• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Nowe lokale: koktajle, tapasy i francuskie pieczywo

Łukasz Stafiej
9 stycznia 2016 (artykuł sprzed 8 lat) 
Tapas Barcelona to pierwszy w Gdyni tapas bar z hiszpańskimi przekąskami do wina. Tapas Barcelona to pierwszy w Gdyni tapas bar z hiszpańskimi przekąskami do wina.

Koniec zeszłego i początek tego roku obrodził w nowe inicjatywy kulinarne. Przedstawiamy kolejnych osiem barów i restauracji, które w ostatnich dniach otwarto w Trójmieście.



Cały Gaweł
Nowy budynek dworca kolejowego w Sopocie i jego okolica będzie niebawem prawdopodobnie największym skupiskiem lokali gastronomicznych w tym mieście. Pierwszą restauracją, która tutaj ruszyła jest Cały Gaweł (wejście od nowego deptaku przy ul. Dworcowej zobacz na mapie Sopotu). Nie tylko nietypowa nazwa (pochodząca od imienia właściciela) wyróżnia to miejsce. Szef zadbał o każdy element. Z jednej strony stworzył wystrój wpisujący się we wciąż modne minimalistyczno-loftowe trendy, a z drugiej - dzięki sporej ilości zieleni, robionej na zamówienie zastawie stołowej czy bardzo otwartej atmosferze nadał miejscu kameralno-domowy charakter. Karta jest krótka i znajdziemy w niej kreatywne wariacje na temat kuchni polskiej z akcentami z kuchni świata. Szef kuchni zapewnia, że pracuje wyłącznie na świeżych, niemrożonych składnikach, nie używa półproduktów i zaopatruje się przede wszystkim w regionalnych, certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych. Zjemy m.in. korzenne śledzie bałtyckie (17 zł), sałatkę z dynią i pieczoną wołowiną (29 zł), pierś z kaczki z plackiem buraczanym (37 zł), tagliatę wołową z krewetkami i pieczonymi warzywami czy wołowego burgera z zagrodowym serem i konfiturą z rokitnika (29 zł). Karta będzie zmieniana sezonowo. Warto zwrócić uwagę na ofertę śniadań serwowanych tutaj do godz. 13. W zestawach znajduje się wypiekane na miejscu pieczywo, jaja od kur z wolnego wybiegu, wiejskie masło czy pochodzące z kaszubskich gospodarstw sery i wędliny (14-19 zł). Od poniedziałku do piątku w godz. 13-16 serwowane są również lunche dnia (od 19 zł). Cały Gaweł czynny jest od poniedziałku do czwartku w godz. 9-23, od piątku do soboty w godz. 9-24, a w niedziele w godz. 9-23.

  • W bistro Cały Gaweł serwowana jest kreatywna kuchnia autorska.
  •  Cały Gaweł
  •  Cały Gaweł
  •  Cały Gaweł
  •  Cały Gaweł
  •  Cały Gaweł
  •  Cały Gaweł
  •  Cały Gaweł
  •  Cały Gaweł
  •  Cały Gaweł
  •  Cały Gaweł
  •  Cały Gaweł


La Bagatela
La Bagatela znajduje się w głównym holu nowej siedziby dworca w Sopocie przy ul. Dworcowej zobacz na mapie Sopotu i jest połączeniem piekarni z niewielkim francuskim bistro. Kupimy tutaj przeróżne rodzaje chlebów, rogalików czy słodkości (makaroniki, eklery czy torciki), ale specjalnością francuskiego piekarza są bagietki (od 4,50 zł) - wypiekane także z dodatkami (oliwki, suszone pomidory) lub na ciemnym piwie. Karta jest krótka i znajdują się w niej śniadania, sałatki, kanapki i dania lunchowe. Zjemy m.in. tosty francuskie z jajkiem i szynką (10 zł), zupę cebulową w chlebie (12 zł), gulasz wołowo-warzywny w chlebie (16 zł), kanapkę z łososiem, rukolą i miodem (17 zł) czy sałatę z kaczką (17 zł). W menu znajduje się również piwo i wino (od 9 zł). La Bagatela czynna jest od godz. 9.

  • Specjalnością La Bagatela w budynku sopockiego dworca są wypiekane na miejscu bagietki.
  •  Labagatela
  •  Labagatela
  •  Labagatela
  •  Labagatela
  •  Labagatela
  •  Labagatela
  •  Labagatela
  •  Labagatela


Tapas Barcelona
Sopot i Gdańsk mają swoje tapas bary, natomiast w Gdyni miejsca z hiszpańskimi przekąskami do wina zdecydowanie brakowało. Za otwarcie Tapas Barcelona nie zabrali się nowicjusze, a osoby w kulturze i jedzeniu iberyjskim zakochane od lat, które w ubiegłym roku miłośnicy foodtrucków mogli poznać kupując hiszpańskie delikatesy z charakterystycznej żółto-czerwono-białej furgonetki. Przyszedł czas na rozwój i sympatyczna para wraz z pomocą pochodzącego z Portugalii szefa kuchni postanowiła otworzyć stacjonarny lokal pod adresem Świętojańska 23/2B (wejście od ul. Zygmuntowskiej zobacz na mapie Gdyni). Bar - na wzór typowych hiszpańskich tapasowni - jest niewielki, wyposażony w kilka stolików oraz dwa niewielkie blaty, przy których można przysiąść z kieliszkiem wina i miseczką oliwek. Karta została podzielona na tapasy ciepłe (10-12 zł), zimne (10 zł), hiszpańskie kanapki (15 zł) i większe dania lunchowe (22-28 zł). Zjemy m.in. pimientos de oro, czyli ostre papryczki w domowej zalewie octowej, domowe oliwki z marynacie ziołowo-pomarańczowej, sardynki w winegrecie, klasyczną tortillę i patatas bravas czy kalmary panierowane. Na większy głód warto sięgnąć po bagietki, np. z szynką serrano lub po szaszłyki z krewetek i chorizo. W karcie znajdziemy sporą ofertę win hiszpańskich - w tym niezłej jakości domowe białe i czerwone, nalewane z kija (10 zł za kieliszek) i kilka marek hiszpańskich piw (od 7 zł). Serwowane są również mocniejsze alkohole. Tapas Barcelona czynne jest codziennie w godz. 15-22. Właściciele nie planują zamykać food trucka.

  • Tapas Barcelona prowadzą właściciele food trucka z hiszpańskimi delikatesami. Pomaga im portugalski szef kuchni.
  • Tapas Barcelona to pierwszy w Gdyni tapas bar z hiszpańskimi przekąskami do wina.
  •  Tapas Barcelona
  •  Tapas Barcelona
  •  Tapas Barcelona
  •  Tapas Barcelona
  •  Tapas Barcelona
  •  Tapas Barcelona


Pinata Bar
Właściciele znanego z trójmiejskich ulic kolorowego barobusa z kuchnią meksykańską również postanowili osiąść w niewielkim lokaliku - przy ul. Schopenhauera 1 zobacz na mapie Gdańska w Oliwie. Miłośnicy oferty z mobilnego oddziału (który nie zostanie zlikwidowany, choć w zimie będzie nieczynny) na pewno się nie zawiodą. W menu prym wiodą: burrito, quesadilla (także w wersji bezglutenowej) i taco (15-19 zł). Wybierać można wśród wersji z wolno pieczoną wołowiną, wieprzowiną, kurczakiem z papryczką chipotle lub wegetariańskiej. Dania różnią się przede wszystkim rodzajem kukurydzianego placka, w którym są podane. Dodatki są podobne, m.in.: guacamole, czarna fasola, ser, cebula i kolendra. Przy zamówieniu należy podać ostrość dania w skali od 1 do 10. W Pinata Bar zamówimy również domowe nachosy (18-20 zł), zupę dnia w stylu meksykańskim (7 zł) czy lunch dnia (15 zł, od poniedziałku do piątku w godz. 11:30-15:30). Serwowane są również lemoniady meksykańskie. Lokal jest bardzo mały, ale właścicielom udało się urządzić go w żywym, kolorowym klimacie meksykańskiego baru. Czynne od poniedziałku do piątku w godz. 11-22, w weekendy w godz. 9-22.

  • Pinata Bar to bar z meksykańskim jedzeniem ulicznym.
  •  Pinata Bar
  •  Pinata Bar
  •  Pinata Bar
  •  Pinata Bar
  •  Pinata Bar
  •  Pinata Bar


Eliksir
Eliksir to kolejny - jednak wciąż jeden z raptem kilku - lokal w Trójmieście, w którym serwuje się autorskie, oryginalne koktajle alkoholowe oraz sparowane z nimi smakowo przekąski i dania. Lokal przy ul. Mariana Hemara 1 zobacz na mapie Gdańska we wrzeszczańskim Garnizonie wyróżnia się kilkunastometrowym, potężnym barem, przy którym można wypić drinka, zjeść danie, prowadzić dysputy z barmanem oraz podglądać go przy pracy - przestrzeń robocza dla obsługi znajduje się na tym samym poziomie, co przestrzeń barowa dla gości. Ten ostatni aspekt gra tutaj kluczową rolę - obsługa jest nastawiona na interakcję z gościem oraz chętnie dzieli się swoją wiedzą na temat przyrządzania koktajli czy łączenia ich z jedzeniem. Karta alkoholi jest ogromna - trafiło do niej blisko sto pozycji, wśród których nawet najbardziej wymagający koneserzy z pewnością znajdą zaskakującą pozycje. Każdy gość może poprosić barmana o przygotowanie koktajlu według własnych upodobań i ze swoich ulubionych składników (21-35 zł) albo zdać się na autorskie propozycje (od 16 zł). Zgodnie ze sztuką barmańską z najwyższej półki każdy składnik (czy to pod postacią kawałka świeżych owoców czy przecieru lub ziół) trafiający do szklanki jest naturalny lub samodzielnie przygotowany. W tym celu ekipa barmańska posiada nawet na barze niewielką stację kuchenną. Karta dań jest krótka i składa się z przystawek i dań głównych. Zjemy m.in. krem porowo-ziemniaczany z oliwą truflową i jajkiem sous-vide (11 zł), dojrzewającą polędwicę z kompresowanym ogórkiem z ginem (14 zł), pomarańczowego śledzia z ciastkiem czekoladowym (14 zł), sezonowaną wołowinę z grilla (od 42 zł), kaczkę confit (39 zł) czy risotto z szampanem i pudrem grzybowym (36 zł). Przygotowano również kartę cygar oraz specjalną palarnię. Lokal urządzony jest w bardzo eleganckim, neoklasycznym, ale minimalistycznym stylu, przełamanym nowoczesnymi akcentami. Mimo to daleko mu do wytwornej i lekko nadętej atmosfery mogących kojarzyć się takim wystrojem klubów - ta panująca w Eliksirze jest swobodna, a mile widziani są zarówno goście w garniturach, jak i koszulkach i trampkach. Eliksir czynny jest od poniedziałku do czwartku w godz. 16-1, w piątki w godz. 16-3, w soboty w godz. 12-3, a w niedziele w godz. 12-1.

  • Eliksir wyróżnia kilkunastometrowy bar. Serwowane są przy nim nie tylko autorskie koktajle, ale również sparowane z nimi pozycje z menu.
  •  Eliksir
  •  Eliksir
  •  Eliksir
  •  Eliksir
  •  Eliksir
  •  Eliksir
  •  Eliksir
  •  Eliksir
  •  Eliksir


Level Eight
Level Eight to kolejna restauracja, która wystartowała na terenie osiedla Garnizon we Wrzeszczu. Lokal jest spory, urządzony w prostym, nowoczesnym stylu (najbardziej zauważalny element wystroju to niewielki wodospad na jednej ze ścian) i znajduje się na parterze budynku przy osiedlowej ul. C. K. Norwida 2 zobacz na mapie Gdańska. Menu to wypadkowa nowoczesnej kuchni polskiej i smaków, które właściciel poznał i polubił podczas swojej podróży dookoła świata. Zjemy m.in. marynowanego sandacza z krewetką, ziołowym pesto i emulsją z rokitnika (25 zł), pierożki z polędwicą wołową i baraniną podawane z konfiturą buraczaną (22 zł), comber z królika duszony w białym winie z jarzębiną (36 zł), policzki wołowe w śliwkach podawane z piernikiem (29 zł) czy - specjalność szefa kuchni - grillowany stek z tuńczyka w limonkach, trzcinowym cukrze i papryczkach habanero (42 zł). W Level Eight od poniedziałku do piątku podawany jest również dwudaniowy lunch dnia w cenie 19,90 zł. Lokal czynny jest codziennie w godz. 10-22.

  • Level Eight to kolejna restauracja na terenie osiedla Garnizon.
  •  Level Eight
  •  Level Eight
  •  Level Eight
  •  Level Eight
  •  Level Eight
  •  Level Eight
  •  Level Eight


Bistro Dworu Kuźniczki
Ulica Wajdeloty we Wrzeszczu szybko rozwija się nie tylko w okolicach ronda, ale także we fragmencie w okolicach Parku Kuźniczki zobacz na mapie Gdańska, przy którym w historycznym budynku otwarto pawilon handlowy. Po sąsiedzku ruszyło niewielkie i w prosty sposób urządzone Bistro Dworu Kuźniczki, którego specjalnością jest pizza dostępna w kilkunastu kompozycjach smakowych (od 16 zł). Oprócz tego w inspirowanej śródziemnomorskimi smakami karcie znalazł się m.in. krem z pieczonych pomidorów (8 zł), gnocchi w sosie z czerwonego wina (18 zł), makarony w kilku wydaniach (od 14 zł) czy kanapki na gorąco (10 zł) i sałatki (od 13 zł). Nietypowa jak na tego typu miejsce jest obszerna karta białych i czerwonych win, w tym prosecco z kija (6 zł). Lokal czynny jest w godz. 11-20.

  • Bistro Dworu Kuźniczki specjalizuje się w pizzy i inspirowanych kuchnią włoską daniach lunchowych.
  •  Bistro Dworu Kuźniczki
  •  Bistro Dworu Kuźniczki
  •  Bistro Dworu Kuźniczki
  •  Bistro Dworu Kuźniczki


Texas Chicken
Trwa moda na otwieranie niewielkich, niesieciowych barów serwujących jedzenie uliczne w postaci innej niż najpopularniejsze burgery z wołowiną. Na smażone w głębokim tłuszczu (i od razu kojarzące się z ofertą jednej z sieciówek fastfoodowych) kurczaki postawił właściciel Texas Chicken zlokalizowanego w ciągu pawilonów przy ul. 3 Maja 20 zobacz na mapie Gdyni. Jak zapewnia właściciel, jego kurczaki doprawiane są autorską mieszanką przypraw. Ci, którzy chcą się o tym przekonać zamówić mogą smażonego kurczaka na kilka sposobów, m.in. w bułce burgerowej i tortilli (od 9,90 zł) czy w sałatce (od 11,90 zł). Sprzedawane są również kubełki składające się z drobiowych filetów, skrzydełek i polędwiczek z frytkami i sosami (od 26,90 zł). Alkoholu w Texas Chicken nie kupimy. Lokal czynny jest codziennie w godz. 12-20.

  • Texas Chicken to bar z fastfoodem z kurczaków.
  •  Texas Chicken
  •  Texas Chicken
  •  Texas Chicken
  •  Texas Chicken

Miejsca

Opinie (195) 2 zablokowane

  • znowu nic specjalnego (20)

    Dobrego kebaba bym zjadl

    • 65 95

    • Byke nie kiebaby (4)

      Bo już na to patrzeć nie mogę.

      • 20 4

      • we łbach się wam poprzewracało. (3)

        Kebaby, srelki i inne d*perelki wam się marzą. Skutek indoktrynacji gender i innych. A gdzie Polskie schabowe???? Gdzie kapusta, pyszne ziemniaki ja się pytam??? Miliony trwonią krwawicę na polach i wsiach, abyście mieli niewdzięcznicy Polskie mięso i polskie płody rolne na stole bez rzadnych GIEMO i gender a wam się marzą jakieś obce frykasy. Hańba. Jak widzę niektórych w telewizji kucharzy co to tylko udają Polaków to mi się nóż otwiera.

        • 22 24

        • bezrobotny - patol ! schabowy, ręka w gaciach, piwo i mecz słabej lechii .. brawo Patol

          • 8 8

        • sr*m na twoje mięso polaku morderco !

          • 3 10

        • I co tak cale zycie schabowe pfff ale to nudne

          • 0 1

    • -tak naprawde w Gdansku (3)

      -nie ma miejsca ,gdzie moznaby sie spokojnie delektowac "zlocistym" trunkiem,przy fajnej rockowej muzyce...

      • 12 7

      • Jak to nie ma? (2)

        Rockout ma swoje wady (mało miejsca chociażby), ale jest i rockowa muzyka i złocisty trunek. To ostatnie nawet w zadziwiająco dużej liczbie gatunków, jak na niewielki pubik.

        • 9 0

        • rockout oliwa chyba,a nie gdansk (1)

          • 1 6

          • A Oliwa gdzie?

            W Radomiu???

            • 9 4

    • kebab

      co to za paskuctwo - fuuuuuuuuuuuuuuuuuu

      • 12 8

    • ja bym coś niemieckiego zjadl (2)

      Jakąś wurst czy dobra kiełbasę

      • 6 4

      • no to pisał gościu powyżej że kabab. to teraz niemieckie narodowe danie będzie.

        • 15 0

      • Scheißwurst?

        • 4 1

    • Najbliższy dobry kebab to w Berlinie :-)

      • 16 0

    • (1)

      Nie ma to jak dobry kebab po calodniowym protestowaniu przeciwko imigrantom.

      • 9 1

      • Widzisz różnice między patologią którą ma za nic prawo, a uczciwie pracującymi ludźmi, którzy kręcą kebaba? ;-)

        • 2 0

    • Ja tam bojkotuje kebabownie i nie ja jadam kebabów, pomimo tego, że są smaczne.

      • 5 0

    • O prawdziwego kebaba w Polsce ciężko. (1)

      Baranina jest najpopularniejszym mięsem wśród Arabów, zgodnie z tradycją islamu. W kebabie może być to również mięso cielęce lub drobiowe, nigdy wieprzowe!

      Mięso musi pochodzić wyłącznie z uboju rytualnego!

      Ubój zgodny z regułami halal musi spełniać m.in. następujące warunki:
      - zwierzę powinno być zwrócone w kierunku modlitwy muzułmańskiej (al-kibla), czyli miasta Mekka,
      - podczas uboju należy wypowiedzieć formułę bismillah,
      - uboju musi dokonywać muzułmanin,
      - w czasie uboju należy zadać cios w tętnicę szyjną zwierzęcia, aby jak najszybciej doprowadzić do wykrwawienia zwierzęcia (bo krew uchodzi za nieczystą). Czas pomiędzy przecięciem głównych naczyń krwionośnych a utratą przytomności, jak wynika z reakcji behawioralnych i centralnego układu nerwowego, wynosi 20 sekund u owiec, do 2 minut u bydła, do 2,5 lub więcej minut u drobiu, a czasami ponad 15 minut lub więcej u ryb.

      Uboju halal dokonuje się na zwierzęciu przytomnym - niedopuszczalne jest jego ogłuszenie.

      W Polsce ubój rytualny jest legalny. 10 grudnia 2014 roku Trybunał Konstytucyjny uchylił wyrokiem zakaz dokonywania uboju rytualnego. Zakaz ten zdaniem Trybunału naruszał wolność religii i sumienia.

      • 10 0

      • I dobrze, ze tego nie ma.

        • 3 1

    • dobrego kebaba

      te słowa sie wykluczają

      • 0 0

  • W aspekcie opisu pierwszego zdjęcia...

    zaiste, piękne to wino... ;)

    Co do lokali - bardzo fajnie, że ktoś o nich pisze, bo za cholerę nie dałoby się o nich dowiedzieć, chyba, że ktoś śledzi zmiany na ulicach...

    • 104 5

  • jak to brakowalo tapasow w Gdyni? (11)

    Bo ceny były przystępne? Na Władysława IV jeszcze do niedawna była La Tapita.

    • 26 11

    • na 3 maja (5)

      Otwarto też Granole i Omletpwo To Tu, a w Orlowie Bistro Przystanek Orlowo. Dużo ciekawsze lokale, a wzmianki zero.

      • 12 6

      • Powyższy tekst za darmo się nie pisze. (1)

        • 21 6

        • sam się nie pisze, jest przez kogoś pisany

          • 2 0

      • a Granola to od kiedy otwarta? bo ostatnio jeszcze zamknięta na cztery spusty była...

        • 5 2

      • Bistro Przystanek?? (1)

        A gdzie dokładnie w Orłowie jest ten Bistro Przystanek?

        • 3 0

        • w biurowcach

          Nowe Orlowo, tam gdzie salon Lexusa (obok kilka lokali)

          • 2 0

    • (4)

      La Tapita barem tapas, dobre haha

      • 6 1

      • La Tapita, opis z ich strony:

        "Tapas,paella na telefon, przekąski kuchni hiszpanskiej..."

        To o co Tobie chodzi?

        • 9 0

      • tapas to wlasnie szybkie, tanie przekaski (2)

        A nie trochę tortilli za 30 zl...

        • 9 1

        • (1)

          Nasza tortilla nie kosztuje 30 zł...

          • 5 0

          • A gdzie tak napisałem?

            • 4 0

  • stara śpiewka (8)

    "Szef kuchni zapewnia, że pracuje wyłącznie na świeżych, niemrożonych składnikach, nie używa półproduktów i zaopatruje się przede wszystkim w regionalnych, certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych."

    czytaj: właściciela spotkasz rano na zakupach spożywczych w pobliskim Lidlu - ' i fakturkę poproszę' hehehe

    • 170 6

    • (1)

      Jak tylko w Lidlu są kaczki w promocji , okazuje się, że co niektórzy biorą po sześć. Po co zwykłej Barbarze z Żabianki sześć kaczek z Lidla po promocji?

      • 52 0

      • Barbara kupuje 6 kaczek gdyz jest zachlanna jak kazdy tepy polak

        potem laza takie tluste Barbary przezarte i w dresie z fajeczka w gebie. Nikt nie pocaluje potem takiej grubej Barbary .

        • 25 18

    • no ale to ok, sam tam kupuje :) (1)

      • 3 1

      • Bo te sześć świeżych kaczek z Lidla

        ląduje w zamrażarce szefa kuchni jednego z tych lokali

        • 20 1

    • (1)

      Niedawno widzialem, Basię Ritz w Lidlu na Orunii.

      • 26 0

      • a ja na Elbląskiej po świeże bagietki na fv

        • 16 0

    • Ehe

      A w tygodniu dowozilem do nich 4kart mrozonek.. Miedzy innymi dynia kostka

      • 24 0

    • JA

      Ryneczek lidla ha,ha

      • 2 0

  • (3)

    A rokitnik nie jest czasem pod ochrona? No chyba ze skads sprowadzany.

    • 20 8

    • Specjal robi piwo z rokitnikiem. To pewnie jest roślinka z prywatnej uprawy.

      • 5 0

    • rokitnik jest pod ochroną???

      no toś mnie zaskoczył! Co roku zbieram owoce na konfitury i teraz się dowiedziałam że łamię prawo!

      • 8 0

    • Chyba pomyliles rokitnik z rosiczka :p

      • 4 0

  • czy jest lokal (10)

    Gdzie mogę się najeść za godzinę mojej pracy 10 zł.? Tak jak na zachodzie

    • 143 7

    • najpierw zbuduj przez 50 lat taka gospodarke jak na zachodzie a potem jecz (6)

      Zachodnia gospodarke budowali 200 lat , nie bylo tam okupacji sowieckiej , mieli plan Marshala to i maja dzis. Zapomniales dodac ze po 2 wojnie w np. Niemczech byl dlugo glod i bieda o ktorej nie masz pojecia. Tak wiec najpierw przezyj biede , jedz 10 lat chleb z cukrem i woda a potem buduj gospodarke min. 50 lat to twoje wnuki cwoku tez beda miec podobnie.

      • 26 61

      • Aktualna oferta promocyjna McDonalds

        10 zł zestaw Big Mac
        Makarony na Dmowskiego - widziałem ze mają spahetti już od 6 zł za porcję
        Bark Akademicki we Wrzeszczu na Grunwaldzkiej:
        Mielony+ziemniaki+buraczki i jakaś zupka - mieścisz się 10 zł

        Restauracja Ikea
        Pulpeciki (12szt) z pure i borówką za 9,99

        • 52 2

      • panie SwetruKODzie, już 40 lat jem chleb z wodą (bez cukru), to miedy będzie lepiej? (2)

        a może pan mi da zjeść do syta za godzinę pracy? mogę odśnieżać.

        • 18 16

        • zrób kobicie dwójke dzieciaków to dostaniecie of Kim Jar Kacza 500 zł to weźmiesz ich raz w miesiacu na burrito do jednej z tych hipsterskich knajp dla cyklistów

          • 15 10

        • Ale na internet cię stać - KŁAMCO

          A poza tym, teraz to pisz do Kaczina.

