• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Niedzielny brunch nad morzem

Magda Mielke
16 kwietnia 2023 (artykuł sprzed 1 roku) 
Opinie (45)
Niedzielny brunch w hotelu Marriott w Sopocie to doskonałe połączenie menu serwowanego w restauracji Mera Brasserie oraz relaksu w strefie basenów i saun. Niedzielny brunch w hotelu Marriott w Sopocie to doskonałe połączenie menu serwowanego w restauracji Mera Brasserie oraz relaksu w strefie basenów i saun.

Najpierw trzydaniowy obiad, a potem relaks w strefie basenów, saun i jacuzzi. Sopocki hotel Marriott Resort & Spa co niedzielę organizuje specjalne brunche, dostępne dla gości spoza hotelu. To może być przepis na udaną niedzielę dla spragnionych wypoczynku, aby bez wyjeżdżania z Trójmiasta zaznać trochę urlopowej beztroski.



Niedzielne brunche odbywają się w sopockim hotelu Marriott co tydzień w godz. 13-17. Obejmują tematyczne trzydaniowe menu oraz dostęp do strefy saun i basenów w godzinach otwarcia basenu w tym samym dniu. To wszystko w cenie 130 zł. W ten sposób Marriott otwiera się na gości spoza hotelu - mieszkańców Trójmiasta i pokazuje, że marka adresowana jest nie tylko do ekskluzywnych klientów.


Kuchnia europejska z lokalnym akcentem



W ramach brunchu w restauracji Mera Brasserie serwowane jest gościom trzydaniowe menu, złożone z dań, których na co dzień można tu spróbować. W tę niedzielę brunch był o tyle wyjątkowy, że składał się z premierowych potraw, pochodzących z nowej karty restauracji.

  • Gravlax, kawior z gorbuszy, crème fraiche, gin, prażona kasza gryczana, olej estragonowy
  • Gravlax, kawior z gorbuszy, crème fraiche, gin, prażona kasza gryczana, olej estragonowy
  • Tatar wołowy, żółtko, szalotka, ogórek konserwowy, kapary, grzyby shimeji, majonez szczypiorkowy, musztarda francuska, pumpernikiel
  • Tatar wołowy, żółtko, szalotka, ogórek konserwowy, kapary, grzyby shimeji, majonez szczypiorkowy, musztarda francuska, pumpernikiel
Na początek goście mogli zamówić jedną pozycję spośród przystawek lub zup. Do wyboru był gravlax, czyli marynowany łosoś z kawiorem z gorbuszy, creme fraiche, ginem, prażoną kaszą gryczaną i olejem estargonowym. Drugą przystawką do wyboru był tatar wołowy z żółtkiem, szalotką, ogórkiem konserwowym, kaparami, grzybami shimeji, majonezem szczypiorkowym, musztardą francuską i pumperniklem. Wśród zup można było wybierać spośród bulionu wołowego lub zupy rybnej.

  • Tagliatelle nero z krewetkami (czosnek, szalotka, pomidor cherry, pietruszka, białe wino)
  • Pieczony halibut, risotto, groszek cukrowy, oliwa szczypiorkowa, szalotka
  • Dania główne
Spośród dań głównych zaproponowano tagliatelle nero z krewetkami z czosnkiem, szalotką, pomidorkami cherry, pietruszką i białym winem oraz pieczonego halibuta na risotto z groszkiem cukrowym, szalotką i oliwą szczypiorkową.

  • Ciasto marakuja, kruszonka, żel mango-marakuja, sorbet mango
  • Mus z białej czekolady, wiśnia, czerwone wino, palona czekolada, ciastko maślane
Brunch zwieńczyły desery - do wyboru: mus z białej czekolady z wiśniami w czerwonym winie, paloną czekoladą i ciastkami maślanymi lub ciastko marakuja z kruszonką, żelem mango-marakuja i sorbetem mango.


Akcenty na 200-lecie Sopotu



Co ciekawe, w nowej karcie dań Mera Brasserie można znaleźć potrawy nawiązujące do Sopotu i wpisujące się w obchody 200-lecia kurortu. To m.in. marynowany śledź podawany z piklowanym rokitnikiem, którego w Sopocie rośnie bardzo dużo oraz szalotką, rzodkwią arbuzową, oliwą lubczykową, ziołową śmietaną i chipsami z bajgla. W planach jest karta drinków nawiązujących do Sopotu.

  • Śledź sopocki, mus z rokitnika, musztarda francuska, kwaśna śmietana, kompresowana rzodkiewka w soku buraczanym, olej szczypiorkowy, płatki kasztana
  • Śledź sopocki, mus z rokitnika, musztarda francuska, kwaśna śmietana, kompresowana rzodkiewka w soku buraczanym, olej szczypiorkowy, płatki kasztana
  • Śledź sopocki, mus z rokitnika, musztarda francuska, kwaśna śmietana, kompresowana rzodkiewka w soku buraczanym, olej szczypiorkowy, płatki kasztana
Innym akcentem związanym z kurortem jest zabieg wykonywany w Mera Spa - rytuał "Mera Amber". Zabiegi wykonywane są z użyciem ekskluzywnych preparatów z linii Mera Amber Cosmetics, które mają głęboko nawilżające, odżywcze i ujędrniające działanie. Z kolei masaże, zarówno ciała, jak i twarzy oraz stóp, wykonywane są z wykorzystaniem bursztynów.

  • W ramach brunchu goście mają dostęp do strefy saun i basenów w godzinach otwarcia basenu w tym samym dniu.
  • W ramach brunchu goście mają dostęp do strefy saun i basenów w godzinach otwarcia basenu w tym samym dniu.
  • W ramach brunchu goście mają dostęp do strefy saun i basenów w godzinach otwarcia basenu w tym samym dniu.
  • W ramach brunchu goście mają dostęp do strefy saun i basenów w godzinach otwarcia basenu w tym samym dniu.
  • W ramach brunchu goście mają dostęp do strefy saun i basenów w godzinach otwarcia basenu w tym samym dniu.
  • W ramach brunchu goście mają dostęp do strefy saun i basenów w godzinach otwarcia basenu w tym samym dniu.

Relaks w spa



Każdy uczestnik brunchu może w tym samym dniu skorzystać ze strefy saun i basenów w godzinach otwarcia basenu (8-22). W hotelu znajdują się dwa baseny rekreacyjne - większy i mniejszy z atrakcjami wodnymi (kaskady, masaże, bicze, gejzer), a także basen/brodzik dla dzieci, cztery jacuzzi (w tym dwa całoroczne zewnętrzne, z wodą o temperaturze 35 stopni) oraz sauny (tekstylna i beztekstylna). Można też skorzystać z zabiegów w Mera Spa (uczestnicy brunchu mają 10 proc. zniżki na zabiegi w tym dniu), a na koniec wypocząć w pokoju ciszy z widokiem na plażę i morze.

Hotele z basenami w Trójmieście

Wydarzenia

Brunch i premiera nowej karty

degustacja

Miejsca

Opinie wybrane

Wszystkie opinie (45)

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Rodzinne Niedziele - Brunch Mera Brasserie

170 zł
degustacja

Niedzielny brunch z muzyką na żywo

190 zł
muzyka na żywo, degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane