Wiadomości

Pyszne śniadanie w Sopockim Młynie za 10 zł

Zestaw śniadaniowy za 10 zł w Sopockim Młynie składa się z domowego rogala, trzech wybranych dodatków oraz ciepłego napoju.
Zestaw śniadaniowy za 10 zł w Sopockim Młynie składa się z domowego rogala, trzech wybranych dodatków oraz ciepłego napoju. fot. Sylwia Kostuch

Restauracja Sopocki Młyn wprowadziła właśnie ofertę śniadaniową. Za zestaw z wypiekanym na miejscu pieczywem, świeżymi smarowidłami i kawą zapłacimy tylko 10 zł.



Sopocki Młyn to nowoczesna, rodzinna restauracja na granicy Sopotu i Gdyni. Lokal działa od półtora roku na Zamkowej Górze 25 w Sopocie zobacz na mapie Sopotu (po sąsiedzku ze stacją benzynową Shell) i stał się popularny wśród trójmieszczan głównie za sprawą domowych, robionych na miejscu pierogów i makaronów. Teraz właściciele postanowili wprowadzić ofertę śniadaniową.

Śniadanie zjemy już od 10 zł. W tej cenie otrzymamy sycący zestaw, w skład którego wchodzi wypiekany na miejscu wielki rogal pszenny (albo żytni chleb), trzy autorskie, domowe dodatki (do wyboru spośród około dziesięciu różnych) oraz gorący napój do wyboru: kawa, herbata, kakao czy mleko. Wśród dodatków znajdziemy m.in. domowe masło orzechowe i czekoladowe, miód, dżem z owoców sezonowych, twaróg, pastę rybną, pasztet, smalec, hummus, pastę jajeczną czy świeże warzywa.

- Wszystkie dodatki są przygotowywane na miejscu. Sami kręcimy masło orzechowe i naszą "Nutellę", przygotowujemy dżemy i pasty czy pieczemy pasztet. Produkty, z których korzystamy, pochodzą od lokalnych dostawców, których najpierw osobiście testujemy. Starannie dbamy o to, aby używane w kuchni składniki były naturalne i zdrowe, sprawdzamy je u źródeł, na przykład kozi ser czy ekologiczne jajka z gospodarstwa pani Hani z Przywidza - mówi Sylwia Kostuch, menedżer Sopockiego Młyna.
Jeśli zestaw to za mało, zawsze możemy wybrać śniadanie z zawierającej kilkanaście pozycji karty. Do wyboru są m.in. jajecznica z jajek eko (także z jajek przepiórczych), sadzone jajka ekologiczne, smażona kiełbaska z cebulką, deska kozich serów i wędlin (własny wyrób), słodkie i wytrawne naleśniki, placuszki z jabłkami czy podawana na słodko jaglanka i owsianka lub na słono jaglanica. Nasze menu dostępne jest dla wegan i wegetarian. Zmieniać będzie się cyklicznie i sezonowo. Ceny wahają się od 4 zł do 15 zł.

- Każdy gość, który zasmakuje w naszych dżemach, pastach, twarożku, smalcu, pasztecie czy każdym innym dodatku śniadaniowym, może je kupić w restauracyjnym sklepiku z przetworami. Słoiczek kosztuje 5 zł - dodaje Kostuch.
Śniadania w Sopockim Młynie są serwowane od poniedziałku do piątku w godz. 7:30-13, a w weekendy w godz. 8:30-13. Więcej informacji można znaleźć na stronie sopockimlyn.pl.

Po sąsiedzku z Sopockim Młynem przez tych samych właścicieli prowadzona jest kawiarnia i pracownia cukiernicza Capuccino Cafe, która specjalizuje się w ciastach, tortach okolicznościowych, domowych lodach z naturalnych składników i koktajlach warzywno-owocowych. Z paragonem Sopockiego Młyna otrzymamy 10 proc. rabatu.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Opinie (8)

  • Tak dlugo czekalem.

    i sie oplacilo. Polecam.

    • 1 2

  • pierogi

    Tak, na pierogi czekałem blisko godzinę a lokal był pusty.

    • 3 1

  • czas oczekiwania

    albo chcemy jesc szybko albo smacznie.na gobre swieze jedzinko trzeba chwilke poczekac.A jsk sie spieszymy do do mc d.

    • 1 2

  • mają dużo czasu

    To robią dzemiki,pierogi,pasztety

    • 3 0

  • Produkty, z których korzystamy, pochodzą od lokalnych dostawców, których najpierw osobiście testujemy.

    Tiaaa :) a lokalni dostawcy to makro i selgros

    • 4 2

  • 3 wybrane, a na zdjęciu z 7, skandal, kompromisacja!

    • 1 1

  • super miejsce. jadam tam regularnie.

    • 1 2

  • całkiem przyzwoita i zachęcająca oferta śniadaniowa :)

    • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

03

października

Święto Hal Targowych w Gdyni Gdynia, Hala Targowa

28

października

Restaurant Week Trójmiasto,

Rozrywka

Nowe lokale: sushi, vongole i tatarskie smaki
Nowe lokale: sushi, vongole i tatarskie smaki
Sztuka ozdabiania ciała: czarno-białe tatuaże
Czarno-biała sztuka ozdabiania ciała

Kultura

Koncert skrzypcowy w zaskakującej scenerii
Koncert w zaskakującej scenerii
Roztańczony introwertyk. Artur Rojek w Starym Maneżu
Rojek w Starym Maneżu

Najczęściej czytane