          • 5 2

      • Dawaj się dalej okradać, wierząc, że budujesz przyszłość Polski. I doucz się historii zarówno naszych zachodnich jak i południowym sąsiadów....albo i nie, lepiej wierz dalej, że wszystko jest ok. Po co się stresować

        • 9 7

      • po co mam cokolwiek budować jak przyjdzie PiSlam i wszystko zniszczy zagarniając resztki wyłącznie dla siebie??

        • 4 1

    • Tak

      Na Zaspie w pobliżu ETC jest włoskie Bistro Maccheroni. Smacznie, niedrogo, potrawy przyrządzanie na poczekaniu.

      • 3 5

    • Podnieś kwalifikacje zainwestuj w siebie (1)

      postaraj sie w pracy i zarabiaj więcej niż 10 zł.

      No ale jak wolisz udawać, że pracujesz i być leniem to i tak dużo zarabiasz ciesz się z tego co masz.

      • 4 10

      • #niepier*ol

        • 7 2

  • (2)

    Lubie meksykańska kuchnie. Dobrze, ze będzie nowy lokal w Oliwie

    • 26 4

    • W Oliwie mieszka najwiecej meksykanow to i lokal tam bedzie (1)

      Oliwa niczym nie rozni sie od Meksyku i domy tez tak samo zaniedbane i obdarte wiec idealne miejsce .

      • 5 10

      • chyba w meksyku nie byłeś

        albo w tym pod etakadą w Gdynii jedynie

        • 8 0

  • Kilka kilkanaście knajp, a ja czułbym się ciągle jak w tej samej (3)

    wszystko na jedno kopyto, ceny wysokie, europejskie, ale Trójmiasto zobowiązuje.

    • 85 10

    • co chcesz

      przeciez warszafka nas odwiedza w wikendy

      • 8 0

    • Nie dla psa kiełbasa!

      • 1 4

    • W tym Gawle jak w głównej osobowej nawet potykacz taki sam

      • 6 0

  • Nie ma znowu żadnych jadłodajni narodowych? (4)

    Takich ze schabowym albo kebabem?

    • 40 14

    • Niedługo będa tylko takie!

      • 8 4

    • Od kiedy to kebab... (2)

      To nasze danie narodowe ?

      • 6 4

      • rasista! (1)

        • 3 6

        • głąb!

          • 6 0

  • Wszystko niby fajnie lecz gdzie sa lokale sprzed 10 lat ? (10)

    tak samo o otwieraniu jakze wspanialych nowych lokali pisano 10 czy 5 lat temu tyle ze zadnego z tamtych lokali juz nie ma . Jak to jest ze wiekszosc lokali znika po ok 2 latach i tak w kolko ? po co lokale sa otwierane na 2 lata tylko ?

    • 61 4

    • poczytaj o cyklu zycia lokalu gastronomicznego to sie dowiesz

      • 11 1

    • W naszej wdzięcznej pamięci.

      • 6 0

    • przynajmniej jest w czym wybierać to zle ?

      a co mnie obchodzi co się z innymi stało

      • 0 6

    • Bar Zacisze (1)

      w Pruszczu Gd jest bar Zacisze od wielu lat prowadzony prze jedną Panią w zeszłym roku odeszła na zasłużoną emeryturę ale dalej kontynuowana jest tam stara sprawdzona kuchnia polska , schabowy , kapustka zasmażana itp

      • 10 2

      • łeeee przez panią prowadzony, a nie przez super kolesia z brodą i rurach typu super skinny + białe buty z new yorkera albo zary?? łeeee to nie idę!

        • 15 2

    • ubezpieczasz i palisz

      • 0 4

    • odpowiedź

      odpowiedź jest prosta,2 lata jest ok mały ZUS potem ZUS dobija

      • 4 4

    • .

      ale co Cię to obchodzi?

      • 1 2

    • tyle wynosi czas utrzymania firmy aby nie trzeba było większości dotacji zwracać... (1)

      • 9 1

      • dotacje z unii na gasto już się skończyły

        • 3 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Rodzinne Niedziele - Brunch Mera Brasserie

170 zł
degustacja

Niedzielny brunch z muzyką na żywo

190 zł
muzyka na żywo, degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane