• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Pizza na telefon z dowozem. Sprawdziliśmy lokale w centrum Gdyni

Patsz
11 stycznia 2022 (artykuł sprzed 2 lat) 
Sprawdziliśmy jakość obsługi pizzerii w centrum Gdyni, skąd telefonicznie zamawialiśmy posiłki. Sprawdziliśmy jakość obsługi pizzerii w centrum Gdyni, skąd telefonicznie zamawialiśmy posiłki.

Przełom roku i nadchodzący karnawał to zawsze okres wzmożonej aktywności lokali zapewniających dowóz posiłków do mieszkań czy biur. W ostatnich dniach sprawdziliśmy jakość pizzerii w centrum Gdyni. Nie ocenialiśmy smaku pizzy, skupiliśmy się tylko na obsłudze: czasie dostawy, opakowaniu i kontakcie z pracownikami lokalu. W najbliższych dniach przygotujemy podobne zestawienie dla gdańskich pizzerii ze Śródmieścia.



Czy zamawiasz pizzę przez telefon?

Pizze zamawialiśmy telefonicznie przez cały jeden grudniowy tydzień do naszego gdyńskiego oddziału mieszczącego się przy ul. Świętojańskiej 134Mapka. Wybieraliśmy lokale mieszczące się w centrum Gdyni.

Okazuje się, że nie wszystkie z nich przyjmowały zamówienia przez telefon. W innych pod podanym numerem nikt z pracowników nie dyżurował, by odbierać zamówienia.

Zamawialiśmy zawsze dwie pizze około południa od poniedziałku do piątku, przeznaczając na każdy dzień ok. 60 zł.

Pizza&Pasta Napoli Gdynia



Najszybciej pojawił się dostawca z lokalu Pizza&Pasta Napoli Gdynia, który mieści się w Centrum Handlowym BatoryMapka. Posiłek zamawialiśmy o godz. 12:40 w poniedziałek.

Ocenialiśmy jakość obsługi w zamawianych pizzeriach. Na zdjęciu pizza z pizzeri Pizza&Pasta Napoli. Ocenialiśmy jakość obsługi w zamawianych pizzeriach. Na zdjęciu pizza z pizzeri Pizza&Pasta Napoli.
Podczas rozmowy poinformowano, że oczekiwanie na dostawę wyniesie maksymalnie 90 minut. Otrzymaliśmy SMS, że pizze zostaną dostarczone o godz. 14:15. Dostawca pojawił się z pizzami godzinę wcześniej, o godz. 13:15. Były ciepłe, ale nie gorące, zapakowane w estetyczne, czyste i niepogięte pudełka.

Viva la Pizza



W podobnym czasie pojawił się w oddziale dostawca z lokalu Viva la Pizza, który mieści się przy ul. Świętojańskiej 49Mapka. Pizzę zamawialiśmy w środę o godz. 12:25.

Proponowany czas oczekiwania wynosił ok. godziny z powodu 100-procentowego obłożenia. Osoba przyjmująca zamówienie nie wykluczała, że jego realizacja może potrwać dłużej. Nie było propozycji sosów, ale pojawiały się za to wątpliwości dotyczące adresu, mimo podawania szczegółowej lokalizacji. Pizze zostały dostarczone o godz. 13:10.

Kartony były czyste, nieuszkodzone, nie były tłuste. Pizza była ciepła.

Brooklyn Pizza



We wtorek zamówiliśmy pizze z pizzerii Brooklyn Pizza zlokalizowanej na pl. Kaszubskim. Kontakt z lokalem podjęliśmy o godz. 11:56. Dostawca na miejscu pojawił się o godz. 12:34, a więc stosunkowo szybko. Nie miał jednak gotówki potrzebnej do wydania reszty.

Pizze były gorące, ale pudełka niestety potłuszczone, co zepsuło pierwsze wrażenie dotyczące dobrze wyglądającej potrawy.

Pizzeria Domino's



W czwartek o godz. 12:20 zamówiliśmy pizze z pizzerii Domino's, której gdyński oddział mieści się przy ul. 10 Lutego. Na infolinii otrzymaliśmy informację, że czas oczekiwania to 20-30 minut, a dostawca będzie jechał z Centrum Kwiatkowskiego. Pizza została dostarczona o godz. 13:20, a więc po godzinie od zamówienia.

Pizza była ciepła, w zmyślnych, dużych i czystych kartonach, które po rozłożeniu boków tworzyły "duży" talerz. Znajdowały się w nim otwory na sos.

Pizzeria Da Grasso



Ostatnimi pizzami, które zamówiliśmy z lokali położonych w śródmieściu Gdyni, były w piątek dania z sieciowej pizzerii Da Grasso przy ul. Śląskiej. Zamówienie złożyliśmy o godz. 12:05, zostało ono dostarczone o godz. 12:50.

Pizze były ciepłe w porządnym i czystym pudełku. Gratis otrzymaliśmy jedną gumę do żucia, którą można było spożyć po posiłku. W zestawie były także dwa sosy.
Patsz

Miejsca

Opinie (198) 6 zablokowanych

  • Ideolo truflowa i nduja, polecam

    • 9 7

  • Śpieszcie się zamawiać pizzę. Niedługo nie będzie takiej możliwości (1)

    Wszystkie lokale tego typu umrą z powodu podwyżek mediów.

    • 18 3

    • Spokojnie, takie zapychacze przetrwają

      Upadną ambitne lokale

      • 6 0

  • A...

    A gdzie Komar,jedyna chyba knajpa,gdzie do późnej nocy zamówicie świetną pizzę.

    • 5 2

  • hmmmm

    nic o cenach ?

    • 4 0

  • Super test (1)

    Nie dość, że z opisu wygląda na to, że testowaliście kartony i temperaturę jedzenia, to zamówiliście z sieciówek jak domino's czy da grasso. Najlepsze lokale w centrum jak czerwony piec, mąka i kawa czy francesco ominięte.

    • 42 2

    • Mąka i kawa

      Salami mascarpone na puszystym ogień!

      • 3 3

  • Gumę do żucia się żuje,

    a nie "spożywa".

    • 14 0

  • Bez hejtu (13)

    Chciałbym się podzielić opinią w temacie Pizzerii Da Grasso. Przez ostatnie pół roku zamówiłem z różnych miejsc w Gdyni. Niestety bardzo nie polecam, drogo, składników bardzo mało. Dużo pustych miejsc na pizzy. Jedyne co, to bardzo dobre sosy. Widać taką mają już politykę, kiedyś te pizzerie były bardzo dobre.

    • 38 6

    • w takich sieciówkach się nie zamawia jeśli chcesz dobra pizzę.

      • 17 1

    • Ja mam odwrotne wrazenia

      Testowaliśmy wiele pizzerii i najlepsze są właśnie z da grasso i grubego benka, choć z tym drugim różnie jest z dostawą, dwa razy pudełka pogniecione i pizza tez. W pizzy nie chodzi o to, żeby nawalić górę dodatków, ale o smak.

      • 1 9

    • Dominos i DaGrasso to sztuczne pizze. (1)

      Zgaga murowana. To generalnie szerszy problem, lepiej wybierać coś co nie jest sieciówką. Brooklyn jest bardzo ok. Pizza & Pasta rowniez.

      • 10 0

      • trzeba patrzeć na cenę

        Jeżeli masz 2kę z przodu za margheritę, to jest na 90% ok, jeżeli mniej, to prawie na pewno nie ma w niej prawdziwego sera na mleku tylko produkt seropodobny na tłuszczu roślinnym, a w cieście tablica mendelejewa.

        • 5 2

    • kto jada da grasso xd, to jak w temacie o dobrych piwach pisac o zubru i tyskie

      • 7 0

    • ech.... (6)

      Dobra pizza właśnie ma dużo "pustych miejsc". W dobrej pizzy absolutnie najważniejsze jest ciasto, potem ser dobrej jakości, a dodatki, no właśnie, są tylko dodatkiem - parę plasterków salami, albo parę pieczarek, lub pomidory, albo tylko listki świeżej bazylii.

      A polak jak to polak - musi nawalić całą furę na wierzch, kiełbasy, szynki, boczku, ogórków, ile wlezie.

      • 7 3

      • No tak , najlepiej podać pusty placek (4)

        a skasować jak za wypasiony . I dorabianie teorii że Polak to potrzebuje wypasu na pizzy a wszyscy inni zadowalają się pustym plackiem. Kanapki też jesz w postaci suchego chleba?

        • 10 5

        • (1)

          tak, bo smak pizzy to jest ciasto + sos + ser - ciasto z włoskiej fariny tipo "00", z dobrą oliwą z oliwek i oryginalną mozarella, najlepiej bufala, oraz sos - z pomidorów pelati i świeżego oregano i czosnku. Same składniki na taką pizze kosztują często więcej niż polska pizza nawalona dodatkami jak leci. Bo tania wędlina z makro albo biedry + produkt seropodobny na tłuszczu roślinnym dużo nie kosztuje.

          Zresztą zauważyłem ostatnio, że baardzo wzrosła świadomość tego czym powinna być dobra pizza i jak grzyby po deszczu pojawiają się miejsca gdzie taką można dostać. A najlepiej samemu upiec ;)

          A jak jest dobry chleb, to i na sucho jest pyszny, ewentualnie maczany w oliwie z oliwek.

          • 3 1

          • Pomimo wielokrotnie podejmowanych prób, nigdy w domu nie udało mi się upiec pizzy z dobrym ciastem. Problem upatruję m. in. w piekarniku. Mój i tak osiąga wysokie temperatury bo 300 lub 350 st. (nie pamiętam teraz), ale to wciąż dużo za mało.

            • 0 0

        • To nie teoria. Wystarczy zobaczyć śmietnik na placku w polskiej pizzerii i placek we Włoszech

          • 2 0

        • To napisz, że za taką pizzę chciałbyś zapłacić mniej, a nie że to dorabianie teorii. Prawdziwa włoska pizza taka właśnie jest, choć Polakom się to nie mieści w głowie - ma mało składników. I powiem ci coś jeszcze gorszego - znajomi Włosi uważają, że jedzenie pizzy z sosem powinno być karalne :-D. No chyba że rozmawiamy o pizzy amerykańskiej, a to już zupełnie inna bajka.

          • 0 0

      • Zapomniałeś o jednym - muis jeszcze całość tej zbieraniny zasypać na zielono rukolą tak żeby nie było nic widać

        • 0 0

    • nigdy nie były dobre

      • 0 0

  • Czasem z dziećmi wciagniemy .

    Skrzypek i Johnny,s . Polecam z czystym sumieniem . Muszę zaznaczyć że odbieram sam , bez dowozu.

    • 1 3

  • Pizza Ideolo (7)

    A ja z całego serca polecam Pizzerie Ideolo w Gdyni ,pizza super,pyszna,zawsze świeże skladniki, nigdy się nie zawiodłam i ceny bardzo przystępne, oraz z dowozem nie ma problemu

    • 27 14

    • (1)

      Szkoda tylko, że tak mało dają sera, przez co ta pizza jest trochę sucha.

      • 6 4

      • spróbuj może innej niż margerita XD

        • 1 6

    • dokładnie, tylko ideolo

      mają własną apkę, dobre kody rabatowe. sama pizza idealna i szybko przyjeżdza

      • 4 7

    • Ideolo Dąbrowa - polecam

      nasza ulubiona pizza to ta z Ideolo! są dobrze wypieczone, smaczne, dobrej jakości składniki, dają oliwe!! Wszystko na najwyższym poziomie.

      • 9 8

    • a ja nie polecam ideolo

      malutka pizza za 35zł z obleśnej budy.

      • 7 3

    • fajna była na początku

      teraz nic specjalnego

      • 7 1

    • też bardzo lubię, szczególnie parmeńską

      • 0 0

  • A inne lokale?

    A gdzie lokale w centrum lub blisko centrum ze znacznie szybszą dostawą? Anker, Pomidor, omaggio? Mąka i Kawa? Nie ma nic w artykule o jakości pizzy, ilości składników....

    • 7 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane