Wiadomości

Nowe restauracje: pierogi z całego świata i bar śniadaniowy

Szukając nowych restauracji w Gdańsku, znaleźliśmy miejsce, gdzie zjemy pierogi z całego świata, bar ze zdrowymi i świeżymi przekąskami oraz kolejne lokale serwujące dania kuchni polskiej. Zobacz kolejny odcinek naszego lokalowego przewodnika. Tydzień temu odwiedziliśmy nowe miejsca w Gdyni i Sopocie.




Mandu
Pierogi kochamy i zdaje się nam, że wiemy o nich wszystko, bo są naszą potrawą narodową. Ale pierogowy świat nie ogranicza się do tych z kapustą i grzybami. Farsz zawinięty w ciasto podaje się pod różnymi nazwami na całym świecie. Pierogową edukację trójmieszczanom chce serwować właśnie otwarta przy ul. Kaprów 19D zobacz na mapie Gdańska restauracja Mandu. Nazwa przypadkowa nie jest. Tak nazywają się pierożki koreańskie, nadziewane mięsem, tofu i grzybami shitake. Oprócz tego w karcie znajdziemy chińskie wonton z sosem sojowym, japońskiej gyozo oraz chinkalii z Gruzji, których farsz z wołowiną i kolendrą nasączony jest rosołem. Oczywiście w karcie nie zabrakło też klasyków: ruskich, z kapustą i grzybami, z mięsem czy szpinakiem i fetą. Dla smakoszy - pierogi z mięsem z dzika w sosie z kurek, a dla eksperymentujących - pieczone z ciasta drożdżowego z różnym nadzieniem. Za porcję zapłacimy od 13 zł do 20 zł. W Mandu nie ma mowy o żadnym odmrażaniu produktów. Pierożki lepione są na oczach klientów przez wprawione w tym fachu gospodynie domowe. Choć serwowane tutaj dania kojarzą się raczej z małym barem, Mandu jest przestronną, gustownie urządzoną w lekko rustykalnym stylu restauracją. Przy stolikach zmieści się nawet 65 osób. To dobre miejsce zarówno na obiad we dwoje, jak i rodzinną biesiadę. Dzieciaki nie powinny się nudzić - właściciele przygotowali spory kącik z zabawkami i budzącą wielkie emocje wśród najmłodszych ścianą do rysowania.



Loveat
W centrum Wrzeszcza brakowało niewielkiego baru, gdzie w drodze do pracy można wpaść po kanapkę, sałatkę czy kawę. Loveat przy ul. Klonowej 4 zobacz na mapie Gdańska wypełnia tę lukę wręcz z nawiązką, bo wybór oferowanych tutaj produktów jest ogromny. Dostaniemy niemal dwadzieścia rodzajów kanapek zarówno na zimno, jak i na ciepło (od 3 zł do 8 zł), kilkanaście sałatek (ok. 6,50 zł), hummus, mleczne koktajle owocowe (ok. 4 zł), kawę na kilka sposobów oraz zupę dnia (4,40 zł). Nie brakuje zarówno wersji mięsnych, jak i wegetariańskich. Każdego dnia menu może się odrobinę różnić, ponieważ oferowane produkty są jednodniowe i przygotowywane z ekologicznych składników codziennie rano, przed otwarciem lokalu. Lokal dysponuje zaledwie paroma miejscami siedzącymi, ale wszystkie dania zapakowane są w wygodne do transportu plastikowe pojemniki. Czynny już od godz. 6:30, ale tylko od poniedziałku do piątku.



Portland
Portland przy Długich Ogrodach 27 zobacz na mapie Gdańska zaskakuje. Sugerując się nazwą oraz marynistycznym wystrojem można by się spodziewać lokalu specjalizującego się w daniach rybnych oraz owocach morza. Pozory. Portland serwuje typową kuchnię polską, a karta ucieszy przede wszystkim kulinarnych tradycjonalistów. Na pierwsze zjemy m.in. żurek (8 zł), rosół (7 zł) lub barszcz z kołdunami (8 zł). Na drugie: golonkę (24 zł), schabowy z kością (19 zł), placki ziemniaczane (19 zł), de vollaile (21 zł) czy udko z kaczki (28 zł). W głównej sali stoi również barek bufetowy, w którym obok przystawek eksponowane są również wypieki. Zamysł dobry, jednak śledź sąsiadujący pod jednym dachem z ptysiem z bitą śmietaną nie jest najlepszym pomysłem. Lokal ma dwa poziomy, na których zmieści się blisko sto osób. Niezłe wrażenie psuje kiepska wentylacja pomieszczeń.



