• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Magda Gessler otwiera rybną restaurację w Gdyni

Łukasz Stafiej
25 kwietnia 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
Magda Gessler w Gdyni otworzy restaurację rybną o nazwie Porto Santo. Magda Gessler w Gdyni otworzy restaurację rybną o nazwie Porto Santo.

Restauracja Porto Santo by Magda Gessler znajdować się będzie w budynku Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 zobacz na mapie Gdyni. Wcześniej lokal zajmowała restauracja Open Kitchen.



Informacja o tym, że restauratorka i telewizyjna celebrytka Magda Gessler otwiera restaurację w Gdyni, pojawiła się w mediach z początkiem kwietnia. Nikt jednak nie wiedział, w którym miejscu gospodyni "Kuchennych Rewolucji" planuje otworzyć lokal - wspominano wyłącznie o Kamiennej Górze.

Jak ustaliliśmy w dwóch niezależnych źródłach związanych z kompleksem mieszkalno-usługowym Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 zobacz na mapie Gdyni Porto Santo by Magda Gessler - bo tak będzie nazywać się lokal - ma być zlokalizowany na parterze budynku. Bywalcy gdyńskich restauracji dobrze znają tę lokalizację - wcześniej działał tutaj lokal Open Kitchen, a po sąsiedzku z powodzeniem funkcjonują Marmolada Chleb i Kawa oraz Falla.

W lokalu przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 wcześniej działała restauracja Open Kitchen. W lokalu przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 wcześniej działała restauracja Open Kitchen.
Obecnie w lokalu trwają prace wykończeniowe, a przez okna można zobaczyć pierwsze elementy wystroju - m.in. wiszące w wielu miejscach srebrne ozdoby w kształcie ryb i owoców morza. Nie powinno to dziwić, bo Gessler w przesłanym do agencji informacyjnej Newseria Lifestyle tłumaczyła, że Porto Santo będzie restauracją rybną, dla której inspiracją były lokale rybne z Hiszpanii czy Portugalii.

- Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie - będzie można je wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - mówiła restauratorka.
Nie wiadomo, czy zapowiadany na koniec kwietnia termin otwarcia lokalu zostanie utrzymany. Udało nam się natomiast ustalić, że szefem kuchni Porto Santo będzie Bartosz Rozbiegała, który przez kilka lat kierował kuchnią w restauracji Hotelu Kozi Gród w Pomlewie pod Gdańskiem. Obecnie kompletuje załogę do Porto Santo.

Miejsca

  • Santo Porto Gdynia, Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10

Opinie (235) ponad 50 zablokowanych

  • to jest wiadomosc dnia (14)

    trzeba sie wybrac do tej restauracji by zobaczyc na wlasne oczy magde i jak smakuja jej specyfiki.

    • 95 164

    • ...

      a będą tam kuchenne rewolucje?

      • 37 2

    • Taaaaa już (6)

      ją tam zobaczysz....

      • 31 0

      • wczoraj ją tam widziałem, jak wchodziła (1)

        do środka. Przyjechała Ferrari Yellow Bahama.

        • 2 11

        • Resory wytrzymały?

          • 6 1

      • Tak, bendę tam czasem wpadać. (3)

        W cale nie tak rzadko.

        • 4 6

        • ale w milimetry trochę gęściej?

          • 1 0

        • kasa (1)

          To weź ze sobą 500 stów na obiad

          • 1 0

          • 500 stów to 50 tysięcy złotych...myślisz ze az tak drogo tam będzie?

            • 7 2

    • Jedzenie prawem, nie towarem! xD

      • 4 0

    • To Magda jest ryba?!

      • 1 0

    • (1)

      Hał macz jedna porcja śledzia...................

      • 17 0

      • Odpowiadam

        Es macz es ju ken!!

        • 0 0

    • Magdy tam nie zobaczysz A ceny będą z kapelusza. (1)

      Mały kawałek dorsza za 100zł.

      • 15 1

      • Bez dodatków.

        • 12 0

  • Oj oj odważnie (6)

    • 51 14

    • Dlaczego? (2)

      • 5 0

      • Bo jej nie wypada odstawić manany (1)

        • 3 3

        • Sama jest mułem z samego dna więc jaki problem?

          • 5 9

    • A specjalnością będzie ... Paprykarz (2)

      • 11 7

      • z kota (1)

        • 8 3

        • Świeżego.

          • 5 2

  • ona da tylko nazwisko, przecież nie będzie tam gotować. (9)

    nie ma na to czasu.

    • 193 9

    • i całe szczęście

      • 20 10

    • FAKT (1)

      i sama nie umie gotować !@#$%

      • 15 10

      • Durniu. Umie i to rewelacyjnie

        • 2 1

    • (2)

      Co ona ma dawać? Nazwisko sama dostała, po mężu.

      • 27 4

      • to polskie nazwisko? (1)

        • 6 14

        • Z idisz

          • 12 1

    • Z tego też powodu będę ten przybytek omijał (1)

      • 15 8

      • Ha ha ha bo cię nie stac

        • 2 2

    • Tytuł

      Dlatego jest nazywana restauratorką, a nie szefem kuchni lub kucharką. Wystarczy, że ma smak i zna się na tworzeniu wystroju i wie jak szukać utalentowanych ludzi. Te cechy wystarczą dla dobrego restauratora.

      • 10 7

  • A jak nie pyknie (2)

    To zawsze bedzie mogla zrobic kuchenna rewolucje

    • 365 4

    • hehe

      • 21 1

    • Dobre :)

      • 20 1

  • (16)

    Lubię Gesslerową. Równa babka z cietym językiem. Jest sobą. Co do restauracji to akurat może być tak,że to co nie smakuje pani Magdzie będzie smakowało dziesięciu innym osobom i odwrotnie. Rybna restauracja super! Tylko czemu rybne knajpy nad morzem maja ceny jakby sciagały rybę co najmniej z innego kontynentu.

    • 265 131

    • (9)

      Nie lubię Gesslerowej. Prosta babka z chamskim językiem. Być może jest sobą, ale to oznacza, że jest pozbawiona kultury. Być może to tylko poza wykreowana na potrzeby produkcji TV, ale skoro zgodziła się zrobić z siebie chamkę, to musi się liczyć z tym, że taki wizerunek do niej przylgnie.

      • 93 24

      • Mało oryginalny jest ten Twój wpis. (4)

        • 15 48

        • Szczerość (2)

          Mnie się bardzo podoba ten wpis, mam takie same zdanie. Uważam że Pani G. wykreowała się na chamkę bez kultury.

          • 59 10

          • Opinia psyhiatry (1)

            Ona się nie wykreowała. Ona jest chamką

            • 25 9

            • Chamstwo należy tępić a nie promować

              Nie zostawię u chama ani grosza choćby podawała nektar i ambrozję! Nie przejdzie mi przez gardło jedzenie okupione poniżaniem innych ani okraszone ku..wami i innymi bluzgami geslerowej.

              • 21 7

        • Ikona

          Piotr Ikonowicz to nie jest jej brat?

          • 10 1

      • Zgadzam sie w pelni (2)

        Program w TVN przerodzil sie z czego co ogladalo sie milo i przyjemnie w kolejny pseudo raelity serial w stylu "Szpital" czy "Szkola". Widownia pozada taniej i wulgarnej sensacji,gdyz bez przeklenstw i chamstwa program przechodzilby bez echa.

        • 35 1

        • (1)

          widownia ?? to raczej stacje telewizyjne, producenci programów, widzowie tylko oglądają co im TV serwuje...

          • 14 4

          • A myślisz, że TV siedzi w próżni?

            Badają, co ludzie chcą oglądać, im większa oglądalność, tym więcej zysku z reklam.

            • 14 0

      • Racja.Jakże cienka jest linia między szczerością a bezczelnością

        • 3 0

    • Opinia psyhiatry

      Gesslerowa jest okropna. Na pewno też jest taka normalnie, bo żaden uprzejmy człowiek nie umiałby tak zagrać i wczuć się w rolę jak ona.
      Kobiety się naoglądają jej zachowań, kopiują je, wnoszą do własnych domów, a to tylko prowadzi do rozwodu, bo jak moja żona zaczęłaby się zachowywać jak Gesslerowa, to ani dnia bym z nią nie wytrzymał.

      • 28 12

    • bo ściągają

      • 2 0

    • bo tak własnie jest .... nie sciaga sie ryb z Bałtyku :)

      • 5 0

    • Dlatego, że dorsze bałtyckie są bardzo chude i mało na nich mięsa ,a fląder nie powinno się w ogóle jeść ponieważ żyją na dnie i zbierają wszystkie nieczystości .Dlatego ryby a Gdańsku są drogie bo trzeba je sprowadzć z zagranicy.

      • 4 4

    • można nie lubić Magdy gessler, można nie lubic jej programu

      ale faktem jest, że obnaża całkowicie kulisy polskiego "restauratorstwa" cwaniactwo, oszczędność, branie klienta za idiotę, który zapłaci za każdy szajs i nawet się nie zająknie. Bardzo dobrze, że ktoś wziął się za tych naszch restauratorów, szefów, bonzów biznesu.

      • 13 3

    • Atlantyk

      Wiekszosc knakp zmawia mrozonki z atlantyku itp... Filet z dorsza jest, ale stlantyckiego

      • 1 0

  • rybki z Gdyni (3)

    bardzo odważnie, ale grunt to promocja Gdyni

    • 59 25

    • podobno... (1)

      podobno serwowany będzie głównie śledź bałtycki

      • 8 1

      • Oczywiście i przede wszystkim śledź :)

        Jesteśmy dumnie z tego śledzia ;)

        • 2 2

    • grunt to złośliwy komentarz

      • 0 0

  • Tfu... (2)

    Przeważać będą dania z odpadków z koszernego stołu.

    • 75 69

    • i włosy we wszystkich daniach - po coś są czepki i czapki kucharskie - no ale do tego trzeba być kucharzem i mieć szacunek do swoich klientów a nie lansować się nawet na zapleczu

      • 5 4

    • Ale wyszło polactwo sfrustrowane komentować hahaha

      • 2 1

  • bedzie miejsce do lansu. (6)

    • 86 19

    • ona nie musi się lansować , czyżby zawiść Tobie d*pkę zżerał (5)

      • 7 25

      • Aniu

        Nie chodzi o lans Geslerowej , tylko autora.
        Nie zaskoczyłaś.

        • 9 3

      • Aniu (3)

        Nie chodzi o lans Geslerowej , tylko autora.
        Nie zaskoczyłaś.

        • 19 2

        • (2)

          Nie ałtora a tyh co tam przyjadą i zaparkują. Przez szklane ściany będzie ładny widok na brudne lizingowane auto klasy wyrzszej.

          • 9 1

          • jak leasing to i na myjnie styka (1)

            • 2 0

            • no tak, ale zazdrość to ciężka rzecz

              • 0 0

  • O matko...tej jeszcze tam brakowało. (3)

    • 144 44

    • małolactwo (2)

      Jak byś zjadł choć raz w Jej restauracji to byś głupot nie wypisywał. A głównie to sprawa knajpy i kucharza czyli super bo będzie smacznie świeżo i w dobrej cenie

      • 4 20

      • Co ty tam wiesz...tyle co zjesz (1)

        Środowisko restauratorów kręci z Geslerowej bekę. Gwiazda TV się znalazła, kreatorka smaków :D.

        • 14 1

        • Ci sami którzy sprzedają knoty?!

          • 2 3

  • (3)

    A po czym będzie można poznać, że wybrana przez nas ryba z `lodu`, będzie tą samą gdy zostanie przyniesiona z kuchni po usmażeniu/upieczeniu itp. ?

    • 61 11

    • po oczach (1)

      i kolorze futerka

      • 27 2

      • po oczach

        i blond loczkowanych kudłach w pyszczku

        • 12 0

    • jak sie znasz to poznasz

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane