Zapraszamy na serię spotkań w klimacie rodzinnego - wspólnego ucztowania, podczas których zaserwujemy Państwu najsłynniejsze potrawy z różnych zakątków Polski i świata. W standardzie bufetu znajdą się dania ciepłe, zimne, bufet deserowy oraz potrawy przygotowane z myślą o najmłodszych. W trakcie trwania bufetów pozostają również do Państwa dyspozycji dania z karty menu.
Podobne wydarzenia
w każdą niedzielę (do 26.05), godz. 13:00
ulgowy 75 zł
niedziela, godz. 10:00, 11:30
22.10 Kuchnia włoska!
MENU:
ZUPA:
Toskańska zupa serowa serwowana z grzankami i kąskami kurczaka
DANIA GŁÓWNE:
Gotowane na parze filety z sandacza podane na grillowanej cukinii skropionej oliwą z rucoli
Sakiewki z łososia nadziewane cytrynowym mascarpone podane na sosie bazyliowym
Pollo alla "Rebellin" - pierś z kurczaka w sosie z octu balsamicznego
Pieczone żeberka bejcowane w wytrawnym winie, balsamico i miodzie
Pollo alla diavola - udka z kurczaka nadziewane warzywami i papryczką chilli
Lasagne al. Forno - zapiekane z sosem mięsno - warzywnym
Lasagne spinaci - zapiekane ze szpinakiem
Arancini - złociste kulki ryżowe z mozzarellą
Cozze in salsa di vino cremosa - mule w sosie winno - śmietanowym
Ravioli z ricottą i szpinakiem
Ziemniaczane gnocchi oprószone parmezanem
DLA DZIECI:
Krem z pomidorów
Klopsiki w sosie pomidorowym
Marchewka duszona w soku pomarańczowym
Puree ziemniaczane
BUFET ZIMNY:
Caprese di bufala
Insalato "Santo Gallo" - kompozycja sałat z chrupiącym kurczakiem
Oliwki marynowane z suszonymi pomidorami
Kalmary marynowane w chilli z pomidorami
Sałatka z gotowanej w koprze ośmiornicy
Karczochy w oliwie ziołowej
Duże kapary z łodygą
Salami picante
Salami milano
Grissini
Prosciuto do parma con melone - melon otulony szynką parmeńską
Vitello tonnato - udziec cielęcy w sosie tuńczykowym
Bruschetta z pomidorami i bazylią
BUFET SŁODKI:
Panna cotta
Tiramisu
Creme brulee
Sorbet cytrynowy z limoncello