• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Świąteczne smaki od Kulinarnego Motywu

7 grudnia 2021 (artykuł sprzed 2 lat) 
Restauracja Kulinarny Motyw to klasyczne dania w innowacyjnej odsłonie, przygotowywane z dbałością o detale. Kuchnia oparta jest na sezonowych produktach, własnych wypiekach, domowych konfiturach, majonezie czy własnoręcznie wyrabianym makaronie. Restauracja Kulinarny Motyw to klasyczne dania w innowacyjnej odsłonie, przygotowywane z dbałością o detale. Kuchnia oparta jest na sezonowych produktach, własnych wypiekach, domowych konfiturach, majonezie czy własnoręcznie wyrabianym makaronie.

Sopocka restauracja Kulinarny Motyw to klasyczne dania w nowoczesnej odsłonie, oparte na sezonowych produktach, tworzone z dbałością o każdy detal. Z okazji Bożego Narodzenia restauracja przygotowała specjalną ofertę cateringu świątecznego, organizuje także wigilie firmowe.



Święta Bożego Narodzenia to nie tylko rodzinna atmosfera, suto zastawiony stół i miłe prezenty, lecz także mnóstwo pracy do wykonania w poprzedzających je dniach. W dobie poszukiwania spokoju ducha coraz więcej osób decyduje się na rezygnację z samodzielnego gotowania na rzecz zamówienia na wigilię gotowych posiłków. Tu z pomocą przychodzi oferta cateringu wigilijnego. Szef kuchni restauracji Kulinarny Motyw, Łukasz Mierzejewski przygotował tradycyjne świąteczne dania, które śmiało mogą uzupełnić lub zastąpić te domowe.

Catering wigilijny



Catering wigilijny Catering wigilijny
Przygotowania do świąt Bożego Narodzenia ruszyły pełną parą, także w restauracji Kulinarny Motyw, która proponuje specjalną ofertę cateringu świątecznego. Znajdziemy w niej zarówno przystawki zimne, m.in. sałatkę jarzynową, rybę po grecku, śledzie w różnych odsłonach, pasztet z dzika, łososia w galarecie, parfait z kurzej wątróbki, jak i dania na ciepło: zrazy wołowe, wolno pieczony boczek, bigos, pieczony faszerowany kurczak oraz polędwica z dorsza zapiekana ze szpinakiem, beszamelem i ciastem francuskim.

W ofercie nie zabrakło także zup (barszcz z hibiskusem, grzybowa z uszkami, rybna) oraz pierogów i pasztecików. Zamówić można także wypiekane na miejscu chleby i ciasta (makowiec, piernik, sernik, szarlotka). Ofertę uzupełniają dodatki, takie jak np. masło: palone, wędzone lub truflowe, kopytka, kluski śląski, marmolady czy kompot korzenny. Korzystając więc z cateringu Kulinarnego Motywu jesteśmy w stanie skompletować całe świąteczne menu i nie martwiąc się przygotowaniami, skupić się na świętowaniu. Zamówienia można składać telefonicznie (571407555) lub mailowo (rezerwacje@kulinarnymotyw.pl) do 17 grudnia. Odbiór osobisty 23 lub 24 grudnia do godziny 12.

Goście, którzy w najbliższych dniach odwiedzą Kulinarny Motyw będą mogli także na miejscu zakupić świąteczne dania. W restauracji przygotowano specjalną witrynę z produktami garmażeryjnymi dostępnymi od ręki.

Wigilia firmowa



Restauracja przygotowała także ofertę dla firm. Jest to gwarancja pysznego jedzenia i profesjonalnej obsługi, która zadba o to, aby firmowe spotkanie przebiegło w miłej, świątecznej atmosferze. Wybierać można spośród trzech wariantów menu w cenach: 90, 120 lub 150 zł za osobę. Najtańszy wariant zakłada zupę (barszcz lub kapuśniak), danie główne (do wyboru: schab ze śliwką lub jesiotr) i deser (makowiec lub flambirowane śliwki). W środkowym - poza zupą (barszcz lub krem grzybowy), daniem głównym (schab ze śliwką lub dorsz w cieście francuskim) i deserem (makowiec lub bread&butter pudding) znajduje się jeszcze przystawka (śledź w zalewie korzennej lub parfait z kurzej wątróbki). Najdroższe menu składa się z zupy (barszcz lub krem grzybowy), przystawki (łosoś w galarecie lub espuma z wędzonych ryb), dania głównego (dorsz w cieście francuskim lub polędwiczka wieprzowa w boczku) i deseru (sernik lub bread&butter pudding). Ofertę można jednak - po wcześniejszym uzgodnieniu - dostosować do potrzeb grupy.

  • Oferta dla firm
  • Oferta dla firm
  • Oferta dla firm

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (1)

  • Tradycyjnie

    Zgodnie z polską tradycją każdy może ponarzekać na dowolny temat, wciągnąć jakieś sushi w kształcie jajek Mikołaja i nastrój jest świąteczny. Jeszcze tylko setuchna, albo parę na złagodzenie bólu egzystencji.

    • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Rodzinne Niedziele - Brunch Mera Brasserie

170 zł
degustacja

Niedzielny brunch z muzyką na żywo

190 zł
muzyka na żywo, degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane