Wiadomości

stat

Szampański sylwester w Medusa Bar

Medusa Bar to idealne miejsce na sylwestra dla osób, które w tym roku nie poszukują zgiełku lub lokalu z parkietem. Dzięki awangardowemu wystrojowi każdy gość będzie mógł w spokoju celebrować udany rok, a także nadejście kolejnego.
Medusa Bar to idealne miejsce na sylwestra dla osób, które w tym roku nie poszukują zgiełku lub lokalu z parkietem. Dzięki awangardowemu wystrojowi każdy gość będzie mógł w spokoju celebrować udany rok, a także nadejście kolejnego. mat. prasowe Medusa Bar

Rok 2020 zbliża się coraz większymi krokami, co oznacza jedno: czas znaleźć odpowiednie miejsce na spędzenie nocy sylwestrowej w miłej atmosferze. Otwarta w tym roku Medusa Bar zwraca się do gości z propozycją kolacji sylwestrowej.



Medusa Bar to wyjątkowy punkt na mapie Sopotu. Swoją kuchnię opiera na piecu Mibrasa, opalanym drewnem, który nadaje daniom wyjątkowego aromatu. W karcie menu nie zabrakło szerokiego wyboru steków najwyższej jakości, owoców morza, szampana, a także wymyślnych koktajli.


Dodatkowo w każdą środę z restauracji i koktajlbaru wybrzmiewają dźwięki jazzu na żywo. Co tydzień o godz. 19 restauracja zaprasza na spokojny wieczór w towarzystwie klasycznego szampana oraz utalentowanych muzyków na czele z Adelą Konop, laureatką Ladies' Jazz Festival.

Sylwester w Medusa Bar



Medusa Bar to idealne miejsce na sylwestra dla osób, które w tym roku nie poszukują zgiełku lub lokalu z parkietem. Dzięki awangardowemu wystrojowi każdy gość będzie mógł w spokoju celebrować udany rok, a także nadejście kolejnego. Nie zabraknie przede wszystkim klimatycznej muzyki na żywo, która będzie przygrywać przez całą kolację.

Spektakularny widok z balkonu restauracji umożliwi gościom obserwowanie pokazu fajerwerków. Widok na plac Przyjaciół Sopotu zapewnia niezapomnianą scenerię oraz wspomnienia, co w połączeniu z autorskimi koktajlami szefa baru, a także klasycznym szampanem Moët&Chandon, zapowiada niezwykle udaną noc w Medusa Bar. Ponadto dla grup powyżej ośmiu osób przygotowano zniżkę 20 proc. na wina.

Co przygotował szef kuchni na sylwestrową noc? Kolację rozpocznie amuse-bouche, które będzie zapowiedzią kulinarnej uczty. W Medusa Bar będzie to ostryga z sorbetem Moët&Chandon oraz wakame. Po delikatnym zaostrzeniu smaków przyjdzie czas na przystawkę w formie ravioli z homarem, sosem homarowym oraz chilli. Danie główne pozostaje indywidualnym wyborem gościa.

Do wyboru mamy:

  • tuńczyk yellowtail z zielonymi warzywami, emulsją z cydru i soczewicą;

  • comber jagnięcy z ziemniakiem na chrupko, demi glace, marchwią karmelizowaną oraz pistacją;

  • antrykot z ziemniakiem z pieca, warzywami grillowanymi oraz demi glace.

Kolację zwieńczy deser - śliwka w czekoladzie na cztery sposoby.

Należy zaznaczyć, że restauracja jest otwarta na zmianę dań z mięsnych na wegetariańskie lub wegańskie. Do każdej rezerwacji zostanie podana butelka klasycznego Moët&Chandon Brut Imperial na dwie osoby, a także kieliszek szampana o północy.

Cena sylwestrowej kolacji wynosi 285 zł za osobę. Rezerwacji i kupna można dokonywać telefonicznie pod numerem 512 863 200, a także za pomocą Facebooka lub strony internetowej. Rezerwacje realizowane są od godz. 19 wieczoru sylwestrowego.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

 

21

marca

Wielka Szama Gdańsk, Plac Zebrań Ludowych

Rozrywka

Przekorny los, pokorny film. Recenzja filmu "Zenek"
Recenzja filmu "Zenek"

Kultura

Honorowe obywatelstwo Gdańska dla małżeństwa Kiszkisów
Honorowe obywatelstwo dla Kiszkisów

Planuj z nami tydzień