• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Piątki z Włoskim Bufetem i przy muzyce na żywo w sopockim Sheratonie

Ewa Palińska
15 października 2021 (artykuł sprzed 2 lat) 
  • Jeśli ktoś jest fanem kuchni włoskiej, to w sheratonowskim, odbywającym się w każdy piątek bufecie znajdzie wszystkie swoje ulubione smaki i potrawy. Od owoców morza w formie przystawek, grillowanych warzyw, bogatego wyboru oryginalnych, włoskich serów i wędlin, po dania ciepłe (w tym dwie zupy), desery oraz live cooking, gdzie najczęściej królują pizza i pasta.
  • Jeśli ktoś jest fanem kuchni włoskiej, to w sheratonowskim, odbywającym się w każdy piątek bufecie znajdzie wszystkie swoje ulubione smaki i potrawy. Od owoców morza w formie przystawek, grillowanych warzyw, bogatego wyboru oryginalnych, włoskich serów i wędlin, po dania ciepłe (w tym dwie zupy), desery oraz live cooking, gdzie najczęściej królują pizza i pasta.
  • Jeśli ktoś jest fanem kuchni włoskiej, to w sheratonowskim, odbywającym się w każdy piątek bufecie, znajdzie wszystkie swoje ulubione smaki i potrawy. Od owoców morza w formie przystawek, grillowanych warzyw, bogatego wyboru oryginalnych, włoskich serów i wędlin, po dania ciepłe (w tym dwie zupy), desery oraz live cooking, gdzie najczęściej królują pizza i pasta.
  • Jeśli ktoś jest fanem kuchni włoskiej, to w sheratonowskim, odbywającym się w każdy piątek bufecie znajdzie wszystkie swoje ulubione smaki i potrawy. Od owoców morza w formie przystawek, grillowanych warzyw, bogatego wyboru oryginalnych, włoskich serów i wędlin, po dania ciepłe (w tym dwie zupy), desery oraz live cooking, gdzie najczęściej królują pizza i pasta.
  • Jeśli ktoś jest fanem kuchni włoskiej, to w sheratonowskim, odbywającym się w każdy piątek bufecie znajdzie wszystkie swoje ulubione smaki i potrawy. Od owoców morza w formie przystawek, grillowanych warzyw, bogatego wyboru oryginalnych, włoskich serów i wędlin, po dania ciepłe (w tym dwie zupy), desery oraz live cooking, gdzie najczęściej królują pizza i pasta.
  • Jeśli ktoś jest fanem kuchni włoskiej, to w sheratonowskim, odbywającym się w każdy piątek bufecie znajdzie wszystkie swoje ulubione smaki i potrawy. Od owoców morza w formie przystawek, grillowanych warzyw, bogatego wyboru oryginalnych, włoskich serów i wędlin, po dania ciepłe (w tym dwie zupy), desery oraz live cooking, gdzie najczęściej królują pizza i pasta.
  • Jeśli ktoś jest fanem kuchni włoskiej, to w sheratonowskim, odbywającym się w każdy piątek bufecie znajdzie wszystkie swoje ulubione smaki i potrawy. Od owoców morza w formie przystawek, grillowanych warzyw, bogatego wyboru oryginalnych, włoskich serów i wędlin, po dania ciepłe (w tym dwie zupy), desery oraz live cooking, gdzie najczęściej królują pizza i pasta.
  • Jeśli ktoś jest fanem kuchni włoskiej, to w sheratonowskim, odbywającym się w każdy piątek bufecie znajdzie wszystkie swoje ulubione smaki i potrawy. Od owoców morza w formie przystawek, grillowanych warzyw, bogatego wyboru oryginalnych, włoskich serów i wędlin, po dania ciepłe (w tym dwie zupy), desery oraz live cooking, gdzie najczęściej królują pizza i pasta.

Przez 12 lat, a więc od chwili otwarcia w Sopocie hotelu Sheraton, odbywa się nieprzerwanie w każdy piątek, nie licząc przerwy wymuszonej pandemią. W miniony czwartek specjałami przygotowanymi według "ricette italiane" mieli okazję raczyć się goście wydarzenia odbywającego się pod hasłem Marriott International Road Show. Ci, którzy również mają ochotę skosztować włoskich specjałów, mogą to zrobić w każdy piątek w hotelowej restauracji WaveMapka.



