• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Magda Gessler otwiera rybną restaurację w Gdyni

Łukasz Stafiej
25 kwietnia 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
Magda Gessler w Gdyni otworzy restaurację rybną o nazwie Porto Santo. Magda Gessler w Gdyni otworzy restaurację rybną o nazwie Porto Santo.

Restauracja Porto Santo by Magda Gessler znajdować się będzie w budynku Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 zobacz na mapie Gdyni. Wcześniej lokal zajmowała restauracja Open Kitchen.



Informacja o tym, że restauratorka i telewizyjna celebrytka Magda Gessler otwiera restaurację w Gdyni, pojawiła się w mediach z początkiem kwietnia. Nikt jednak nie wiedział, w którym miejscu gospodyni "Kuchennych Rewolucji" planuje otworzyć lokal - wspominano wyłącznie o Kamiennej Górze.

Jak ustaliliśmy w dwóch niezależnych źródłach związanych z kompleksem mieszkalno-usługowym Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 zobacz na mapie Gdyni Porto Santo by Magda Gessler - bo tak będzie nazywać się lokal - ma być zlokalizowany na parterze budynku. Bywalcy gdyńskich restauracji dobrze znają tę lokalizację - wcześniej działał tutaj lokal Open Kitchen, a po sąsiedzku z powodzeniem funkcjonują Marmolada Chleb i Kawa oraz Falla.

W lokalu przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 wcześniej działała restauracja Open Kitchen. W lokalu przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 wcześniej działała restauracja Open Kitchen.
Obecnie w lokalu trwają prace wykończeniowe, a przez okna można zobaczyć pierwsze elementy wystroju - m.in. wiszące w wielu miejscach srebrne ozdoby w kształcie ryb i owoców morza. Nie powinno to dziwić, bo Gessler w przesłanym do agencji informacyjnej Newseria Lifestyle tłumaczyła, że Porto Santo będzie restauracją rybną, dla której inspiracją były lokale rybne z Hiszpanii czy Portugalii.

- Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie - będzie można je wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - mówiła restauratorka.
Nie wiadomo, czy zapowiadany na koniec kwietnia termin otwarcia lokalu zostanie utrzymany. Udało nam się natomiast ustalić, że szefem kuchni Porto Santo będzie Bartosz Rozbiegała, który przez kilka lat kierował kuchnią w restauracji Hotelu Kozi Gród w Pomlewie pod Gdańskiem. Obecnie kompletuje załogę do Porto Santo.

Miejsca

  • Santo Porto Gdynia, Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10

Opinie (235) ponad 50 zablokowanych

  • Ceny dań zapewne 50+ (1)

    • 34 3

    • Pewnie tak

      I to bedzie jej gwozdz do trumny.

      • 4 1

  • wiola

    Bartek = b.dobry szef = dobre jedzenie.

    • 15 3

  • Do Pana Marka w orlowie albo bar karmazyn w Jelitkowie , a nie fiubzdziu

    • 14 7

  • Czepek na głowę

    Niech założy czepek na głowę bo jeszcze te jej doczepiane włosy spadną na patelnię.

    • 28 7

  • specjalnosci
    paluszki rybne , salatka coleslaw i frytki karbowane czy jakies tam
    219 zl
    tylko hehehe

    • 27 11

  • Sąsiedzi

    No to mieszkańcy Apartamentowca będą zachwyceni!!! Aromaty przetwarzanych ryb rozchodzące się po budynku. Warte każdej wydanej złotówki na zakup apartamentu....

    • 41 6

  • Ona myśli, że my tu wszyscy codziennie ryby jemy. (2)

    Jak ma rewolucję na Pomorzu, to zawsze robi z tego restaurację rybną.

    • 35 6

    • Rybka jest prosto z kutra od rybaka

      No i codziennie chodzimy na plażę

      • 5 0

    • Bo tu wbrew pozorom nie ma miejsca gdzie świeża rybę mozna zjeść

      • 2 2

  • Ceny

    Dla mieszkancow Trójmiasta powinno byc x% taniej, reszta niech placi wiecej. Jesli ceny beda takie jak w pozostałych restauracjach p. Gessler w Wawie lub Lodzi to w środku będzie pusto

    • 14 12

  • (1)

    Bardzo smutna wiadomość dla Gdyni. Będą pewnie rzucać tam k...mi, zachowywać się w sposób skandaliczny, poniżać personel. Jedno jest pewne. Patrząc na geslerową, z kulturą niewiele będzie miało wspólnego

    • 29 16

    • myślisz że ona tam będzie gotować? buhahahahaha

      • 6 0

  • Co z restauracją w Redzie „świnka i rybka”?? (2)

    Świeży dorsz w lipcu...( w okresie ochronnym)...ha ha , ile za 100gram??

    • 19 2

    • Zgoda.

      Ale jest furtka. Okres ochronny dotyczy masowego połowu.
      Rybak w kajaku jest poza paragrafem.

      • 2 1

    • świnka i rybka error 404

      Dawno zamknęli, a nawet nie zdążyłam zawitać raz

      • 7 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane