• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Nowe menu i promocje w Radissonie

30 kwietnia 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
Nowe menu restauracja Radisson Blu Hotel postanowiła zainaugurować zupełnie inaczej niż dotychczas: łącząc w jedną specjalną kartę najpopularniejsze dania z poprzedniego sezonu z potrawami z premierowego menu. Co więcej, każda pozycja będzie objęta 50 proc. rabatem. Na zdjęciu: stek z polędwicy wołowej. Nowe menu restauracja Radisson Blu Hotel postanowiła zainaugurować zupełnie inaczej niż dotychczas: łącząc w jedną specjalną kartę najpopularniejsze dania z poprzedniego sezonu z potrawami z premierowego menu. Co więcej, każda pozycja będzie objęta 50 proc. rabatem. Na zdjęciu: stek z polędwicy wołowej.

Tylko przez trzy dni goście restauracji gdańskiego Radisson Blu Hotel będą mogli skosztować dań ze specjalnego menu, które jednocześnie jest zapowiedzią nowej karty i pożegnaniem ze starą. W dniach od 1 do 3 maja każda potrawa i wybrane alkohole będą aż o 50 proc. tańsze. Kolejną atrakcją jest nowo otwarty po zimie ogródek tuż przy Długim Targu.



Kiedy stare wita nowe



Nowe menu restauracja mieszcząca się w Radisson Blu Hotel zobacz na mapie Gdańska, czyli Brasserie de Verres en Vers, postanowiła zainaugurować zupełnie inaczej niż dotychczas: łącząc w jedną specjalną kartę najpopularniejsze dania z poprzedniego sezonu z potrawami z premierowego menu. Co więcej, każda pozycja w niej zawarta będzie objęta 50 proc. rabatem. Ceny zaczynają się już od 17 zł i jak zapewniają organizatorzy, są przystępne oraz skrojone na każdą kieszeń.

- Wprowadzamy nową kartę i dajemy gościom możliwość skosztowania premierowych dań, a jednocześnie oficjalnie żegnamy się ze starym menu, które również zdążyło polubić wielu naszych gości - mówi Jolanta Bonter-Żmidzińska, dyrektor marketingu Radisson Blu Hotel. I dodaje:

- Od 1 do 3 maja włącznie będzie obowiązywać tymczasowa specjalna karta, w której znajdą się nowe autorskie dania naszego szefa kuchni Krzysztofa Kowalczyka oraz te, które cieszyły się największą popularnością w poprzednim sezonie. To będzie ostatnia szansa na skosztowanie dań z poprzedniego menu! Promocją będą także objęte wybrane, najlepiej sprzedające się alkohole, a zatem drinki, koktajle oraz pyszne wino.

Promocja zbiegnie się z otwarciem urokliwego ogródka tuż przy Długim Targu. Od teraz można się delektować się autorskimi daniami szefa kuchni w otoczeniu zabytkowej ulicy w samym sercu Gdańska.

To również idealny moment na sprawdzenie, jak mało prawdy jest w stereotypie, że hotelowa restauracja jest droga, nieprzystępna i tylko dla wybranych. W Brasserie de Verres en Vers można zjeść smacznie, za uczciwą cenę i w swobodnej atmosferze.

  • Sałatka z kozim serem i arbuzem.
  • Carpaccio z łososia z kiszonkami i łosoś marynowany w likierze miodowym.
  • Wege burger z czarną fasolą i warzywami.
  • Krem z zielonych szparagów.
  • Mus czekoladowy z owocami.
  • Mule ze świeżą bagietką.
  • Nowe menu restauracja Radisson Blu Hotel postanowiła zainaugurować zupełnie inaczej niż dotychczas: łącząc w jedną specjalną kartę najpopularniejsze dania z poprzedniego sezonu z potrawami z premierowego menu. Co więcej, każda pozycja będzie objęta 50 proc. rabatem. Na zdjęciu: stek z polędwicy wołowej.
  • Wege miska.