Imprezy kulinarne w Trójmieście



W czwartek, 14 października, sopocki Sheraton zorganizował klimatyczne przyjęcie dla swoich kluczowych klientów i mediów. Było to wydarzenie z cyklu Marriott International Road Show, serii spotkań, które od września zeszłego roku odbywają się w hotelach sieci w całej Polsce.

- Pracujemy, oczywiście na ile to możliwe, na autentycznych włoskich produktach, które przyjechały do nas z rynku z Werony - podkreśla Krystian Szidel, szef kuchni hotelu Sheraton. - Pracujemy, oczywiście na ile to możliwe, na autentycznych włoskich produktach, które przyjechały do nas z rynku z Werony - podkreśla Krystian Szidel, szef kuchni hotelu Sheraton.

Włoski Bufet z muzyką na żywo



Czy lubisz włoską kuchnię?

W Sopocie mieliśmy okazję uczestniczyć we włoskim wieczorze, takim jakie hotel organizuje co tydzień w piątek dla gości hotelowych i miłośników kuchni śródziemnomorskiej z Trójmiasta. Goście mieli okazję spróbować doskonałej pasty frutti di mare podawanej z tak zwanej live station, mięs, ryb i owoców w wielu postaciach, wybitnych deserów i serów. O miłą atmosferę zadbał saksofonista Felipe Alvarado, a gości witał zespół sprzedaży hotelu kierowany przez Renatę Mojsa-Ossowską i nową dyrektor generalną sopockiego Sheratona Catalinę Susan.

- Włoski bufet to produkt, który funkcjonuje praktycznie od początku istnienia hotelu, czyli od 12 lat - mówi Dorota Buzek-Garzyńska, PR & Marketing Manager Sheraton Sopot. - Przez cały ten czas spotkania przy Włoskim Bufecie, z muzyką na żywo, odbywały się nieprzerwanie, w każdy piątek. Do marca 2020 r., kiedy wybuchła pandemia i musieliśmy je zawiesić. Przed wakacjami wróciliśmy i liczymy na to, że nikt ani nic nie zakłóci więcej naszej tradycji piątkowych spotkań przy Włoskim Bufecie.

Gnoczi, modżajto i duże ekspresso z mlekiem, czyli gość kontra restauracyjne menu



Oprawę muzyczną czwartkowego spotkania zapewnił saksofonista Juan Felipe Alvarado. Oprawę muzyczną czwartkowego spotkania zapewnił saksofonista Juan Felipe Alvarado.

Kulinarna podróż po różnych regionach Włoch



Finał Road Show odbywał się w części konferencyjno-bankietowej hotelu i tam też mogliśmy raczyć się potrawami z Bufetu Włoskiego. Spotkania cykliczne, piątkowe odbywają się natomiast w hotelowej restauracji Wave.

- Choć motyw przewodni jest jasno określony, każde spotkanie jest inne i za każdym razem staramy się zaskoczyć naszych gości czymś nowym, bo szefowie kuchni w każdym tygodniu czerpią inspirację z dań z innego regionu Włoch - mówi Dorota Buzek-Garzyńska. - A wszystko na podstawie ricette italiane, a więc oryginalnych, włoskich receptur.

Nowe lokale - zobacz nasz cykl



  • Pierwszymi gośćmi, którzy spróbowali potraw Bufetu Włoskiego po pandemicznej przerwie, byli uczestnicy wydarzenia z cyklu Marriott International Road Show. Od 15 października Bufet Włoski będzie działał regularnie, w każdy piątek, w hotelowej restauracji Wave.
  • Pierwszymi gośćmi, którzy spróbowali potraw Bufetu Włoskiego po pandemicznej przerwie, byli uczestnicy wydarzenia z cyklu Marriott International Road Show. Od 15 października Bufet Włoski będzie działał regularnie, w każdy piątek, w hotelowej restauracji Wave.
  • Pierwszymi gośćmi, którzy spróbowali potraw Bufetu Włoskiego po pandemicznej przerwie, byli uczestnicy wydarzenia z cyklu Marriott International Road Show. Od 15 października Bufet Włoski będzie działał regularnie, w każdy piątek, w hotelowej restauracji Wave.
  • Pierwszymi gośćmi, którzy spróbowali potraw Bufetu Włoskiego po pandemicznej przerwie, byli uczestnicy wydarzenia z cyklu Marriott International Road Show. Od 15 października Bufet Włoski będzie działał regularnie, w każdy piątek, w hotelowej restauracji Wave.
  • Pierwszymi gośćmi, którzy spróbowali potraw Bufetu Włoskiego po pandemicznej przerwie, byli uczestnicy wydarzenia z cyklu Marriott International Road Show. Od 15 października Bufet Włoski będzie działał regularnie, w każdy piątek, w hotelowej restauracji Wave.
  • Pierwszymi gośćmi, którzy spróbowali potraw Bufetu Włoskiego po pandemicznej przerwie, byli uczestnicy wydarzenia z cyklu Marriott International Road Show. Od 15 października Bufet Włoski będzie działał regularnie, w każdy piątek, w hotelowej restauracji Wave.
  • Pierwszymi gośćmi, którzy spróbowali potraw Bufetu Włoskiego po pandemicznej przerwie, byli uczestnicy wydarzenia z cyklu Marriott International Road Show. Od 15 października Bufet Włoski będzie działał regularnie, w każdy piątek, w hotelowej restauracji Wave.
  • Pierwszymi gośćmi, którzy spróbowali potraw Bufetu Włoskiego po pandemicznej przerwie, byli uczestnicy wydarzenia z cyklu Marriott International Road Show. Od 15 października Bufet Włoski będzie działał regularnie, w każdy piątek, w hotelowej restauracji Wave.

Stuletnie salami i sery szmuglowane przez przemytników



Jeśli ktoś jest fanem kuchni włoskiej, to w sheratonowskim bufecie znajdzie wszystkie swoje ulubione smaki i potrawy. Od owoców morza w formie przystawek, grillowanych warzyw, bogatego wyboru oryginalnych, włoskich serów i wędlin, po dania ciepłe (w tym dwie zupy), desery oraz live cooking, gdzie najczęściej królują pizza i pasta. Do tego włoskie wino, którymi goście mogą raczyć się bez ograniczeń.

- Nasi goście mogą dziś skosztować np. włoskich bakłażanów, pomidorów, włoskiej mozarelli di bufala, również w wersji wędzonej, bardzo rzadko spotykanej na polskim rynku - opowiadał podczas czwartkowego spotkania Krystian Szidel, szef kuchni w sopockim hotelu Sheraton. - Polecam też focaccię, oczywiście robioną z włoskiej mąki. Mamy też salami, które może pochwalić się tysiącletnią historią, a także takie same sery, które w przeszłości cieszyły się ogromnym zainteresowaniem przemytników, szmuglujących je przez przełęcz w Brenner. W naszym bufecie nie brakuje też oczywiście krewetek, owoców morza, a przy stacji life cooking można spróbować naszego makaronu z atramentem z kałamarnicy. Wszystko robimy sami, więc pod względem miejsca produkcji jest to oryginalna pasta sheratonowsko-sopocka. Pracujemy jednak wyłącznie na produktach włoskich, najwyższej jakości oraz według włoskich receptur, zatem ci, którzy szukają oryginalnych smaków, wprost ze słonecznej Italii, z pewnością nie będą zawiedzeni - opowiadał szef kuchni.


w sopockim Sheratonie odbywa się każdy piątek od godziny 18 do 22:30, w Restauracji Wave w Sheraton Sopot Hotel. Za nieograniczone korzystanie z bufetu i napojów dorośli płacą 180 zł za osobę, dzieci 5-12 lat - 90 zł za osobę, a dzieci do 4 lat mogą korzystać z bufetu bezpłatnie.

Miejsca

Wydarzenia

Zobacz także

Opinie (24) 5 zablokowanych

  • (3)

    W Polsce jest wielu fanów włoskiego jedzenia. Zawsze biorą na grubym cieście i sos czosnkowy. Ja polecam makaron z łososiem i kaparami. Mmm. Smacznego.

    • 8 11

    • No łosoś to typowo włoska ryba xD ty też pewnie z czosnkiem i na grubym zamawiasz :)

      • 6 2

    • (1)

      Ten sos czosnkowy to zakała polskiej gastronomii. Ludzie, czosnek jest zdrowy ale świeży a nie sproszkowany w jakiejś breji. Potem wam zionie z ust że szok. Fuj. Ogarnijcie się.

      • 10 2

      • też nie rozumiem fenomenu tego sosu. Spróbowałem raz i nigdy więcej.

        • 5 2

  • Włoski bufet jest super! (2)

    Chodzimy tam z koleżankami regularnie - fajny biforek imprezowy. Jedzenia mnóstwo i zawsze smaczne, wino stołowe, ale da się wypić i można go pic tyle ile się chce - nie ma limitów jak podczas Tapasów w Olivia Star, gdzie dostajesz w cenie jednego drinka a resztę trzeba kupić.

    • 8 13

    • chyba śnisz za 180 zł to raczj nikt nie chodzi na beforek i z pełnym brzuchem na imprę (1)

      to cena sylwestra a nie kolacji w formie bufetu

      • 8 2

      • Sylwestra gdzie? Zobaczysz ta cene x2 za sylwestra od osoby w tym roku. Przesiedziałeś kilka lat w piwnicy?

        • 2 0

  • Praca w hotelu

    Aż miło się ogląda takie zdjęcia Człowiek, przynajmniej ja, nie raz zastanawiałem się nad przekwalifikowaniem i pracą w restauracji - kontakt z klientami, napiwki, ekskluzywne wnętrza itp Czy ciężka jest droga od kelnera po szefa sali lub Managera w Restauracji?

    • 2 15

  • (4)

    180zł za osobę,plus parkowanie i na rodzinkę 2+2 500zł to za mało...

    • 12 3

    • Skąd te obliczenia? (1)

      Jeśli jest 2 dzieci to 1000

      • 2 1

      • dzieci do lat 3 nie placa

        • 0 0

    • (1)

      Po co chodzić na włoskie wieczory z winem i jazzem z dziećmi? Bo nie czaję. Sama mam dzieci, ale jak idę na kolację z mężem, to zapewniam im odpowiednią opiekę. Na poznawanie "takich" włoskich smaków jeszcze przyjdzie pora, na razie niedzielny obiad we włoskiej knajpie z makaronem i pizzą, panna cotta na deser im wystarczą.

      • 6 1

      • A gdzie ta czaja?

        • 0 1

  • Dlaczego 180? (1)

    A nie np. 240zl/os ? I czy można przyjść z dziećmi a samemu nic nie jeść? Ewentualnie dojeść po dzieciach?

    • 9 9

    • Jak chcesz dojadać po dzieciach to lepiej zostań w domu ,i nie rób wstydu !!

      • 2 4

  • (1)

    Gdybym miał pieniądze, chętnie bym się wybrał. Niestety, pozostaje bolognese w domu ;) Przeżyje. Nie w takich czasach przyszło mi żyć. Pozdrawiam wszystkich, którzy mogą cieszyć się lepszym zawotem. I piszę to bez nuty sarkazmu.

    • 15 0

    • zdrówka i 5 lub 6 w totka :)

      • 1 0

  • Wieczór Włoski (1)

    Byłam parę razy wspaniałe jedzenie fantastyczna obsługa polecam

    • 5 4

    • pracowniku reklamy Sharatona skończ już

      • 4 1

  • link na dole artykułu do bufetu włoskiego nie działa, ale sprawdziłem na ich fb i taka przyjemność kosztuje 180 zł od osoby wiec tanio nie jest.

    • 3 0

  • Konieczne włoskie. Polacy polskiego nie jedza... co za bufonada!

    • 0 4

  • jak to pierwszymi goścmi? co za bzdury

    przecież bufet juz od miesiaca ponad hula haha pani Ewa jak zawsze nierzetelnie

    • 1 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane