Przygotowanie steka perfekcyjnego to rzecz, którą każdy kucharz zarówno profesjonalista, jak i amator powinien opanować do perfekcji. Technik jego przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest rodzajów samych steków. Wybór mięsa najlepszej jakości, niezależnie od budżetu i metody jego przyrządzenia, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Wszystko to "przyprawimy" małymi, acz znaczącymi wskazówkami na przyrządzanie steków na grillu, patelni czy w piekarniku, w wersji rare, medium rare i well done. Edgar na warsztatach pokażę Ci jak wybierać najlepszą wołowinę i jak się z nią obchodzić.
Podobne wydarzenia
w każdą sobotę (od 06.04 do 20.04.2024), godz. 10:30
niedziela, godz. 10.00
Przygotujemy
- Flat iron
- Onglet
- Bavette
- Rump
- Flank
Ciekawe sosy i dodatki ziemniaczane
- ziołowa salsa z chrzanem
- bordelaise sos
- demi z grzybów i szalotki
- sos pieprzowy
- sos z czarnej fasoli i sezamu
- ziemniaki hasselbank
- ziemniaki Gratine
- ziemniaki Colcannon
- ziemniaki Lyonnais
- ziemniaki Aligot