj ukrywa się pod nazwą "Gdańsk Główny" i kosztuje 21 zł.
Original Burger serwuje Classic Burger za 23 zł. Również 23 zł zapłacimy za hamburgera w Kobo Burger. To 200 gramów wołowiny, sałata, ogórek kiszony, pomidor, cebula, musztarda, ketchup i bułki do wyboru: pszenna, graham, maślana lub bowl (bez bułki).
W Sexy Bull, które mieści się w Słonym Spichlerzu, klasycznego burgera zjemy za 25 zł. To soczysta wołowina, bekon, ser, warzywa i sos paprykowo-czosnkowy.
Miejsca
Opinie (275) ponad 10 zablokowanych
-
2021-11-22 17:19
Opinia wyróżniona
W uczciwym burgerze nie ma nic złego i niezdrowego... (5)
...wprost przeciwnie: domowo wypieczona buła maślana, wysokiej jakości siekana wołowina. Sałata, cebula, ogórki z biodynamicznej hodowli. Dobry, niekoniecznie majonezowy, sos, a jeśli majonezowy to z porządnego oleju (a może nawet oliwy?) i zółtek od kur wolnowybiegowych. I tak dalej... Wszystko może być mega zdrowe i przepyszne. Tylko pytanie czy gdziekolwiek takie dają i w jakiej cenie? Takich porządnych top burgerów nie powstydziliby się nawet najlepsi szefowie kuchni...
- 68 16
-
2021-11-22 18:13
(4)
I za jedyne 49,99 ;)
- 22 0
-
2021-11-22 19:03
no niestety... (3)
...masz rację - nie zejdzie się wtedy z ceną w lokalu. Tworzę czasem takie sztuki w domu dla grupki znajomych o ile przewidziane jest spotkanie przy piwie. Nic więcej do szczęścia nie jest wtedy potrzebne
- 9 0
-
2021-11-22 19:47
(2)
Zgadza się. Ceny za burgery pokazują w jakim zaścianku w USA i POL żyjemy - gdzie w twarz próbuje się udawadniać, jakiż to specjał wykreowano, a to podstawowe składniki kuchni pierwotnie środkowo-europejskiej.
Cenę przygotowania burgera szacowano wiele razy i w różnych krajach. Ja z racji pochodzenia znam amerykańskie szacunki. Te nieZgadza się. Ceny za burgery pokazują w jakim zaścianku w USA i POL żyjemy - gdzie w twarz próbuje się udawadniać, jakiż to specjał wykreowano, a to podstawowe składniki kuchni pierwotnie środkowo-europejskiej.
Cenę przygotowania burgera szacowano wiele razy i w różnych krajach. Ja z racji pochodzenia znam amerykańskie szacunki. Te nie wykraczają średnio poza barierę 5 USD.
Orientując się na sile nabywczej pieniądza względem produktów rolniczych, koszt burgera w Polsce odpowiada nominalnie sile dolara, zatem jest to plus/minus 5 PLN.- 10 5
-
2021-11-23 14:47
(1)
nie prawda, produkty rolnicze w stanach nie są wcale droższe od naszych. A na cenę burgera ma wpływ jeszcze choćby miejsce w którym go serwują więc takie oderwane od rzeczywistości wyliczenie jest niewiele warte
- 1 0
-
2021-11-23 16:24
Poza tym amerykańska krowa daje dużo więcej mięsa
- 0 0
-
2021-11-22 16:49
Opinia wyróżniona
(8)
A pamięta ktoś może budkę z burgerami we Wrzeszczu, przy wejściu do tunelu.
Sprzedawała tam taka sympatyczna starsza pani . Jej kurczak burger to najlepsze co jadłam a ta przyjemność kosztowała chyba 8 zł.- 96 5
-
2021-11-23 17:55
Bar u Pani Żanety.
Miała mega zapiekanki, hamburgery za grosze, jadło się tam kiedyś po szkole. Najlepszy street food. Ile razy tamtędy przechodzę to myśle o świętej pamięci Pani Żanetce :)
- 6 0
-
2021-11-23 00:37
(1)
Chyba jestem starszy bo na studiach jadłem te bułki chrupiące za 4.50 zł.
Super sprawa, super cena. Teraz są 4.50 będą bułki ale kajzerki w markecie. Dzięki ci o pisie- 13 4
-
2021-11-23 06:20
No, za Tuska te kajzerki na bank kosztowalaby 30 groszy z 5 sztuk. Nawet do hamburgera musisz włożyć swoje tanie politykowanie? Później się dziwicie, że kolejne wybory w plecy.
- 10 8
-
2021-11-22 22:35
(3)
a pamiętasz taki Burger No1 za dzisiejszym Manhattanem na ulicy Partyzantów, gdzie dzisija znajduje się kwiaciarnia? Te buły były mega smaczne - takie typowe polskie; mięso wieprzowe, mnóstwo surówek, ale mega zarąbisty fast....
