Niedzielne Bufety Rodzinne to kulinarna podróż, której przewodnikiem jest Szef Gastronomii Amber Side - Kamil Hildebrandt.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 12:00 - 16:00
ulgowy 95 zł
w każdą niedzielę (do 26.05), godz. 13:00
ulgowy 75 zł
W niedzielę 18. lutego zapraszamy na rozgrzewające menu, które specjalnie na te zimowe popołudnie przygotował nasz Szef Kuchni! Podczas pierwszego spotkania w tym sezonie zapraszamy Państwa na kuchnię hiszpańską!
Startujemy o 13:00! Dzieci do 9 roku życia mają darmowy wstęp!
MENU
ZUPA
Hiszpańska zupa czosnkowa z kąskami wieprzowiny
DANIA GŁÓWNE
Filet z dorady podawany na szynce serrano
Paella z kurczakiem i krewetkami
Pollo al chilindron - kurczak w pikantnej marymacie
Chilli con carne
Ciecierzyca z chorizo i pietruszką
Quesadillas z kurczakiem i serem
Pikantne skrzydełka z kurczaka w płatkach kukurydzianych z salsą
Mule w sosie pomidorowym z kolendrą
Czerwony ryż na ostro
Szpinak po andaluzyjsku
BUFET ZIMNY
Krewetki marynowane w pomidorach z chilli
Kalmary w cieście
Grzanki z pastą z czarnej fasoli i salsą z pieczonej papryki
Szynka serrano
Kiełbasa chorizo
Sałatka z avocado, suszonych pomidorów, oliwek i pestek dyni
Oliwki marynowane z chilli
Grillowane warzywa z aromacie czosnku i ziół
Ser Manchego (z mleka owczego)
Ser semi curado (z mleka krowiego)
Tortilla z warzywami i wołowiną
BUFET DESEROWY
Churros
Krem kataloński
Brzoskwinie w winie z kwaśną śmietaną
BUFET DLA DZIECI
Rosołek z warzywami i makaronem
Sznycelki z kurczaka w płatkach kukurydzianych
Ziemniaki puree
Marchewka z groszkiem zasmażana