- 1 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 2 Restauracja po rewolucji Gessler na sprzedaż (147 opinii)
- 3 Koktajle na dzień trzeźwości? Czemu nie! (30 opinii)
- 4 Restauracje idealne dla osób dojrzałych (112 opinii)
- 5 "Zamawia espresso i siedzi 3 godziny" (207 opinii)
- 6 Takich burgerów jeszcze nie jadłeś (115 opinii)
Magda Gessler otwiera rybną restaurację w Gdyni
Restauracja Porto Santo by Magda Gessler znajdować się będzie w budynku Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 . Wcześniej lokal zajmowała restauracja Open Kitchen.
Informacja o tym, że restauratorka i telewizyjna celebrytka Magda Gessler otwiera restaurację w Gdyni, pojawiła się w mediach z początkiem kwietnia. Nikt jednak nie wiedział, w którym miejscu gospodyni "Kuchennych Rewolucji" planuje otworzyć lokal - wspominano wyłącznie o Kamiennej Górze.
Jak ustaliliśmy w dwóch niezależnych źródłach związanych z kompleksem mieszkalno-usługowym Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 Porto Santo by Magda Gessler - bo tak będzie nazywać się lokal - ma być zlokalizowany na parterze budynku. Bywalcy gdyńskich restauracji dobrze znają tę lokalizację - wcześniej działał tutaj lokal Open Kitchen, a po sąsiedzku z powodzeniem funkcjonują Marmolada Chleb i Kawa oraz Falla.
Obecnie w lokalu trwają prace wykończeniowe, a przez okna można zobaczyć pierwsze elementy wystroju - m.in. wiszące w wielu miejscach srebrne ozdoby w kształcie ryb i owoców morza. Nie powinno to dziwić, bo Gessler w przesłanym do agencji informacyjnej Newseria Lifestyle tłumaczyła, że Porto Santo będzie restauracją rybną, dla której inspiracją były lokale rybne z Hiszpanii czy Portugalii.
- Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie - będzie można je wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - mówiła restauratorka.
Nie wiadomo, czy zapowiadany na koniec kwietnia termin otwarcia lokalu zostanie utrzymany. Udało nam się natomiast ustalić, że szefem kuchni Porto Santo będzie Bartosz Rozbiegała, który przez kilka lat kierował kuchnią w restauracji Hotelu Kozi Gród w Pomlewie pod Gdańskiem. Obecnie kompletuje załogę do Porto Santo.
Miejsca
Opinie (235) ponad 50 zablokowanych
-
2018-04-25 11:55
Wazne pytanie!
Czy ktos moze mi podac jakis przewodnik ktory poleca dowolna restaurację p.Gessler?
- 8 3
-
2018-04-25 11:58
Gdzie się podziały.......
a własciwie gdzie się podziała nasza Krewetka ulubiony Bar mieszkańców Gdańska?
- 23 0
-
2018-04-25 11:59
ryby są niezdrowe, powiedzenie "świeże ryby prosto z kutra" powinno być zakazane (1)
tylko niedouczony kardiolog starej daty może Wam je polecać jako element diety. Poczytajcie raporty o rybach i jakości mięsa na świecie i w Polsce. Właśnie minimalizuję udział mięsa i ryb w swojej diecie, przechodzę na dietę roślinną, bo to dzisiaj mniejsze zło dla zdrowia ludzkiego, klimatu i stanu środowiska.
- 13 7
-
2018-04-25 13:04
Z kutra na pewno zdrowsza niż ze stawu
gdzie karmione sztucznie.
- 3 0
-
2018-04-25 12:00
Tylko dla turystów (1)
Kto jest tutejszy dobrze wie czemu w zatoce gdańskiej ryb nie ma
A jak są to się ich nie jada
Ale turysty chcą to dostaną
rozmorżoną rybę z importu
"Panie prosto z kutra,dzisiaj przywiezione, świeże ;)"- 17 6
-
2018-04-25 12:05
Panga Bałtycka panie, rano złowiona.
- 2 0
-
2018-04-25 12:03
Porto Santo (3)
A dlaczego taka wymyślna nazwa, a nie typu "śledzik raz", "śledź i cebula", "ryba zmoża"???
Jakoś w rewolucjach takie nazwy jak jej restauracji to szybko zmienia na bardziej "swojskie"...- 40 3
-
2018-04-25 23:04
taki myk (1)
Słusznie hehe! Albo czemu nie "Śledziem w pysk?!" albo "Walitu Rybą".
Ano Porto Santo oznacza, że nazwa zobowiązuje, czyli że ceny będą jak Portugalii.- 5 0
-
2018-04-26 09:43
Albo" pod zdechłą rybą"
- 0 0
-
2018-04-26 06:19
Załóż swoją knajpę i nazwij jak chcesz może być
Atelier maruda albo porto zerro
- 1 1
-
2018-04-25 12:22
Ryby wyłożone na lodzie.. (1)
W Portugalii czy Hiszpanii może tak gdyż tam się dużo łowi, dziesiątki małych rodzinnych kutrów wypływa co noc i rano to trafia na lód do tutejszych restauracji.
U nas na chłodnym Bałtykiem takie rybołóstwo nie istnieje. Ryby - zmrożone w blokach - kupuje się w MAKRO czy SELGROSIE. Taka zmrożona rybka nie nadaje się do wykładania na lodzie.- 33 1
-
2018-04-26 10:42
bzdura do kwadratu
- 1 2
-
2018-04-25 12:29
(1)
Bylam w kozim grodzie na paru obiadach ( nie ze sama tam z checia wracalam) i jedzenie było nie dobre. Jesli ten pan byl tam szefem kuchni i teraz bedzie tu to sukcesu nie wróżę
- 18 2
-
2018-04-25 14:46
Potwierdzam!
W Kozim Grodzie dania co najmniej przekombinowane a ze szwedzkiego stołu suche I jakby cały czas odgrzewane
- 2 1
-
2018-04-25 12:29
świeża rybka
O Warszawka będzie nas uczyć jeść ryby hehehe. Turystów ze stolicy to tak,.......
- 20 2
-
2018-04-25 12:34
Bedzie mozna ze swoja ryba przyjsc?
- 23 2
-
2018-04-25 12:35
Cennik
Zobaczymy czy będzie tak tanio, jak mówi o tym w swoim programie "kuchenne rewolucje ". Czy będzie to kolejna restauracja z wyższej półki, tylko dla zamożnych.
- 22 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.