Garaż
Garaż to niewielki bar obiadowy w budynku Urzędu Miejskiego przy ul. Milskiego 1 zobacz na mapie Gdańska na Chełmie. I na tym można by skończyć pisać o tym lokalu, gdyby nie kuchnia, która to miejsce wyróżnia. Dwie właścicielki serwują domowe dania polskie, ale urozmaicone inspiracjami z kuchni całego świata, np. rosół w stylu meksykańskim z papryką, albo schabowy, ale w specjalnej, autorskiej marynacie. Obiad zjemy już za kilkanaście złotych. Proste, barowe wnętrze zostało ozdobione motoryzacyjnymi akcentami. Nic więc dziwnego, że klientami Garażu są przede wszystkim pracownicy pobliskich zakładów mechanicznych. Właścicielki liczą również na mieszkańców pobliskich bloków na Chełmie i Ujeścisku. Lokal jest czynny wyłącznie w dni powszednie.



Burger Time
Burger Time to kolejny bar, który próbuje przyciągnąć klientów modą na burgery. W ofercie tego niewielkiego lokalu przy ul. Góralskiej 13/4 zobacz na mapie Gdańska na Niedźwiedniku znajdziemy kilka rodzajów bułki z kotletem: od klasycznej, przez hawajską z ananasem i włoską z suszonym pomidorem, po francuską z żurawiną i serem pleśniowym w cenach od 16 zł do 19 zł. W karcie również: pizza, makarony, sałaty i zupy. Dania dostępne są na miejscu i na dowóz na terenie niemal całego Gdańska.

Opinie (104) 10 zablokowanych

  • o.manu słabe

    grube ciasto, czuć mąkę i farsz nawet dobrze nie rozdrobniony tylko ma się wrażenie jakby osobno jadło sie pieprz, twaróg i ziemniaki...

    • 0 0

  • Loveat (3)

    Odradzam :) Byłem tam na godzinach próbnych na które zapraszają wszystkich jak leci, bo przyda się przecież darmowa pomoc :) Nawet nie zapytali o książeczkę Sanepid, więc życzę smacznego jedzącym tam...

    • 0 2

    • (2)

      ktos jeszcze ma takie zdanie na temat pracy tam? maja bardzo atraktycjne ogloszenie 11zl/h dlatego sie zastanawiam.

      • 1 0

      • (1)

        Atrakcyjna stawka owszem, ale coś jest nie tak, bo ogłoszenie od nich pojawia się nawet 2 razy (!) w tygodniu od ponad pół roku, więc niestety albo są bardzo wybredni, albo po prostu szukają osób na darmowe godziny próbne. Niestety skłaniam się bardziej ku tej drugiej opcji.

        • 0 0

        • faktycznie, pełno żółtodziobów kręcących się w amoku bez znajomości menu jest ogromną pomocą dla firmy tego typu.

          • 0 0

  • Dobrze ze jest ruch w tej gastronomii bo pracownicy w koncu tam zarobia 6000 mies. (28)

    W koncu widac ze jest rozwoj gastronomii i nareszcie pracownik baru bedzie mial zarobki 6000 mies. a wiadomo ze dobrze oplacany pracownik do duma i zadowolenie szefa baru !. Jak dobrze ze w koncu szefowie cos zrozumieli i sa uczciwi . Wiec jest cool a wy mowicie ze jest zle. Premie tez placa ponad te 6000 ? mysle ze szef przed swietami jakies drobne 2000 dolozyl ? dbaja u nas szefowie o ludzi i to sie chwali .

    • 16 20

    • Pensje beda dziadowskie dopoki liczba rak do pracy bedzie znacznie przewyzszac zapotrzebowanie

      jednak idzie niz demograficzny I liczba potencjalnych pracobiorcow bedzie spadac I to jest jedyna, powtarzam jedyna w tym kraju nadzieja na wzrost plac I zmniejszenie bezrobocia. Jesli bedzie rzadzic PO to pewnie tym pracujacym dowala ostre podatki, jesli bedzie radzic partia rozsadna (czyli nie pelo) to zwolnia I tak nic nie robiacych ludzi z sektora publicznego (biurwy). Osoby te beda musialy niestety nauczyc sie pracowac, dla nich to bedzie szok.

      • 0 0

    • (25)

      Załóż sam firmę i płać ludziom 6000. Dodam że aby mu zapłacić brutto 6000 musisz faktycznie na jego pensję wydać 7300.

      • 17 1

      • kocham polaków (10)

        każdy pracodawca chciałby płocic po 20 tys miesięcznie tylko żeby pracownik wyrobił mu przynajmniej 40 tys.
        pracownik widzi pensje która dostaje na ręke ,nie widzi
        1) ryzyka -(np kredyt,leasing na urządzenia )nie spłacasz zabierają i masz w plecy
        2)nerwów -kontrole głupie przepisy skarbowo-pracowniczych
        3)pracownik po np 8 godz idzie do domu właściciel 24 h/7 dni w tyg myśli .
        4)pracownicy którzy robią w bambuko okradają nie pracują jak i siebie tylko mentalność nie moje to poco się wysilać i tak zapłaci .

        Poza tym aby komuś zapłacić 7 tyś to najpierw zobacz ile musi zarobic
        np koszt pracownika 7 tyś x dwóch pracowników =14 000zł
        koszt wynajmu lokalu 3000 zł
        leasingi, kredyty (lodówki frytkownice itd miesięcznie 2000 zł
        zakupy 10000 zł
        i inne koszta policz ile trzeba sprzedać a wiadomo ze właściciel musi tez zarobić .
        Pracowniku dlatego najpierw pokaż jaki jesteś dobry a potem krzycz o płące po 7 000 zł

        • 15 1

        • To zamknij firme jak sie meczysz i nie potrafisz dobrze placic !!!!!!!!! (9)

          Skoro wyliczasz koszty to niby co ? plakac maja nad toba ?..........Samo zalenie sie juz swiadczy ze sie nie nadajesz do prowadzenia biznesu . Jutro idz do urzedu i zamknij firme i tyle . Pracownicy dzis znaja zasady ekonomii oraz ksiegowi rowniez wiec nie rob z siebie meczennika. Bzdury wymyslasz chlopie ! oczywiscie ze pracownik ma tylko wykonac konkretna prace i po 8 godz. isc do domu bo to twoja firma a dla pracownika wylacznie miejsce pracy i w czym masz problem ?.. chcesz ich bardziej zwiazac z firma to OK ! jest prosty sposob ..........przynies od ksiegowej papiery i obliczenia i powiedz ze beda mieli procent od zysku firmy i tyle, moga tez partycypowac wtedy w kosztach . Ujawnisz dochody firmy pracownikom ? bo jak beda na procencie od zysku to maja prawo wiedziec o dochodach calej firmy i napewno w ten sposob beda wiecej pracowac zeby zarobic wiecej . To dobry sposob i wiele znanychh firm tak robi np. w USA .. Wiec albo zlikwiduj firme albo znajdz sposob na motywacje ale nie jecz bo jeczacy szef to D.

          • 0 14

          • lol (3)

            gość właśnie wyjaśnił, dlaczego większość ofert pracy jest na takim poziomie, a nie innym, a Ty wyjeżdżasz z komunistycznym bełkotem, że skoro nie może płacić tyle, ile sobie wymyśliłeś, to ma zamknąć firmę i że nie nadaje się do biznesu. jeśli po zamknięciu firmy będzie na plusie znaczy, że się nadaje. poza tym to jego sprawa, jak ma prowadzić firmę, najwyżej mu nie wyjdzie. Ty za to widzę jesteś świetnym teoretykiem. tak długo jak ludzie chcą pracować za te pieniądze, będą takie oferty, proste.
            PS. to Twoja wypowiedź (wypowiedzi, bo jest tu kilka utrzymanych w podobnym tonie, wszystkie niepodpisane) wygląda na żalenie się...

            • 9 0

            • bzdury piszesz '' ja '' kompletne brednie !!!!!!!! (2)

              Z twojej logiki wynika ze jak pokazesz duze koszty to najlepiej gdyby dla ciebie za darmo ludzie pracowali . Tak wynika z twoich bredni i dopisz ze dokladasz do biznesu bo tak tez bywa . Oczywiscie ze powinien ten ktos zamknac firme skoro juz pokazuje ze najlepiej gdyby kazdy pracowal za darmo bo szef ma duze koszty :). BMW jako fabryka nieraz doplaca do interesu a ich koszty sa potezne jak gory a jednak potrafia placic bardzo dobrze i co ?...........myslenie maja poprostu inne bo pracownik to tez inwestycja a nie tylko robol do mlotka . Koszty sa zawsze jak wszedzie wiec albo sobie to wlicz i oblicz albo zamknij . Tak to zawsze ci nie wyjdzie zysk i szmal na pensje bo jak zaczniesz tu wypisywac ze masz koszty setki tysiecy itd to zawsze zysku bedzie brak czyli robisz jak zagraniczne markety ze obroty miliardowe a jak licza koszty itd to wlasciwie laske robia ze ogolnie istnieja :) a prezes w Portugali sam powiedzial ze na polakach zrobil miliardy zysku a w polsce mowi ze zysku brak i na tym go zlapali analitycy ze to zwykly cwaniak i oszust !..wiec mozna i tak

              • 0 5

              • Dobra!

                Jest wesoło, ale dość już tych porad rodem z dodatku do magazynu "Teletydzień".
                Naucz się misiu najpierw pisać zgodnie z zasadami, a potem będziesz udzielał rad.
                W tygodniku satyrycznym.

                • 1 0

              • kocham polaków

                Przecież napisałem że z chęcią płacił bym nawet 20 tys tylko ze nadzień dzisiejszy obojętne w którym interesie nie ma takich zarobków.
                po 2 jak doradzasz zamknięcie firmy (małej zatrudniam około 5 osób) to pamiętaj że te osoby idą na bruk ,mimo ze zarabiają 1800 zł na rękę + inne świadczenia wiem że nie dużo ale też nie mam więcej jak taki mądry jesteś to załóż firmę i niech rośnie jak bmw na serio tego życzę bo jest wiele ludzi potrzebujących pracy .
                tylko pokazuje ci że pracodawcy właściciele firm nie mają lekko a są ostatni do wypłaty bo jeżeli coś zostanie to dla nich to jest a nie zawsze zostaje .
                poza tym przemawia przez ciebie prawdziwy polak mówiąc zamknij -lepiej się trochę wygimnastykować przy tym anie iść na łatwiznę

                • 1 0

          • firma nie jest po to aby utrzymywac pracownikow ale aby przynosic zyski (4)

            niestety lewackie kmioty tego nie sa w stanie ogarnac

            • 12 1

            • tylko zyskiem sie nalezy uczciwie dzielic !!!!!!!!! (2)

              to ze firma jest miejscem pracy aby zarabiac to normalne i wiadome . Ale na papierze u ksiegowej mozna zrobic tak ze zysku nie bedzie aby ludziom wciskac kit ze maja robic za 1000 ........a jednak zyski sa tylko inaczej '' wykreowane '' :) przeciez wiesz ze tak mozna zrobic na papierze i jest niby git . Potem szef jezdzi zlotym leksusem i buduje dom za milion a firma przynosi non stop straty :) . Nie wiesz jak sie to robi ? to zapytaj ksiegowej a nie wciskaj ludziom kitu . Lewakiem umyslowym raczej ty jestes !

              • 0 9

              • nic nie stoi na przeszkodzie abys ty zaczal jezdzic leksusem :)

                tylko do tego trzeba miec jaja aby zrezygnowac z gwarantowanej co miesiac pensyjki u pracodawcy :D

                • 5 0

              • Znowu o milionach i o lexusach, a tekst o o drobnej w koncu przedsiebiorczosci...

                • 6 0

            • Dobrze Chłopcy, ktoś w końcu powiedział prawdę.
              Firma nie jest do utrzymywania pracowników, jeśli idziesz na rozmowę i dajesz sobie wcisnąć papier z 1500 netto/mc - to to są właśnie warunki rynkowe.
              Jeśli Ci się nie podoba, zawsze masz prawo założyć własną firmę, miec nieograniczone zyski - w Polsce mamy swobodę działalności gospodarczej, zatem firmę możesz mieć zajmującą się czymkolwiek. Jak już zarobisz swoje dziel się z kim chcesz, z USem, ZUSem, Pracownikami, z Żoną i dziećmi w afryce, nikt Ci tego nie broni.

              • 6 0

      • 6000 netto to 8516 brutto (1)

        nie 7300.
        Wystarczy skorzystać z "kalkulatora netto brutto" w necie.

        • 4 0

        • ponad 2,5 tysiaca pożera aparat administracyjno-urzędniczy

          "socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny"

          im wiecej placisz pracownikowi tym bardziej okrada cie panstwo

          • 5 0

      • to po co zakladac firme jak nie chcesz ludziom dobrze placic ? (11)

        nie bardzo rozumiem ludzi ktorzy bredza ze zakladaja firme byle cos robic i byle co placic lub '' placic tylko ile mozna '' :).........to jest firma ? chlopie ogarnij sie !..Jak chcesz ludziom placic 2000 to lepiej nie zakladaj firmy gdyz to zbedne lub sam rob za 2000 i nie jecz .Firme zaklada sie aby robic to na czym sie znasz i aby zarabiac pieniadze oraz dobrze placic bo taki jest cel biznesu a nie udawanie misji za darmo lub meczennika. Marny dales przyklad ze nie mozna placic 6000 zl . Biedrona ma miliardy obrotu i zysku a analitycy wyliczyli ze moga placic ludziom nawet 15 000 mies . wiec dlaczego placa ok 1600 do 2000 ?.....mysl i mniej pij wodki :)

        • 11 26

        • (5)

          Najlepiej porównać molocha, jakim jest Biedronka, z drobną przedsiębiorczością, jaką jest restauracja. Gratuluję przenikliwości.

          • 15 4

          • nikt nie porownuje molocha do drobnej przedsiebiorczosci !!!!!!!!! (4)

            zle zrozumiales ! ........chodzi o mentalnosc iz miliarder nawet jak moze placic dobrze to placi malo swiadomie.Wielu ksiegowych prowadzacych dzis firmom ksiegowosc jasno mowi ze pracodawcy moga placic lepiej lecz nie chca bo sa zachlanni ale sami sobie dobrze placa . Dzis ksiegowy znakomicie zarobi wszedzie bo pensje ksiegowych dochodza do 10 000 a w tej samej firmie robotnik ma 1600 wiesz dlaczego ? bo ksiegowy ma placone za trzymanie w tajemnicy ile naprawde ludzie mogliby zarobic !!!!!!.

            • 11 13

            • Księgowy jest po to aby głupki nie wiedziały gdzie pieniądze się podziały

              • 0 0

            • to porozmawiajmy o mentalnosci

              rodem z PRL'u :D
              skoro własny biznes to taki cud miód i orzeszki - zakładaj i płac pracownikom tyle ile możesz, a gwarantuję ci, że nie zostaniesz doceniony jako dobry szef tylko jako jeleń - frajer, z którego jest dobry powód do śmiechu.
              Nikt nikomu nie broni zakładać biznesu, tyle że biznes to pomysł, to ryzyko które bierzesz na siebie i za to masz zyski, jeśli ktoś marzy jedynie o wygodnym etaciku gdzie ma płacone miesiąc w miesiąc, to ma to na co zasłużył, podejmie ryzyko - może zarabiać tyle ile własny szef, ale to często robota dużo ponad 8h dziennie którą zabiera się do domu i z tego są właśnie te pieniądze, które twoim zdaniem należą się wyrobnikom wykonującym proste prace bez ryzyka.
              I to co irytuje to takie lewackie pierdzielenie, nie dostają więcej bo im się zwyczajnie nie należy - wygodnie i bezpiecznie siedzą na etacie i to jest właśnie koszt tego, że nie podejmują ryzyka, komornik do nich nie przyjdzie jak będzie krach w gospodarce a pensyjka miesiąc w miesiąc wpływa terminowo

              • 10 2

            • Lewacka logika, zygac sie chce

              • 11 3

            • Ależ oczywiście. Stanowiska wiążące się z większą odpowiedzialnością czy większą dyskrecją są o wiele lepiej opłacane, i jest to zupełnie naturalna sytuacja. Dobrze byłoby natomiast, gdyby wysokość pensji na najniższych stanowiskach - choć naturalnie znacznie niższa niż na kierowniczych - wystarczała na zaspokojenie podstawowych potrzeb.

              • 15 0

        • nie po to zakladalem firme aby placic pracownikom po 5 tys. (4)

          sam zarabiam wielokrotnosc ich pensji ale
          1) to ja wlozylem kase w interes i dalej wkladam
          2) to ja ponosze ryzyko
          3) jak komus malo 2 tys to niech sam zaklada

          • 22 6

          • czyli skad wziales kase na firme jak zawsze byles parobkiem i biedakiem ? (3)

            jak byles zwyklym pracownikiem tez cie traktowano jak smiecia za grosze ?:). Nigdy nic nie osiagniesz w zyciu a twoj rozwoj zakonczy sie na budce z piwem bo twoj mozg nie pasuje do wolnego rynku zachodniego tylko na bialorus. Kase pajacu zawsze sie wklada w firme ale ta kase wlasnie ludzie wypracowuja . Nawet zasad ekonomii nie znasz wiec mysle ze i klamiesz iz masz firme. Nie masz zadnej firmy bo jestes frustratem

            • 3 12

            • (1)

              Spoko, u nas cebulaki zakładają firemki bo do firm to daleko i udają panów, już nie raz robiłem u takiego cebulaka najdłużej tydzień, teraz pracuję w firmie która szanuje pracownika bo pracodawca wie że gdyby nie pracownik to g... by miał ;) I ja za to szanuję pracę która wykonuję i robię ją dobrze.Szacunek obustronny ale cebulaki tego nie znajo ;) Zapraszam wszystkich TYCH panów do minusowania ;)

              • 4 3

              • Steve Jobs zaczynał w garażu :D

                to odnosnie firemek,
                druga rzecz ktora smieszy to zdanie "teraz pracuje w firmie ..."
                pracujac na etacie zawsze pracujesz na kogos, to koszt wygodnego zycia finansowego jakie prowadzisz, kto nie ryzykuje nie pije szampana :)
                nie rozumiem tylko z czego sie biora pretensje ze pracodawca liczy swoje zyski i patrzy aby pracownikowi zaplacic tylko tyle ile trzeba :D

                • 1 0

            • ton wypowiedzi raczej swiadczy o twojej frustracji

              :)
              moze kase dostal w spadku i zainwestowal, nic ci do tego, zawisc jest przykrym uczuciem odczuwaja ja zwykle malutcy ludzie ktorzy nigdy nic nie osiagna bo sie boja :D

              • 10 0

    • hahaha

      6k ?
      nie po 12 k pa

      • 5 1

  • "Loveat przy ul. Klonowa 4 "

    Powinno być: "przy ul. Klonowej 4".

    • 0 0

  • Bar Garaż

    Jest blisko mojego domu więc sie tam wybrałam i faktycznie jedzenie super. Domowe i smaczne. Duże porcje i niska cena.
    Pozdrawiam przemiłe Panie właścicielki!

    • 0 0

  • GyozA (1)

    Japońskie pierożki nazywają się gyoza, a nie gyozo, ale niezależnie od nazwy nie ma ich w menu Mandu :(

    • 0 0

    • ogólnie

      gRoza

      • 0 0

  • autor! (2)

    gruzińskich TINKALI (tak należy pisać) w o.mandu brak.

    skuszony tylko nimi i rozczarowany okrutnie zmarnowałem czas jedząc przeciętne, polane zatłuszczoną ekstremalnie okrasą z cebuli, pierogi z mięsem.

    autor tam wpadł? próbował? czy napisał tekst w domu?

    poziom dziennikarstwa portalu pikuje... dno już świeci nad Wami.

    • 1 2

    • Mandu (1)

      Podobno dopracowują dopiero ich recepturę(tinkali) niepocieszona tez zjadłem mięsne miało być światowo a wyszło tradycyjnie.

      • 0 0

      • Na lotnisku w Kosakowie daja lepsze

        • 1 0

  • Brakuje kuchni arabskiej, indyjskiej. (7)

    Jedzenie z tych kuchni jest pyszne zdrowe i tanie.

    • 9 8

    • "Kupując kebab osiedlasz Turka"

      Tak napis kiedyś widziałem na koszulce.

      • 0 0

    • tanie to tylko tam (2)

      u nas z 50-60 za osobę trzeba dać w zasadzie za trochę mięsa i ryżu

      • 14 0

      • 50-60 mozesz podać gdzie? Bo wszędzie gdzie ja byłem dania sa w cenach28-39zl (1)

        Osobiście polecam buddha bar zdecydowanie najlepsze dania, najlepsza jaka jadlm w Polsce zupa tom kha, zielone curry,amok moan. Najgorsze ganesh. Ze względu na to ze do potraw dają kawałki udka z kurczaka a nie jak wszędzie piersi.

        • 2 6

        • dokladnie nie wiem skad on te ceny wzieli jedno dania kosztuje ok 30-35zł

          • 1 0

    • ganesh kowale (1)

      indyjska z prawdziwego zdarzenia, polecam - kucharze to hindusi i smaki niebanalne, zaskoczyła mnie pozytywnie

      • 1 4

      • Bo nigdzie indziej nie byles

        • 2 4

    • Brakuje ? Mało w trójmiejscue jest takich knajp?

      Najlepsza buddha potem masala, tandori house, ganesh i oprócz nich jest jeszcze z 15-20 innych...w brzeznie, przy alfie nie pamietam nazw

      • 2 2

  • Mandu (5)

    Byłyśmy z koleżanką w Mandu , zamówiłam 6 pierogów z pieca z kurczakiem a koleżanka ze szpinakiem i ledwo zjadłam wszystko !!! Wyszłyśmy najedzone , pierogi przepyszne , szczególnie te ze szpinakiem :) ceny przystępne, 10 pierogów ze szpinakiem 16 zł a napój 4 zł , jutro tez tam zawitam :) pozdrawiam

    • 10 25

    • za drogo i śmierdzi starym smalcem (3)

      a ty nie reklamuj się tutaj kelnerzyno z mandu

      • 18 10

      • Podają z zamrażalnika a babcie na pokaz lepią (2)

        Podają odmrażane a nie świerze

        • 7 6

        • (1)

          Znów Ty i te Twoje świerze... ból d*py masz kolego ,że Cię nie stać ?

          • 9 2

          • Ale przynajmniej błędu nie zrobił, bo

            tym razem napisał "zamrażalnik" :)

            • 3 0

    • 8 podstawówki, 2 (chyba) gimnazjum, 2 średniej i kilka lat tandetnych studiów, co każdy półgłówek kończy.
      Efekt.
      Przebiegły, reklamowy post jak powyżej.

      • 5 0

  • artykuł sponsorowany ehh...

    • 0 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Rozrywka

Od soboty jedzenie tylko na wynos. Nowe obostrzenia dla gastronomii
Nowe obostrzenia: jedzenie tylko na wynos
E-sport. "Strzelanka" w czasie lekcji online
E-sport. "Strzelanka" w czasie lekcji online

Kultura

Jak zostać aktorem? Opowiada dyrektor Studium Wokalno-Aktorskiego
Jak zostać aktorem?
Książka o chorobie Literacką Książką Roku. Przyznano Nagrody "Wiatr od Morza" 2019
Książka o chorobie Literacką Książką Roku

Nowe lokale

Umiko Sushi

Sushi
Gdynia
Świętojańska 130

Palec do budki

Pizzerie
Gdańsk
Śląska 17A

Bardzo Włosko

Pizzerie
Gdańsk
Przytulna 9U4