Polacy nad morzem pokochali Bosko - lody produkcji własnej

Goście docenili lody Bosko, a właściciele lodziarni planują otwieranie kolejnych punktów nad morzem.
Goście docenili lody Bosko, a właściciele lodziarni planują otwieranie kolejnych punktów nad morzem. mat. prasowe

Lodów firmy Bosko można spróbować w 21 punktach, mieszczących się w 14 miastach w całym kraju. W zeszłym roku lodziarnia pojawiła się w GdyniMapka i sezonowo w Sopocie, a w tym roku otworzyła swój lokal w Wejherowie.



Historia lodów Bosko rozpoczęła się w 2015 roku w Lublinie. Rzemieślnicze lody w krótkim czasie podbiły serca tamtejszych mieszkańców i Bosko szybko stało się numerem jeden w mieście, dzięki czemu już rok po otwarciu zwyciężyło w plebiscycie na najlepszą lodziarnię.

Szybko przyszedł czas na uruchomienie kolejnych lokali w stolicy woj. lubelskiego. Następnie powstały lodziarnie m.in. w Kielcach, Radomiu i Legionowie - wszędzie uznawane za najlepsze w mieście. Ekspansja postępuje, goście doceniają jakość produktów, o czym świadczą ustawiające się kolejki.

W 2019 roku pierwsze lokale Bosko pojawiły się nad morzem. Na początku punkt stacjonarny w Gdyni na ul. Świętojańskiej 71, a później sezonowy punkt mobilny na sopockiej plaży. Pierwszymi sukcesami mogło pochwalić się kilka miesięcy po otwarciu, zdobywając pierwsze miejsce Rankingu Czytelników w kategorii Lodziarnie w Gdyni i trzecie w Trójmieście. W tym roku Bosko zadebiutowało w Wejherowie i od połowy maja jest otwarty lokal na ul. Jana III Sobieskiego 272. Przytulny lokal Bosko z dużym ogródkiem znajduje się na deptaku prowadzącym do głównego rynku miasta.

Nowy lokal w Wejherowie został otwarty w maju nieopodal rynku.
Nowy lokal w Wejherowie został otwarty w maju nieopodal rynku. mat. prasowe
Co odróżnia lody Bosko od innych lodów? Przede wszystkim jakość składników i dbałość o świeżość lodów, które przygotowywane są na miejscu w gdyńskim lokalu. Fenomenem Bosko są również porcje, które mają aż 120 gramów i dwukrotnie przebijają w tym względzie porcje dostępne w innych lodziarniach. Mijając przechodniów orzeźwiających się ogromnymi lodami na ul. Świętojańskiej, nie trudno domyślić się, że właśnie wracają z Bosko.

Nie sposób nie wspomnieć też o 300 dostępnych smakach w ofercie. Każdego dnia trafić można na inne propozycje - od klasycznej czekolady czy naturalnej śmietanki, przez owocowe sorbety, po lodowe wariacje, jak smaki Caprese, Kogel Mogel, Beza Pavlova, Babka drożdżowa, Rabarbar z kruszonką i truskawkami czy smaki alkoholowe.

Bosko to jednak nie tylko lody. Na gości - nie tylko w chłodniejszych miesiącach - czeka pyszna, starannie selekcjonowana kawa, wyjątkowe desery, milkshaki, które można zamówić na bazie wszystkich dostępnych w danym momencie smaków lodów, oraz słynne gofry. Jest też menu sezonowe, latem popularnością cieszy się orzeźwiająca lemoniada.

W trwającym sezonie Bosko wprowadziło stałe, tygodniowe promocje. W poniedziałki wspomnianej lemoniady i kawy frappe można napić się za połowę ceny. Każdy wtorek w Bosko to fit wtorek, podczas którego dostępne są wegańskie lody, słodzone ksylitolem lub stewią. W czwartki Bosko przecenia milkshaki, natomiast piątki to czas na Super Smak - wyjątkowy i rzadko spotykany.

Każdego dnia tygodnia na gości czekają różne niespodzianki.
Każdego dnia tygodnia na gości czekają różne niespodzianki. mat. prasowe
Zainteresowanie fanów Bosko "fit wtorkiem", czyli smakami lodów dla wegan i osób szukających produktów bez cukru, spowodowało, że obecnie w gdyńskim lokalu pojawiły się Vege Gofry. Niewykluczone, że wkrótce pojawią się również inne smakołyki dla tej grupy odbiorców.

Bez wątpienia Polacy nad morzem pokochali Bosko i nie jest wykluczone, że w najbliższym czasie punkty pojawią się w kolejnych nadmorskich miastach.

- Jeśli chcecie uczestniczyć w dalszym rozwoju Bosko i brakuje wam tych pysznych lodów w okolicy - podzielcie się pomysłami na nowe lokalizacje na ich profilu FB. Prezentowane są tam nowe smaki, informacje o działalności Bosko, a przedstawiciele lodziarni komunikują się tam z gośćmi, rozmawiając o smakach i asortymencie. Nie zapomnijcie też o pobraniu aplikacji BOSKO, dzięki której znajdziecie aktualne smaki live, promocje, wyszukacie najbliższy lokal i dołączycie do programu lojalnościowego sieci - zachęcają przedstawiciele lodziarni.
Informacje o Bosko:



Pierwszą lodziarnię Bosko nad morzem otwarto w kwietniu 2019 roku w Gdyni.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Opinie (48) 1 zablokowana

  • pierwszy raz słyszę

    • 22 2

  • Bylam szalu ze smakami nie ma..

    • 26 0

  • Raz w miesiącu można zaszaleć, wtedy zawsze idę na lody po kijowsku, co prawda trochę drogie(60zł < drożej ) ale jak dla mnie najlepsze;)

    • 4 5

  • Niestety

    Lody bardzo kiepskie. Nsjkeosze kulki Anulki w Sopocie

    • 11 3

  • Slabo

    Rok temu na Swietojanskiej.

    • 2 0

  • Dla mnie słabiutkie, o wiele lepsze są grycan, słony karmel czy paulo gelato

    • 7 4

  • kolejne lody rzemieslnicze z worka

    wszystkie te kraftowe lodziarnie maja to samo: kupujesz lody o smaku naturalnym smietankowym w wielkim wiadrze a nastepnie mieszasz z ekstraktami.

    produkcja lodow rzemieslniczych o jakiej myslą klienci tych lodzierni, przestała byc opłacalna pod koniec lat 90tych. ale co to obchodzi klienta ktory na pytanie z czego sa frytki, odpowiada ze z paczki

    • 17 1

  • Napewno mówimy o tym samym?

    • 3 0

  • Ja wolę lodziarnie u Elizy w Gdyni;)

    • 0 0

  • Taki natlok superlatyw w tekscie ze az zniecheca choc lodziarni nie znam

    • 8 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

BUFET WŁOSKI Pasta e Vino
BUFET WŁOSKI Pasta e Vino
degustacja
g. 18:00 - 22:30
Sopot, Sheraton
Brunch z Merą
Brunch z Merą
degustacja
g. 13:00
Sopot, Sopot Marriott Resort & Spa
Muzyka na żywo
Muzyka na żywo
muzyka na żywo, degustacja
g. 18:30
Gdańsk, Oranżeria

Rozrywka

Kultura

Nowe Lokale

Wkrótce otwarcie