• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Pierogi z dowozem do domu: gdzie zamówić?

Julia Rzepecka
22 kwietnia 2020 (artykuł sprzed 4 lat) 
Nie brakuje nietypowych propozycji na podanie pierogów - na przykład z łososiem. Nie brakuje nietypowych propozycji na podanie pierogów - na przykład z łososiem.

Z kapustą i grzybami, ruskie, z mięsem albo na słodko... Kto nie lubi pierogów? Jeśli teraz, w czasie epidemii koronawirusa, przyjdzie nam na nie ochota, nie musimy lepić ich sami. Zamówić można od trójmiejskich pierogarni. Poniżej nasze propozycje.



Pierogarnie w Trójmieście - zamów do domu na telefon


Jakie pierogi lubisz najbardziej?

Sopocki Młyn



Sopocki Młyn to restauracja przygotowująca domowej roboty pierogi oraz makarony, a także domowe przetwory. Pierogi występują w różnych postaciach: są gotowane, pieczone oraz na słodko.

- W naszej ofercie mamy najróżniejsze propozycje - mówi Martyna BaranSopockiego Młyna. - Pierogi między innymi kętrzyńskie, zielone na cieście szpinakowym, ale także czerwone z wołowiną lub pierogi z soczewicą, z kapustą i grzybami czy mięsne.
Dowóz obejmuje teren całego Trójmiasta, a również jego okolice np. Rumię. Cena dowozu jest uzależniona od odległości. Zamówienia można składać za minimum 50 zł, telefonicznie lub przez Facebooka.

  • Czerwone pierogi nadziewane są wołowiną i żurawiną z dodatkiem cebuli i warzyw korzennych.
  • Pierogi pieczone, tak zwane "małe bułeczki".
  • Pierogi pieczone, tak zwane "małe bułeczki".

Pierogi Lwowskie



- Mieszkamy w Polsce już ponad 10 lat. Przywiozłyśmy ze sobą smaki z Lwowa i pragniemy je państwu pokazać. Prowadzimy rodzinną firmę, zajmującą się produkcją pierogów, która powstała w Gdańsku w 2011 roku. Kto zrobi najlepsze lwowskie pierogi, jak nie osoby, które pochodzą z Lwowa? - czytamy na stronie Pierogów Lwowskich.
W restauracji zamówić można pierogi mięsne, ruskie czy na słodko, ale także według litewskich przepisów: z kaszą gryczaną i twarogiem lub z kaszą gryczaną i ziemniakami. Zamówienia można składać poprzez aplikację Pyszne.pl.

  • Pierogi wyrabiane są ręcznie, według domowych receptur.
  • Pierogi wyrabiane są ręcznie, według domowych receptur.
  • Pierogi wyrabiane są ręcznie, według domowych receptur.

Nanas



Pierogarnia Nana's serwuje pierogi tradycyjne oraz prosto z pieca. W menu znajdziemy też dania wegetariańskie, desery i przystawki.

Wśród pierogów klasycznych gotowanych są ruskie, z duszoną kapustą, z kaczką, łososiem, wątróbką, kurczakiem czy wołowiną. Pierogi drożdżowe z pieca podawane są m.in. ze szpinakiem, z karkówką, pieczarkami. W wersji na słodko zamówić można z twarogiem, jagodami oraz czekoladą: mleczną i białą.


Zamówienia można składać od godziny 11 do 22 pod numerem 790 888 057. Dowóz obejmuje zasięg 7 kilometrów. Można również zamówić pierogi do zamrożenia.

  • Pierogi drożdżowe z pieca
  • Na słodko - z jagodami i kwaśną śmietaną
  • Z białą lub mleczną czekoladą
  • Zamówić można również Calzone z farszem mięsnym lub wegetariańskie.

One lepią



Początkowo były lepione tylko dla rodziny, później dla przyjaciół, aż w końcu zamówień było tak dużo, że powstał lokal One Lepią znajdujący się w Galerii Madison w Gdańsku. Zamówić można tam pierogi z mięsem, ruskie, twarogowe na słodko lub z kaszą gryczaną. Do tego domowy rosół lub barszcz czerwony.

Zamówienia można składać do godz. 16 pod numerem 512 342 452. Minimalny koszt zamówienia to 50 zł.

  • Również i tutaj pierogi lepione są na miejscu.
  • Również i tutaj pierogi lepione są na miejscu.
  • W ofercie pojawił się również kwas chlebowy.

Pierogarnia Mandu



Bogaty wybór pierogów ma Mandu. Znajdziemy tam tradycyjne, gotowane, między innymi z kapustą, mięsem z dzika, z kurczakiem i suszonymi pomidorami, z pastą z łososia, z marchewką i masłem orzechowym, z kaszanką czy gęsiną.

Pierogi z pieca podawane są z pędami bambusa, grzybami mun, marchwią i kapustą, z gruszką i serem pleśniowym czy nawet z kurczakiem w sosie BBQ z dodatkiem kukurydzy i cebuli. Nie brakuje pierogów wegańskich, np. z tofu, oraz pierogów z różnych stron świata. To smażone koreańskie pierogi z wieprzowiną, tofu i kimchi. Są też gotowane gruzińskie pierogi, które należy jeść w charakterystyczny sposób (nadgryzając dolną część pieroga, aby następnie wypić wywar ze środka i dopiero później zjeść pozostałą część, trzymając za zawiniętą końcówkę).

Są też pierogi bez glutenu oraz na słodko: z owocami (truskawki, jabłka, jagody), z czekoladą czy z ciasteczkami.

  • Pierogi "z różnych stron świata".
  • Pierogi "z różnych stron świata".
  • Środki ostrożności zastosowane w czasie epidemii.
  • Pierogi z malinami i białą czekoladą na cieście czekoladowym, podawane z sosem śmietankowym.

The Dumplings



To nowe miejsce otwarte w Olivia Business Centre w Gdańsku. Poza standardową ofertą z domową kuchnią The Dumplings proponuje nową opcję: zrób to sam.

Zamówić tam można na dowóz poszczególne składniki, potrzebne do przygotowania dań. Do tego dołączona jest instrukcja od kucharzy.

- W obecnej sytuacji wydaje się to być najlepszym rozwiązaniem - przekonuje Krzysztof DembekOlivia Star Top. - Obróbka termiczna w zaciszu domowym jest gwarancją sterylności i bezpieczeństwa. Do tego nie musimy wychodzić z domu i stać w długich kolejkach przed sklepem.
W ofercie poza pierogami znajdziemy pizzę oraz chleb. Zamówienia można składać przez stronę internetową.

  • W ofercie pierogi tradycyjne: z kapustą i grzybami, ruskie czy na słodko.
  • W ofercie pierogi tradycyjne: z kapustą i grzybami, ruskie czy na słodko.

Miejsca

Opinie (90) ponad 10 zablokowanych

  • Ja nie wiem o co chodzi z tymi pierogami. (4)

    Niby flagowe nasze danie a każdy naród ma jakieś swoje 'pierogi' (chinkali, czeburaki, pielmieni). Poza tym uważam, że mamy smaczniejsze potrawy niż to.

    • 30 33

    • Powiem ci tak.

      Domowej roboty najlepsze hehe i przedewszystkim da się nimi najeść

      • 9 1

    • Gruzinskie dobre sa.

      • 12 1

    • Pierogi z jednej strony są bardzo dobre, z drugiej dość pracochłonne i 'bałaganogenne' - idealne danie by ktoś przygotowywał je za nas.

      • 13 0

    • Pierogi i piwko, mniam

      • 1 3

  • (1)

    Ooo zjadlbym azjatyckie. Z tym rosolkiem w srodku. Sa pyszne.

    • 29 4

    • pychota

      to sa pierogi gruzinskie z rosłem w środku

      • 3 0

  • Drożdżowe bym zjadła.

    • 10 2

  • Mam wrażenie że zdjęcia propozycji kulinarnych są robione pod klientow którzy nie chca się najeść tylko wrzucać zdjęcia lanczu na Instagrama:)?

    • 15 7

  • Kto teraz zamawia, (6)

    Naraża się na kontakt z osobą chorą.
    Przypominam że na Pomorzu mamy 219 osób zakażonych. Wzrasta możliwość zakażenia.

    • 11 71

    • O! (1)

      Knajpusie minusujo.

      • 1 20

      • a może nie knajpusie, tylko inteligentni ludzie

        którzy potrafią podzielić 219 przez 2,3 miliona - tyle osób mieszka na Pomorzu.

        • 22 2

    • (1)

      W temperaturze 65 stopni wirusek znika. Większość zamawianych rzeczy trzeba wstawić do piekarnika na kilka minut i po problemie!

      • 6 1

      • Czas pomyliles lub niedoczytales

        Po 30 minutach wirus przy tej temp dopiero zginie

        • 0 0

    • Czyli tyle co nic.
      Zachować rozsądek, procedury i do roboty!

      • 8 1

    • a wiesz ile osób ma raka w gdańsku i ile zmarło w tym roku na grype w gdańsku? Oraz inne przyczyny zgonów w tym roku? Jak podajesz jakies smieszne dane to podaj wszystko. Koronawirus to jedna z wilu nowych chorób i nie siej paniki, zycie sie nie zmieniło, dalej masz rachunki do zaplacenia, przypominam. ciekawe co zrobic jak pitolnie asteroida czy meteor których lata od pipy wokol ziemi a kilkadziesiat z nich leca w strone ziemi juz od killku lat. Oczywiscie tv o tym nei mowi wiec stolec wiesz :)

      • 0 0

  • Ja zamawiam u żony (3)

    Te pierogi

    • 30 5

    • Z dowozem?

      • 3 0

    • A Ty na kanapie przed TV?

      • 0 1

    • Raz mi zrobiła. Słabe, inne rzeczy robi lepiej

      • 4 1

  • hahahahah banda naciagaczy- niech sami tozra (8)

    za troche maki ,wody soli i farsz zrobiony z produktow z sieciowek -- ceny dla d**ili

    • 26 32

    • nie przesadzaj (4)

      Dobrze zrobione pierogi, ale te naprawdę fachowe są warte swojej ceny. W domu zanim zrobisz dobre ciasto, to zmarnujesz tydzień na próby

      • 7 6

      • nie rozsmieszaj mie .... fachowo to sobie mozesz wstawic okna ...a pierogi to najprostsze danie z polskiej kuchni (2)

        wiec ta twoja pierogarnia ...zostanie zlikwidowana i wez sie do normalnej pracy

        • 3 18

        • Mądry człowieku to nie jesteś. Może nadmiar frustracji wyładuj, w tej Twojej "normalnej" pracy.

          • 10 2

        • Czyli jesteś zwykłym półgłowkiem, który wyładowuje swoje frustracje bzdurnym słowotokiem

          • 10 1

      • Ja nie muszę marnować tygodnia na próby jak umiem sam zrobić ciasto i farsz

        A ceny rzeczywiście są skandaliczne, jak potrafią za kilka pierogów skasować ponad 20 zł

        • 3 2

    • Rany, jaka frustracja... (1)

      Musisz napisać koniecznie, ile to by była dobra cena dla Ciebie.

      • 9 2

      • Dla niego nie ma dobrych cen

        On tylko ogląda przez swoje okna :) Z jednej strony szkoda mi ludzi, którzy są zamknięci na próbowanie innych rzeczy, bo "zrobią sobie w domu, nie dam się naciągnąć", z drugiej więcej dla mnie :D pierogi z mięsem z dziczyzny lub chinkali, mistrzostwo!

        • 7 1

    • przesadzają z cenami

      • 1 0

  • Mandu, nie polecam (9)

    3h czekania, pierogi zimne i zaparzone

    • 45 12

    • Nie rozumiem fenomenu tej knajpy, ludzie tam w kolejkach do wejścia stali. Pierogi mocno przeciętne, ceny wysokie. No i kto się jeszcze nabiera na te paniusie lepiące 3 pierogi na kwadrans?

      • 19 2

    • Też się dziwię.

      Może wyglądają dobrze ale raczej syfiaste w smaku i konsystencji.

      • 14 1

    • Dokładnie miałam to samo napisać. Byłam raz w Mandu w Oliwie. Prawie godzina czekania na pierogi w najlepszym razie przeciętne. Moja córeczka dostała niezjadliwe pierogi ze zbyt dużą ilością pieprzu. Zgłosiłam to kelnerce, która odparła że "pójdzie zweryfikować pierogi z managerem". Nie wiem na czym polega ten tajemniczy proces, ale udało mi się ją dowołać po pół godzinie. Zapytała czy ma te nie zjedzone pierogi zapakować. Odparłam, że nie da się ich zjeść, na to pani inteligentnie zauważyła, że z dużą ilością kompotu "jakoś się da". Gratuluję kuchni i kelnerek.

      • 11 1

    • Nie zgadzam się z opinią (1)

      A ja wielokrotnie jadłem w Mandu i nigdy nie było przykrych niespodzianek. Ceny jak w innych lokalach z pierogami (około 20-25 zł za porcję 8 pierogów gotowanych). Wybór smaków bardzo duży. Uwielbiam pierogi z kurczakiem i suszonymi pomidorami, i na słodko z malinami lub jabłkiem w cynamonie. Do tego dobrze dobrane smaczne sosy i fajne orzeźwiające lemoniady.

      • 7 9

      • Hmm

        • 1 0

    • Ja też nie polecam.

      Byłam tam 3 razy i za każdym razem wszystko było baaaardzo średnie w smaku ale za to ceny kosmiczne.

      • 9 2

    • (1)

      Jo to się dziwię, że ktoś jeszcze do mandu chodzi od kiedy w Gdańsku jest Pierogarnia "Stary Młyn"

      • 4 0

      • W Mandu byłam wielokrotnie polecam

        W Starym Młynie jeden raz i więcej nie pójdę, pierogi z kasza gryczaną i kurkami, w żadnym nie było kurki. Kelnerka po konsultacji z kucharzem, menadżerem, przeprosiła i powiedziała, że taki mają przepis.

        • 1 0

    • Też nie polecam

      Dziwne ...dłłługie kolejki chyba, że jest modna wśród korporarsów...???

      • 2 0

  • Pierogi mnie nie kręcą

    Wolę coś konkretniejszego

    • 8 10

  • A w Gdyni to pierogów nie lepią ? (2)

    8 pozycji z czego 1 z sopotu.
    To artykuł sponsorowany a nie rzetelna baza wiedzy.

    • 34 3

    • Chyba to nie jest żadna trudność, sprawdzić gdzie w Gdyni można zamówić z dowozem, lub odebrać na miejscu jak ktoś chce zaoszczędzić kasę.

      • 1 7

    • Czyli, że 7 restauaracji umówiło się na reklamę?XD

      • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane