Wiadomości

Pasjonaci gotowania w charytatywnym kalendarzu

Kalendarz charytatywny K5 powstał z połączenia kulinarnej pasji i chęci do pomagania. W środku znajduje się sześć prac graficznych przedstawiających wykładowców Akademii Kulinarnej K5 z ulubionymi produktami. Dochód ze sprzedaży przeznaczony zostanie na Stowarzyszenie Hospicjum im. św. Wawrzyńca w Gdyni.




Czy angażujesz się w akcje charytatywne?

tak, regularnie wspieram wybrane inicjatywy 25%
tak, gdy coś mnie poruszy 38%
tylko jeśli dotyczą osób, które znam 13%
nie, nie mam takiej potrzeby 24%
zakończona Łącznie głosów: 115
- To oczywiste, że warto pomagać - mówi Kamil Sadkowski, twórca Akademii Kulinarnej K5 i autor kulinarnego cyklu "Gastrobanda" w Trojmiasto.pl. - Drugi rok z rzędu prezentujemy nasz charytatywny kalendarz. W tym roku nieco zmieniliśmy formułę. Jakub Bereźnicki, odpowiedzialny za grafikę, przedstawił wykładowców akademii z ich ulubionymi atrybutami. W ten sposób mamy okazję się przedstawić, a zarazem pomóc podopiecznym hospicjum.
Na kartach kalendarza Kamil Sadkowski pozuje z dorodnym łososiem Mowi. Claudia Fillipi-Chodorowska zdejmuje z patelni parujący włoski makaron, Natalie Dao prezentuje nieoczywiste atrybuty kuchni azjatyckiej, a Joanna Banad kusi słodkościami. Na kolejnych kartach kalendarza Rafał Ciesielski efektownie przyrządza drinka, a Adam Woźniak humorystycznie przygotowuje się do przyrządzenia dania z kurczaka.

- Stworzony z pasji kulinarnej ludzi, którzy zmieniają świadomość kulinarną. Dzielenie się smakami świata zapewnia nam radość w codziennym życiu - mówią o projekcie jego uczestnicy.

Trójmiasto: akcje charytatywne


Kalendarz kosztuje 88 zł. Wydany został w formacie 48 x 34 cm. Dostępny jest w sprzedaży internetowej na stronie Akademii Kulinarnej K5, wyłącznie z odbiorem osobistym. Dochód ze sprzedaży przeznaczony zostanie na podopiecznych Stowarzyszenia Hospicjum im. św. Wawrzyńca w Gdyni.

Opinie (37) 6 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • Zdjęcie Pani w różowym mogę mieć cały rok ;)

    • 6 4

  • czy naprawdę nie było już innego ujęcia tylko pokazywanie zabitych zwierząt?

    co autor miał na myśli pokazując talerz obciętych kurzych łapek?

    • 30 16

  • podpowiada gdzie jest dobry kolagen :)
    piękna cera i zdrowe stawy!

    • 13 5

  • dobrze że nie ma poszatkowanych i zmiażdżonych roślin

    one takie bezbronne i też czują bul

    • 12 8

  • ile z tych 88 zł z ceny trafi do potrzebujących?

    • 11 1

  • bul???

    • 5 2

  • dokładnie tak samo pomyślałam...

    no piękne zdjęcie, kawałki martwego ciała i zabite zwierzę.. wspaniałe. Jaki psychol chciałby mieć taki obrazek na ścianie...

    • 8 10

  • Pokazuje inspiracje na zupe

    Na zupe z kurzych łapek

    • 8 4

  • rośliny nie mają mózgu.

    podobnie jak osoby, które sugerują, że rośliny czują ból. Albo bul.

    • 4 10

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

03

października

Święto Hal Targowych w Gdyni Gdynia, Hala Targowa

28

października

Restaurant Week Trójmiasto,

Rozrywka

Zdjęcia do filmu "Gierek" w Gdańsku
Zdjęcia do filmu "Gierek" w Gdańsku
Sztuka ozdabiania ciała: czarno-białe tatuaże
Czarno-biała sztuka ozdabiania ciała

Kultura

Roztańczony introwertyk. Artur Rojek w Starym Maneżu
Rojek w Starym Maneżu
Galiony Gdyńskie rozdane
Galiony Gdyńskie rozdane

Najczęściej czytane