- 12 1
-
2021-11-25 23:17
Snack bar się nazywał. 25 lat funkcjonował i karmił. Pozdrawiam właścicieli
- 0 0
-
2021-11-22 22:54
Taaaak ! (1)
Faktycznie to było coś , jeżeli dobrze pamiętam bułka była opiekana a nie mikrofala. Było naprawdę smacznie
. Świetne miejsce na powrocie z hiphopu z uboota albo z mechanika. Fajnie że przypomniałeś :)- 9 0
-
2021-11-23 07:01
O, tak, tak, tak!
To było jedno z pierwszych miejsc w Trójmieście, gdzie można było też zjeść vege burgera. I mówcie sobie co chcecie - nikogo nie zamierzam przekonywać, ale dla mnie super było, że kiedy znajomi jedli, nie musiałam z zazdrościa patrzeć, tylko mogłam zjeść z nimi. W latach '90-2000 to był naprawdę ewenement.
- 5 1
-
2021-11-22 17:51
Niestety miła pani już nie żyje .
A kurczak burger to był sztos .
- 16 2
Wszystkie opinie
-
2021-11-22 13:19
(18)
Niestety, ale jako beton muszę przyznać ze gdynia bije gastronomicznie Gdańsk na głowę. Również w temacie burgerów, żaden z gdańskich nie stał nawet obok tego ze Śródmieścia ;(
- 73 114
-
2021-11-22 14:05
(5)
Gdynia to nawet Żukowa nie bije.
W niczym- 46 22
-
2021-11-22 20:07
(2)
Gdañsk to kulturowy pępek świata ale z racji samozachowawczej skromności odrzeka się od ideowego i materialnego przywódctwa.
- 7 0
-
2021-11-22 20:29
(1)
Mowa była o Gdyni i Żukowie.
Po prostu weź to na klatę.
Takie fakty- 1 4
-
2021-11-22 22:36
Lubię Gdynię i Żukowo, więc daj se na luz.
- 5 0
-
2021-11-22 20:45
(1)
A ceny za parkowanie?
- 3 1
-
2021-11-23 20:13
najlepsze (najwyższe) w Trójmiescie!
- 1 0
-
2021-11-22 15:01
nawet jeśli mają kilka spoko knajp, to i tak trzeba najpierw przyjechać do tej śledziowni (1)
więc podsumowując dalej lepiej jest jeść w Gdańsku
- 19 19
-
2021-11-22 22:37
zjedz gorzej, bo nie chcesz zapłacić za parking?
- 5 4
-
2021-11-22 15:59
Carmnik z Gdyni jest lepszy niż ten z Gdańska?
:)
- 12 3
-
2021-11-22 16:17
To chyba żart (5)
Gdynia to totalna prowincja
- 21 21
-
2021-11-22 18:24
Gdynia to Tczew północy (4)
dziś to taki mieszkalny offset dla Gdanska z przewagą "urzędowego" ukrainskiego, nikt z Gdanska czy Sopotu by tam mieszkać nie chciał
- 16 16
-
2021-11-22 22:19
Nie ma nic lepszego niż zapach z Szadółek o poranku (3)
Połowa Gdańska capi, że można się porzygać. I jeszcze nazwać osiedle "lawendowym" xD Ujeścisko, Orunia, Jasień, okolice Kowal tak walą, że okna nie można otworzyć. A jak dobrze powieje to nawet na Morenie czy we Wrzeszczu czuć zapaszek. No ale jak się przyjechało z Warmińsko- Mazurskiego to się jest przyzwyczajonym do takich aromatów.
- 17 5
-
2021-11-23 04:50
Lepszy jest zapach z ekodoliny.
- 3 0
-
2021-11-23 07:11
oliwa, przymorze, zaspa, brzezno, jelitkowo, żabianka
to są dzielnice mieszkaniowe - i niczym tam nie śmierdzi
- 3 0
-
2021-11-23 14:49
prędzej w Gdyni zaśmierdzi śledziami niż na Oruni z Szadółek
jak raz na rok zaleci to jest dużo
- 1 4
-
2021-11-22 16:42
Ale nie wciskaj na siłę tych śmieci ze Śródmieścia, nawet nie ma ich w zestawieniu.
- 7 2
-
2021-11-23 00:57
Gdzie ty się stołujesz?
Na dworcu SKM?
- 1 1
-
2021-11-24 09:53
Ile smaków tyle opinii.
Moim smakiem jest Redneck i nie jadlem lepszego- 0 0
-
2021-11-22 13:20
W końcu coś na kieszeń szarego Kowalskiego.
- 10 15
-
2021-11-22 13:24
Restauracja na kółkach? (1)
Knajpa gdzie nikt nie myje rąk bo nie ma bieżącej wody - restauracja???
- 41 12
-
2021-11-22 13:44
ale tak generalnie wierzysz w zbiorniki na wodę?
Takie gdzie można nalać bieżącą wodę?
- 13 2
-
2021-11-22 13:35
(3)
Co sie stało z PasiBusem,nie chcę reklamować ale bardzo dobre burgery tam były.Istnieje jeszcze?
- 16 7
-
2021-11-22 14:40
PasiBus (1)
Jest już tylko w Gdyni w Rivierze
- 7 1
-
2021-11-22 22:39
i jest słaby. nie oszukujmy się, dorównuje poziomowi innych 'knajp' z największego centrum handlowego w 3c
- 3 3
-
2021-11-25 23:18
Masz 2 w Gdańsku jeden forum 2 morena
- 1 0
-
2021-11-22 13:37
W Mcdonalds taniej:) (3)
I smaczniej:)
- 21 62
-
2021-11-22 14:45
Zgadzam się, nie wiem czy smaczniej, bo w powyższych nie jadam, ale od czasu do czasu bardzo lubię skusić się na tzw żarcie z maka.
Tutaj drożej, ale osobiście rozumiem te ceny- spróbujcie prowadzić działalność w tym kraju to zrozumiecie.- 4 9
-
2021-11-22 18:14
Nie
W popularnym lokalu z burgerem zjesz wołowine grubości dłoni. A nie te małe hamburgerki na przsekąske. W dodatku jak dobrze znajdziesz taniej i więcej zjesz w burgerowni niż w macu
- 6 0
-
2021-11-22 18:28
ja chodzę z moim do Maca
sam nic nie kupuje, ale mój lubi i zawsze jak skończy to szczeka i merda ogonkiem
- 4 0
-
2021-11-22 13:39
Zzz
Najważniejsze by przewodu pokarmowego nie zgubić w drodze po tych plastikowych jedzeniach.
- 22 10
-
2021-11-22 13:41
McDonald's fuj, jak można to kupować albo reklamować!
Ale burger za 25 zł to szyk i elegancja.
- 35 20
-
2021-11-22 13:42
Że co? Burgery? (4)
Tylko i wyłącznie kebab. Maks za 14 PLN. Jak drożej to idę do innej budy. Szanuję swoje finanse. Zważywszy, że idzie mega bieda i każda złotówka będzie na wagę złota aby przeżyć.... Jak stopy 10 % zaraz inaczej scenariusz turecki...
- 43 32
-
2021-11-22 13:52
W sumie mądrze prawisz, bo nie ważne czy "prestiżowy" burger za 30 zł, czy kebap za 15, pewnie jedno i drugie robią ze zdechłych psów i kotów xD, Nie ma co przepłacać:)
- 20 5
-
2021-11-22 19:16
Zmień pracę to nie będziesz tak tych złotówek liczyć
- 2 9
-
2021-11-23 06:25
Weź kredyt i wyjedź na szparagi.
- 4 2
-
2021-11-23 08:24
Cześć Svenus
Wziąłeś drugi etat?
- 0 1
-
2021-11-22 13:45
(7)
Burgery są modne i promowane, więc w przypadku mody zwyczajnie dopłacie do mody:) Każdy prawdziwy mężczyzna wie, że król jest tylko jeden, lokal "U Szwagra" przy pętli w Oliwie;)
- 61 8
-
2021-11-22 13:55
kobiety też tam się żywią :)
- 14 0
-
2021-11-22 14:29
(1)
Przestalem chadzac przy 16zl i to mimo tego, ze zarabialem wtedy 1tys wiecej niz obecnie. Ceny powyzej 10zl za bulke sa niedorzeczne, niezaleznie od tego czy sa jakos uzasadnione czy nie. No i nie wiem po co buduja takie pietrowe konstrukcje, ktorych nijak nie da sie jesc. Wole kupic skladniki i zrobic sobie w domu cos co da sie zjesc bez ubrudzenia siebie i wszystkiego dookola.
- 20 5
-
2021-11-22 16:42
burger ponizej 10 zł?
chyba mikroburger albo z miesa z psa zmielonego z budą
- 16 4
-
2021-11-22 15:06
U szwagra jescze działa? (3)
bo Google pokazeje że zamknięte na stałe :(
- 2 2
-
2021-11-22 16:45
Działa, działa. (2)
- 8 0
-
2021-11-22 17:44
nigdy nie widziałem żeby było to otwarte, a próbowałem kilkanaście razy o różnych porach (1)
zawsze zamknięte i tylko piszą, że przepyszne, ale nie idzie tego spróbować. Może Wy próbujecie tylko podtrzymać jakąś historię i wspominacie jak kiedyś było.
- 10 0
-
2021-11-22 20:31
To zwykły szajs.
Chwalą to gimbusy, bezrobotni i golodupce- 6 1
-
2021-11-22 13:53
z burgermanii zrezygnowałem po otrzymaniu pewnego razu surowego mięsa. Ale tak totalnie surowego. Był to okres szczytowy (pora obiadowa w weekend) ale bez przesady
- 21 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.