• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
Impreza już się odbyła
Aktualna edycja:
Restaurant Week 2024
PATRONAT

Restaurant Week (1 opinia)

  • Kalendarz
    16 - 31 października 2019
  • Lokalizacja
    Trójmiasto
  • Bilety
    49

Na pięciolecie ogólnopolskiego festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week namawia do dojrzałej, świadomej i pełnej szacunku miłości do jedzenia. Ruszyły rezerwacje na jesienną edycję Festiwalu (16-31.10). Odbędzie się ona w rekordowych 15 regionach (ponad 40 miast) pod hasłem "#KochajJedzenie".

Ubiegła edycja Restaurant Week przyciągnęła rekordowe 93 tysięcy Gości w całym kraju. Towarzyszyła jej szeroka kampania społeczna "#SzanujJedzenie" o wielomilionowym zasięgu. Druga odsłona kampanii dedykowanej promocji zero-waste pod hasłem "#KochajJedzenie" rozpoczyna się właśnie wraz z kolejną edycją Restaurant Weeka. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu uczestnicząc w Festiwalu Goście wspierają niemarnowanie żywności w restauracjach. Restauracje znając bowiem wcześniej liczbę gości i ich menu, kupują dokładnie tyle składników, ile potrzeba. Rezerwacje stolików w festiwalowej cenie 49zł za trzydaniowe doświadczenie i festiwalowy koktajl (prezent od sponsorów) dostępne są już na www.RestaurantWeek.pl. Ze względu na ogromną popularność z rezerwacją stolika nie warto czekać na ostatnią chwilę.

Miłość przez szacunek do jedzenia
Kontynuacją popularnej kampanii społecznej #SzanujJedzenie zorganizowanej w pierwszej połowie roku jest akcja Restaurant Weeka #KochajJedzenie. - Zachęcamy do dojrzałej miłości do jedzenia, a więc opartej nie tylko na przyjemności, ale też na szacunku i codziennej dbałości o wpływ naszych zwyczajów żywieniowych na środowisko. Nieracjonalne gospodarowanie jedzenie odpowiada bowiem za nawet 1/3 problemów klimatycznych świata - podkreśla Maciek Żakowski, współorganizator.

Restauracje w Trójmieście:
Gdańsk:
Restauracja Hotelu Hampton by Hilton Gdańsk, Restauracja Filharmonia, Ducha 66, Restauracja 5. piętro, Zafishowani, Villa Eva, Verres en Vers, Papieroovka Cider Garden, Dancing Anchor, Majolika, Niepokorni, Restauracja Gvarae
Sopot: Modern Food & Wine, Fidel, Symfonia Smaków, Pelican, Restauracja Manca, Panaya Thai Restaurant, Słona Woda, Nowy Świat, Sztuczka Bistro, Moshi Moshi Sushi
Gdynia: Neon Streetfood Bar, Oberża 86, Fedde, Cozzi Ristorante, Taverna Zante, Bergamo, Osteria Fino, Dwa w Jednym, Punkt


W ramach promocji świadomej miłości do jedzenia, Restaurant Week radzi - KOCHAJ JEDZENIE!
1. Szanuj - przechowuj świadomie i mądrze
2. Dbaj każdego dnia - rozsądnie planuj posiłki
3. Zdobywaj z sercem - kupuj mniej i częściej
4. Nie wyrzucaj - zamrażaj, susz, rób koktajle
5. Dziel się - z bliskimi i potrzebującymi
6. Zabieraj do domu - nie zostawiaj resztek w restauracji
7. Nie marnuj - uczęszczaj na Festiwale z wcześniejszym wyborem menu

Kolacje i podróże do wygrania
Zgodnie z festiwalową tradycją festiwalowi towarzyszą liczne konkursy z nagrodami. W głównym konkursie fotograficznym do wygrać można rejs LOT-em do Włoch, nocleg w Casa Maria Luigia Massimo Bottury oraz kolacja w Osteria Francescana*** (wielokrotnie nagradzanej jako najlepsza restauracja świata). W konkursie recenzenckim natomiast do wygrania jest bezpośredni rejs LOT-em do Indii. Konkursowe instrukcje oczekiwać będą na festiwalowych stolikach.



Pięć lat na fali
Na ukoronowanie pięcioletniego wkładu w popularyzację jadania w restauracjach Festiwal otrzymał tytuł "Wydarzenia Roku" i "Konceptu Odpowiedzialnego Społecznie (CSR)" podczas Food Business Forum, najważniejszego wydarzenia gastronomicznego w kraju. Jesienna edycja Restaurant Weeka to także czas podsumowań. W okresie pięciu lat od pierwszej lokalnej warszawskiej edycji Festiwal urósł do miana największego i najpopularniejszego wydarzenia kulinarnego w kraju (a także jednego z dwóch największych festiwali restauracyjnych na świecie). Festiwale Restaurant Week Polska zgromadziły w tym czasie przy stołach ponad 700 tysięcy Gości, którym zaserwowano około 2 milionów dań. Liczba Polaków nie jedzących w restauracjach spadła w tym czasie o ponad 20%.

Do zobaczenia przy stole!

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Otwarcie rezerwacji: 19.09
Festiwal:16-31.10
Zapytania i rezerwacje medialne: tomasz@restaurantweek.pl

Przeczytaj także

Aktualna edycja

Opinie (1)

  • Jak mam zabrać do domu i się jeszcze z kimś dzielić jak porce takie co kot napłakał

    • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Mąka i Kawa

Gdańsk
Doki

Pizzerie

Planowane otwarcie

Lato 2024

Restauracja Marrakesz

Gdynia
Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10

Restauracje

Planowane otwarcie

Wiosna 2024

Lobster House

Gdańsk
Długie Pobrzeże 24

Restauracje

Planowane otwarcie

20 kwietnia 2024

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

KFC Mapka 1.0

Fast food
Dzisiejsza dostawa po godzinie 19 kubełek dla dwóch osób ? 4 kawałki mięsa i kawałki panierki co to ma być ... Oszuku...

Floral Design Mapka 6.0

Kwiaciarnie i pracownie florystyczne
Z usługami Floral Design mam do czynienia już od 2017r (gdy Pani Marta zajęła się dekoracją sali i moim nietypowym bu... więcej

Ristorante I Pazzi Mapka 1.0

Jedzenie na wynos
Rozmokła pizza i spalone brzegi

Bardzo Włosko Mapka 6.0

Pizzerie
Bardzo fajny lokal , przemiła obsługa i co najważniejsze jedzenie super

Najczęściej czytane