• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Przygotowuje dla córki fantazyjne śniadania

Aleksandra Wrona
14 maja 2019 (artykuł sprzed 5 lat) 
  • Śniadania przygotowane przez tatę Ani
  • Śniadania przygotowane przez tatę Ani
  • Śniadania przygotowane przez tatę Ani
  • Śniadania przygotowane przez tatę Ani
  • Śniadania przygotowane przez tatę Ani
  • Śniadania przygotowane przez tatę Ani
  • Śniadania przygotowane przez tatę Ani
  • Śniadania przygotowane przez tatę Ani
  • Śniadania przygotowane przez tatę Ani
  • Śniadania przygotowane przez tatę Ani

Uśmiechnięte zwierzęta, fantazyjne przedmioty i kolorowe kształty, a to wszystko... na talerzu. Niecały rok temu Paweł Klonowski postanowił przygotować dla swojej córki Ani wyjątkowe śniadanie. Efekt tak spodobał się zarówno dziewczynce, jak i tacie, że nietypowe śniadania na stałe zagościły w ich jadłospisie, a mama Ani założyła na Instagramie profil: tatarobisniadanie.




Czy zwracasz uwagę na wygląd swoich posiłków?

- Z jedzeniem u Ani problemu nigdy nie było, bardziej chodzi o zabawę i wywołanie uśmiechu na jej ustach - tłumaczy Paweł Klonowski. - Z tym też na początku bywało różnie, ponieważ nie wszystko od razu odgadywała, ale teraz zdarza jej się samej ułożyć np. buzię z  ogórków i oliwek podczas wspólnych weekendowych śniadań.
Pomysł specjalnego, poświęconego śniadaniom, profilu na Instagramie pojawił się spontanicznie. Na początku zdjęcia posiłków umieszczała na swoim prywatnym koncie mama Ani. Dzięki zachętom znajomych postanowiła założyć specjalne konto, które cieszy się coraz większą popularnością. Nic dziwnego, oglądając zamieszczone tam zdjęcia nie sposób się nie uśmiechnąć.

- Zaczęło się od malowania keczupem oczu i ust na kanapkach, potem stopniowo moje "hobby" ewoluowało w kierunku wycinania różnych kształtów (duszki, rybki itp.). Od prostych kompozycji przeszedłem do bardziej skomplikowanych. Śniadania staram się robić codziennie, jednak nie zawsze to się udaje z racji obowiązków i braku czasu. Na profil trafiają te najbardziej dopracowane, których przygotowanie zajmuje mi zwykle ok. 20-30 minut. Wszystko robię na bieżąco, stąd brak regularności w dodawaniu zdjęć na profil - mówi tata Ani.

Śniadaniowe inspiracje od dietetyka


Dziewczynka w lipcu skończy trzy lata i coraz częściej towarzyszy tacie w przygotowywaniu śniadań, choć najczęściej jej udział polega na podjadaniu.

- Pomysły pojawiają się spontanicznie. W niektórych przypadkach sam nie wiem, jaki będzie efekt końcowy i układam po kolei kształty, które mi "pasują" do całości. Czasami pomysł podpowiada mi moja żona - przyznaje kreatywny tata.

Opinie (108) 10 zablokowanych

  • no fajnie, ale płatki kukurydziane i parówka na raz? (1)

    • 13 17

    • Fakt

      W życiu trzeba mieć zasady. Nigdy nie łączyć parówek z płatkami, ogórka z kawiorem i ośmiorniczek z pomidorami. Nie można i tyle.

      • 5 0

  • Aleee jestes suuuper .....

    • 8 5

  • Aż mi się dzieciństwo przypomniało! :) mama mi co weekend podobne robiła

    • 14 2

  • mięsny jeż

    :D

    • 10 4

  • parówka goni parówke... (7)

    Współczuję teraźniejszym dzieciom... Stwierdzam,że my, urodzeni w latach '80tych byliśmy ostatnim rocznikiem,który dobrze i zdrowo jadł...

    • 19 24

    • to fajnie miałaś, bo dla nas z lat 70-tych parówka to był rarytas

      że nie wspomnę o bananach.

      • 7 2

    • (1)

      No raczej nie. W moim przedszkolu notorycznie podawali parówki z musztardą plus czarną herbatę z cukrem. Faktycznie super zdrowe to było.

      • 7 2

      • to chyba był przytułek

        dla sierotek z XIX wieku a nie przedszkole z lat 80-tych

        • 1 6

    • w latach '80tych było głownie solone masło z Argentyny

      chleb oliwski, wyroby czekoladopodobne, siano udające herbatę i tego typu rarytasy

      • 9 1

    • Najpierw też tak pomyślałam, ale parówki teraz można kupić z b. dużą zawartością mięsa.

      • 11 1

    • Kamilcia (1)

      Ten podpis mówi sam za siebie.

      • 10 0

      • Współczuję wam Biedaki- karmione wyrobami czeko i masłopodobnymi

        Miałam babcię z dobry smakiem i mamę która super gotuje,więc nie musiałam się żywić półśrodkami...

        • 0 3

  • Ekstra:)

    Gratuluję kreatywności i cierpliwości oraz życzę smacznego:)

    • 13 0

  • gratuluję - fantastyczne :o)

    • 13 1

  • nietoperz rządzi! :)))

    • 17 0

  • super!!! ale moje i tak by nie zjadly ogórka hahahah

    • 4 0

  • Ekstra pomysł! Bardzo kreatywny Tata, tak trzymać!!

    • 16 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane