Wiadomości

Szampański sylwester w Medusa Bar

Medusa Bar to idealne miejsce na sylwestra dla osób, które w tym roku nie poszukują zgiełku lub lokalu z parkietem. Dzięki awangardowemu wystrojowi każdy gość będzie mógł w spokoju celebrować udany rok, a także nadejście kolejnego.
Medusa Bar to idealne miejsce na sylwestra dla osób, które w tym roku nie poszukują zgiełku lub lokalu z parkietem. Dzięki awangardowemu wystrojowi każdy gość będzie mógł w spokoju celebrować udany rok, a także nadejście kolejnego. mat. prasowe Medusa Bar

Rok 2020 zbliża się coraz większymi krokami, co oznacza jedno: czas znaleźć odpowiednie miejsce na spędzenie nocy sylwestrowej w miłej atmosferze. Otwarta w tym roku Medusa Bar zwraca się do gości z propozycją kolacji sylwestrowej.



Medusa Bar to wyjątkowy punkt na mapie Sopotu. Swoją kuchnię opiera na piecu Mibrasa, opalanym drewnem, który nadaje daniom wyjątkowego aromatu. W karcie menu nie zabrakło szerokiego wyboru steków najwyższej jakości, owoców morza, szampana, a także wymyślnych koktajli.


Dodatkowo w każdą środę z restauracji i koktajlbaru wybrzmiewają dźwięki jazzu na żywo. Co tydzień o godz. 19 restauracja zaprasza na spokojny wieczór w towarzystwie klasycznego szampana oraz utalentowanych muzyków na czele z Adelą Konop, laureatką Ladies' Jazz Festival.

Sylwester w Medusa Bar



Medusa Bar to idealne miejsce na sylwestra dla osób, które w tym roku nie poszukują zgiełku lub lokalu z parkietem. Dzięki awangardowemu wystrojowi każdy gość będzie mógł w spokoju celebrować udany rok, a także nadejście kolejnego. Nie zabraknie przede wszystkim klimatycznej muzyki na żywo, która będzie przygrywać przez całą kolację.

Spektakularny widok z balkonu restauracji umożliwi gościom obserwowanie pokazu fajerwerków. Widok na plac Przyjaciół Sopotu zapewnia niezapomnianą scenerię oraz wspomnienia, co w połączeniu z autorskimi koktajlami szefa baru, a także klasycznym szampanem Moët&Chandon, zapowiada niezwykle udaną noc w Medusa Bar. Ponadto dla grup powyżej ośmiu osób przygotowano zniżkę 20 proc. na wina.

Co przygotował szef kuchni na sylwestrową noc? Kolację rozpocznie amuse-bouche, które będzie zapowiedzią kulinarnej uczty. W Medusa Bar będzie to ostryga z sorbetem Moët&Chandon oraz wakame. Po delikatnym zaostrzeniu smaków przyjdzie czas na przystawkę w formie ravioli z homarem, sosem homarowym oraz chilli. Danie główne pozostaje indywidualnym wyborem gościa.

Do wyboru mamy:

  • tuńczyk yellowtail z zielonymi warzywami, emulsją z cydru i soczewicą;
  • comber jagnięcy z ziemniakiem na chrupko, demi glace, marchwią karmelizowaną oraz pistacją;
  • antrykot z ziemniakiem z pieca, warzywami grillowanymi oraz demi glace.

Kolację zwieńczy deser - śliwka w czekoladzie na cztery sposoby.

Należy zaznaczyć, że restauracja jest otwarta na zmianę dań z mięsnych na wegetariańskie lub wegańskie. Do każdej rezerwacji zostanie podana butelka klasycznego Moët&Chandon Brut Imperial na dwie osoby, a także kieliszek szampana o północy.

Cena sylwestrowej kolacji wynosi 285 zł za osobę. Rezerwacji i kupna można dokonywać telefonicznie pod numerem 512 863 200, a także za pomocą Facebooka lub strony internetowej. Rezerwacje realizowane są od godz. 19 wieczoru sylwestrowego.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

 

Rozrywka

Kultura

Nowe lokale

Ideolo Pizza

Pizzerie
Gdynia
Tucholska 3

Koi Koi

Restauracje
Gdańsk
Antoniego Lendziona 14

Mleczna Krówka

Restauracje
Gdynia
Świętojańska 82

Najczęściej czytane