Menu, w którym każdy znajdzie coś dla siebie



- Nowa karta jest bardzo wiosenna, a co za tym idzie, zdrowa i kolorowa. Stworzyliśmy również dania z myślą o wegetarianach. Osoby, które nie jedzą mięsa mogą skusić się na m.in. wege miskę pełną pieczonych warzyw, orzechów, z pysznym majonezem na mleku sojowym oraz falaflem z czarnej fasoli, aromatyczny krem z zielonych szparagów z miętą i prażonym siemieniem lnianym czy sycącego burgera z czarnej fasoli z guacamole, rukolą i frytkami z batata - mówi szef kuchni restauracji Brasserie de Verres en Vers, Krzysztof Kowalczyk.
Mięsożercy również nie powinni mieć powodów do narzekania, bo do wyboru mają steki, burgery, żeberka, a także specjały inspirowane tradycyjną polską kuchnią, m.in. panierowany schab z kością na puree ziemniaczanym, tatar wołowy z piklami czy domowe pierogi z gęsią i jabłkiem.

Miłośnicy kuchni włoskiej zapewne docenią sekcję makaronów i risotto - tutaj zwraca na siebie uwagę zwłaszcza domowe tortellini faszerowane szynką prosciutto, szpinakiem i serem ricotta. Ci, którzy lubują się w owocach morza, ucieszą się na widok muli serwowanych ze świeżą bagietką (dostępne są w dwóch wariantach: porcja mniejsza dla jednej osoby lub większa dla pary). Dbający o linię wybierać mogą spośród sałatek w wersji wege i z mięsem. Zaś poszukiwacze nowych smaków powinni spróbować carpaccio z łososia z kiszonkami i łososia marynowanego w likierze miodowym.

Oczywiście w menu nie mogło zabraknąć deserów: w tej sekcji "polecają się" zwłaszcza jagodowy sernik z orzechami i czekoladą oraz lekkie lody z owocami, jogurtem i kruszonką czekoladową.


Restauracja Brasserie de Verres en Vers czynna jest codziennie od godz. 12 do 23.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Miejsca

Opinie (7) 1 zablokowana

  • Ho,ho,ho,50% rabatu !

    Trzeba szybko lecieć tam,bo zabraknie.

    • 2 3

  • Nie polecam tej restauracji. (1)

    O ile jedzenie nawet smaczne to kelnerzy do wymiany. Zamówiliśmy obiad na ok 10 osób z tygodniowym wyprzedzeniem. Przy servowaniu deserów okazało się, że w kuchni zabrakło wybranego przez nas deseru dla 4 osób. Dodatkowy zgrzyt to kelner, który podał inne niż zamówione przez nas wino (droższe) a potem wmawiał klientom, że zmieniliśmy zamówienie na droższe (droższe wino kosztowało nas 200zl. więcej). Dla mnie to rzenujace sprzeczać się z kelnerem przy gościach o cenę zamówionego wina. Dziwne też, że kuchnia przygotowała o parę deserów mniej niż zamówiliśmy tym bardziej, że mieli czas żeby się przygotować.

    • 8 6

    • Prawda o deluxe hotel.

      Zatrudniają studentów za 2300 netto.Czego oczekujesz?

      • 2 0

  • Podejrzewam, że kelner przed otwarciem butelki wina zaprezentował ją osobie wybierajacej wino. To jest taki standard. Jeśli osoba decyzyjna, w tej sytuacji Gość zatwierdził wybór, to niestety nie jest to wina leżąca po stronie Kelnera. I nie ma w tym nic złego, jeśli Gość uzna, że prezentowane wino nie jest tym co zamawiał - ma do tego prawo. Jesli jednak kelner nie zaprezentował butelki przed otwarciem to przy płaceniu rachunku Gość może mu oczywiście zwrócić uwagę, że dostał nie to co zamawiał. Ale to widocznie zbyt wiele i łatwiej napisać komentarz w Internecie

    • 6 4

  • W Gdańsku Full turystów. W restauracjach brak miejsc A oni robią promocję -50%? O czymś to świadczy.....

    • 3 2

  • Polecam , mają naprawdę dobrą kuchnię A wiem co mówię gdyż się znam ;).

    • 2 1

  • wygląda apetycznie

    warto spróbować, skoro jest okazja za pół ceny

    • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane