• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Nowe menu w restauracji Pop In

8 listopada 2021 (artykuł sprzed 2 lat) 
  • W karcie dań można znaleźć zarówno dania mięsne, jak i wegańskie, a każdy znajdzie w karcie coś dla siebie.
  • W karcie dań można znaleźć zarówno dania mięsne, jak i wegańskie, a każdy znajdzie w karcie coś dla siebie.
  • W karcie dań można znaleźć zarówno dania mięsne, jak i wegańskie, a każdy znajdzie w karcie coś dla siebie.
  • W karcie dań można znaleźć zarówno dania mięsne, jak i wegańskie, a każdy znajdzie w karcie coś dla siebie.
  • W karcie dań można znaleźć zarówno dania mięsne, jak i wegańskie, a każdy znajdzie w karcie coś dla siebie.
  • Szefem kuchni jest Robert Kowalczyk.

W poniedziałek, 8 listopada w restauracji Pop In przy ul. Władysława IVMapka w Gdyni debiutuje nowa karta. W sobotę, 13 listopada będzie można skosztować dań z menu podczas specjalnej degustacyjnej kolacji w luźnej atmosferze, z muzyką na żywo.



Restauracja Pop In zaprasza gości do Gdyni od dwóch lat. To wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Gdyni z kilku powodów.

Początkowo karta dań restauracji Pop In zawierała przede wszystkim amerykańską kuchnię. Z czasem, na prośbę odwiedzających lokal gości, menu ewoluowało w inne kulinarne rejony. Pojawiła się wegańska kuchnia, a przygotowywane starannie dania zyskały odpowiednią wizualną oprawę. Nowe, odświeżone menu ma właśnie swoją premierę.

Nowe menu: kuchnia staropolska w autorskim wydaniu



Nacisk w karcie dań został położony na kuchnię staropolską, ale w zupełnie innym od znanego powszechnie wydaniu. To w pełni autorski pomysł szefa kuchni. Wśród dodatków pojawiły się np. pączki z ziemniaków, ale prawdziwe bogactwo znajduje się wśród głównych dań.

- W karcie znajdzie się dużo duszonego i wędzonego mięsa. Chcemy, by potrawy były przygotowywane długo, dokładnie, zgodnie ze sztuką kulinarną, tak jak to działo się w dawnych czasach. Mamy swoją wędzarnię, pieczemy sami chleb, robimy limitowane edycje przetworów z owoców i warzyw z działki, cały czas zapewniając jak najwyższą jakość produktów - opowiada Robert Kowalczyk, szef kuchni restauracji Pop In.
Wśród popisowych dań można znaleźć kanapkę z sezonowanym i wędzonym przez szefa kuchni pastrami. Warto również zwrócić uwagę na dobrze zaopatrzony bar.

Gdy czas oczekiwania wydłuża się, goście w ramach czekadełek, są częstowani potrawami, które zmieniają się w zależności od pory roku.

Na hit można typować kombuchę - słodko-kwaśny, musujący napój powstający na skutek procesów fermentacji z dobrej jakości herbaty i cukru dzięki obecności tzw. grzyba herbacianego powodującego fermentację. To mało znany w Polsce, choć zdrowy, wspomagający trawienie napój.

  • W ofercie są przetwory, przekąski i kombucha.
  • W ofercie są przetwory, przekąski i kombucha.
  • W ofercie są przetwory, przekąski i kombucha.

Wegańskie dania równie ważne co tradycyjne



W karcie nie zabraknie także testowanych przez kilka tygodni wegańskich dań - przygotowywanych w równie skrupulatny sposób, co tradycyjne potrawy.

Wśród nich m.in. wellington z buraka z grzybowym farszem i francuskim ciastem w wegańskiej wersji, który jest odpowiednikiem wellingtona z polędwicy wołowej. Weganie zwrócą na pewno uwagę na sos demi-glace, który w tradycyjnej wersji jest dobrze odparowanym, głównie wołowym lub cielęcym bulionem.

- Jeśli odwiedzi nas np. para, z której jedna osoba jest weganką, możemy zapewnić, że obydwie osoby wyjdą zadowolone - zapowiadają właściciele restauracji Pop In.
Warto dodać, że stała karta jest krótka, ale menu będzie dopasowane elastycznie do pór roku. Na tzw. tablicy będą pojawiały się dania sezonowe - ekstra, które będzie można zamówić w zależności od dostępności świeżych w danym czasie produktów. Są to dania z dostępnych sezonowo produktów.

Gości zachwyci też z pewnością wnętrze lokalu zaprojektowane przez Jana Sikorę, znanego i podziwianego nie tylko w Trójmieście architekta, który połączył styl loftowy z elementami Pop Artu - amerykańskiego komiksu.

  • Wystrój lokalu był doceniany w wielu branżowych czasopismach.
  • Wystrój lokalu był doceniany w wielu branżowych czasopismach.
  • Wystrój lokalu był doceniany w wielu branżowych czasopismach.

Pop In: doceniony wystrój, trzy strefy dla gości



To zaowocowało pojawieniem się wnętrza restauracji Pop In w wielu periodykach poświęconych architekturze i wnętrzom.

W lokalu znajdują się trzy sale. W jednej można spotkać się ze znajomymi na luźnej pogadance na kanapie, fotelu w ramach chilloutu, a w kolejnej zjeść bardziej oficjalny smaczny rodzinny obiad. W trzeciej możliwa jest organizacja spotkania firmowego czy biznesowego z udziałem kilkunastu osób, z elastycznym podejściem do menu.

Strefy są odpowiednio od siebie oddzielone, nie powodując poczucia przytłumienia z powodu obecności większej liczby gości.

W sobotę, 13 listopada degustacyjne spotkanie w Pop In



Dań z odświeżonego menu będzie można skosztować podczas degustacyjnej kolacji z muzyką na żywo, która odbędzie się w sobotę, 13 listopada.

Do wewnątrz Pop In będzie mogło wejść 50 osób z wejściówkami, które niebawem zaczną być rozprowadzane. Kolacja będzie miała luźną konwencję, w formie spotkania ze znajomymi.

Więcej szczegółów można znaleźć na Facebooku i Instagramie.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie wybrane

Wszystkie opinie (20)

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane