- 1 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (8 opinii)
- 2 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 3 Restauracja po rewolucji Gessler na sprzedaż (149 opinii)
- 4 Restauracje idealne dla osób dojrzałych (112 opinii)
- 5 Koktajle na dzień trzeźwości? Czemu nie! (32 opinie)
Rok 2020 zbliża się coraz większymi krokami, co oznacza jedno: czas znaleźć odpowiednie miejsce na spędzenie nocy sylwestrowej w miłej atmosferze. Otwarta w tym roku Medusa Bar zwraca się do gości z propozycją kolacji sylwestrowej.
Medusa Bar to wyjątkowy punkt na mapie Sopotu. Swoją kuchnię opiera na piecu Mibrasa, opalanym drewnem, który nadaje daniom wyjątkowego aromatu. W karcie menu nie zabrakło szerokiego wyboru steków najwyższej jakości, owoców morza, szampana, a także wymyślnych koktajli.
Dodatkowo w każdą środę z restauracji i koktajlbaru wybrzmiewają dźwięki jazzu na żywo. Co tydzień o godz. 19 restauracja zaprasza na spokojny wieczór w towarzystwie klasycznego szampana oraz utalentowanych muzyków na czele z Adelą Konop, laureatką Ladies' Jazz Festival.
Sylwester w Medusa Bar
Medusa Bar to idealne miejsce na sylwestra dla osób, które w tym roku nie poszukują zgiełku lub lokalu z parkietem. Dzięki awangardowemu wystrojowi każdy gość będzie mógł w spokoju celebrować udany rok, a także nadejście kolejnego. Nie zabraknie przede wszystkim klimatycznej muzyki na żywo, która będzie przygrywać przez całą kolację.
Spektakularny widok z balkonu restauracji umożliwi gościom obserwowanie pokazu fajerwerków. Widok na plac Przyjaciół Sopotu zapewnia niezapomnianą scenerię oraz wspomnienia, co w połączeniu z autorskimi koktajlami szefa baru, a także klasycznym szampanem Moët&Chandon, zapowiada niezwykle udaną noc w Medusa Bar. Ponadto dla grup powyżej ośmiu osób przygotowano zniżkę 20 proc. na wina.
Co przygotował szef kuchni na sylwestrową noc? Kolację rozpocznie amuse-bouche, które będzie zapowiedzią kulinarnej uczty. W Medusa Bar będzie to ostryga z sorbetem Moët&Chandon oraz wakame. Po delikatnym zaostrzeniu smaków przyjdzie czas na przystawkę w formie ravioli z homarem, sosem homarowym oraz chilli. Danie główne pozostaje indywidualnym wyborem gościa.
Do wyboru mamy:
- tuńczyk yellowtail z zielonymi warzywami, emulsją z cydru i soczewicą;
- comber jagnięcy z ziemniakiem na chrupko, demi glace, marchwią karmelizowaną oraz pistacją;
- antrykot z ziemniakiem z pieca, warzywami grillowanymi oraz demi glace.
Kolację zwieńczy deser - śliwka w czekoladzie na cztery sposoby.
Należy zaznaczyć, że restauracja jest otwarta na zmianę dań z mięsnych na wegetariańskie lub wegańskie. Do każdej rezerwacji zostanie podana butelka klasycznego Moët&Chandon Brut Imperial na dwie osoby, a także kieliszek szampana o północy.
Cena sylwestrowej kolacji wynosi 285 zł za osobę. Rezerwacji i kupna można dokonywać telefonicznie pod numerem 512 863 200, a także za pomocą Facebooka lub strony internetowej. Rezerwacje realizowane są od godz. 19 wieczoru sylwestrowego.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
-
Medusa Sopot, pl. Zdrojowy 1