Wiadomości

stat

Smaki jesieni i bufety niedzielne w restauracji Verres en Vers

Niedzielne Bufety cieszą się dużą popularnością wśród gości restauracji. Sukces tkwi nie tylko w pysznym jedzeniu, ale też w atrakcyjnej cenie: 79 zł/os. Na zdjęciu: danie z jesiennego menu, które będzie obowiązywać w niedzielę, 27 października.
Niedzielne Bufety cieszą się dużą popularnością wśród gości restauracji. Sukces tkwi nie tylko w pysznym jedzeniu, ale też w atrakcyjnej cenie: 79 zł/os. Na zdjęciu: danie z jesiennego menu, które będzie obowiązywać w niedzielę, 27 października. mat. prasowe restauracja Verres en Vers

Jesień na dobre zawitała do gdańskiej restauracji Brasserie de Verres en Vers, działającej w hotelu Radisson Blu. Nowa pora roku zbiegła się z trwającą od 6 października akcją, która cieszy się dużym zainteresowaniem gości, czyli Bufetami Niedzielnymi oraz specjalnym sezonowym menu, które będzie dostępne dla gości 27 października. Już za 79 zł/os. w każdą niedzielę w godz. 13-16 skosztujemy wybornych dań, dobrego wina oraz pysznych deserów. To opcja idealna na rodzinne spotkanie czy imprezę okolicznościową.



Bufety Niedzielne: smacznie i przystępnie



Bufety Niedzielne co tydzień przyciągają miłośników dobrego jedzenia oraz klimatycznych miejsc z miłą atmosferą. Za 79 zł/os. można spróbować dań, które specjalnie na tę okazję stworzył utytułowany szef kuchni, Krzysztof Kowalczyk.

W bogatym i różnorodnym menu każdy znajdzie coś dla siebie: ci, którzy stawiają na tradycyjne polskie smaki, fani mięsnych uczt czy smakosze kuchni roślinnej. W cenie 79 zł mieszczą się również napoje (woda, kawa, herbata) oraz karafka wina (0,5 litra na dwie osoby).

Nie zapomniano o dzieciach, które są w tu zawsze mile widziane. Te w wieku 4-12 lat zjedzą za połowę ceny, natomiast maluchy do lat trzech za darmo. Promocyjną cenę restauracja przygotowała także dla seniorów: osoby powyżej 60. roku życia otrzymają 20 proc. rabat. Restauracji bardzo zależy, by starsze osoby oraz okoliczni mieszkańcy dołączyli do grupy stałych gości i wspólnie cieszyli się dobrą kuchnią w przystępnej cenie.

- Nasz cykl Bufetów Niedzielnych dedykowany jest całym rodzinom oraz smakoszom w każdym wieku. Proponujemy im spędzenie niedzielnego popołudnia w miłej atmosferze. To także świetna okazja na organizację imprezy rodzinnej lub okolicznościowej, np. imienin, urodzin czy chrzcin. Liczymy również na spontaniczne wizyty rodzinne, bez specjalnej okazji; po to, by wspólnie spędzić czas. Dołożymy wszelkich starań, by były to niezapomniane chwile - zapewnia szef kuchni, Krzysztof Kowalczyk.
Przypominamy, że okazji do spotkań w najbliższym czasie nie zabraknie. W listopadzie obchodzimy m.in. imieniny Marcina (11.11), Elżbiety (19.11), Katarzyny (25.11), w grudniu Barbary (4.12), Mikołaja (6.12) i Łucji (13.11). Na solenizantów, którzy wyprawią z tej okazji imieniny w cyklu Bufety Niedzielne, czeka drobny upominek od hotelu.

Bufety Niedziele w cenie 79 zł za osobę



Każdorazowo na gości, którzy odwiedzą restaurację w godz. 13-16 w niedzielę, czekają dania na ciepło i zimno, przystawki, zupy, desery, karafka wina na dwie osoby oraz napoje typu kawa, herbata i woda. Jeść i wybierać potrawy można do woli.

Dzieci także znajdą w bogatym menu coś pysznego dla siebie. Szef kuchni zawsze pamięta o najmłodszych gościach i ich wybrednych podniebieniach.

Natomiast kulinarną ucztę umili muzyka na żywo w wykonaniu skrzypaczki.

Jesienne menu w niedzielę 27 października



To nie koniec pozytywnych wiadomości. Niebawem w restauracji zrobi się jesiennie i bardzo aromatycznie, ponieważ w niedzielę, 27 października, będzie obowiązywać specjalne menu. Nie zabraknie ryb, dziczyzny, aromatycznych grzybów, sezonowych warzyw oraz owoców.

Co zatem ciekawego stworzył Krzysztof Kowalczyk na tę okazję?


Na przystawkę proponuje m.in. smażony i piklowany filet ze śledzia w przyprawach korzennych, carpaccio z kolorowych buraków z kozim serem lub deskę mięs pieczonych i pasztetów z piklowaną dynią i rydzami. W daniach na ciepło znajdziemy np. zupę krem z dyni z prażonym nerkowcem i tymiankiem, smażony filet z sandacza w sosie kurkowym, gulasz z dzika z suszoną śliwką, grzybami i czerwonym winem, ravioli z dynią i parmezanem z sosem rozmarynowym oraz pęczotto z warzywami, suszonym borowikiem i jałowcem. Na deser polecają się: tarta z owocami leśnymi i kremem waniliowym, torcik czekoladowy z pomarańczami oraz szarlotka z sosem cynamonowym.

Wszystkie zainteresowane osoby proszone są o wcześniejszy kontakt w celu dokonania rezerwacji pod numerem: 728 345 601 lub mailowo restauracjavv@radissonblu.com.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Opinie 4 zablokowane

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Rozrywka

Rekordowo długi Jarmark Bożonarodzeniowy i sześć koncertów sylwestrowych
Rekordowy Jarmark Bożonarodzeniowy
Niepokojący debiut Mùlk
Niepokojący debiut Mùlk

Kultura

Dzieła sztuki i wyroby lokalnych artystów. Gdzie je kupić?
Gdzie kupić prace lokalnych artystów?
Muzyka Hansa Zimmera w Ergo Arenie
Muzyka Zimmera w Ergo Arenie

Planuj z nami tydzień

Planszówki, Peja i inne koncerty. Planuj tydzień
Planszówki, Peja i koncerty. Planuj tydzień