• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Szampańskie śniadanie w Fino Noir

Już 16 września w nowym koncepcie Fino Noir, odbędzie się szampańskie śniadanie. Inicjatorami wydarzenia są autorzy książki Gościnność od kuchni: Patrycja Siwiec, Adam Pawłowski, Adam Chrzastowski oraz współwłaściciel i szef kuchni restauracji Fino Noir Jacek Koprowski. Spotkanie ma na celu stworzenie przestrzeni na networking dla branży gastro przy najlepszych winach musujących i dobrym jedzeniu przygotowanym przez trio: Malika x Jacek x Adam.

kwi 25

czwartek, godz. 17:00

Gdańsk, Centrum Dolna Brama 8
Wstęp wolny
maj 28

wtorek, godz. 16:00 - 22:00

Gdańsk,
bilety 450 zł
przedsprzedaż 370 - 390 zł
W wydarzeniu wezmą udział właściciele restauracji, restauratorzy, szefowie kuchni, kucharze, sommelierzy, menadżerowie i pracownicy sali. Gastronomia jest wymagającą czasowo branżą i często brakuje przestrzeni na wymianę doświadczeń i spotkanie w życzliwej i przyjacielskiej atmosferze. Tego rodzaju spotkania nie tylko dodają energii i relaksują, ale poszerzają perspektywę. Dzięki nim możemy spojrzeć dalej niż za horyzont własnej kuchni i wrócić do niej z zapasem nowych pomysłów i inspiracji.

Agenda spotkania:
10:00- 10:45 Dyskusja o przyszłości branży gastro oraz o tym jak dbanie o siebie wpływa na rozwój własny i restauracji. Wezmą w niej udział: Patrycja Siwiec, Ewa Malika Szyc Juchnowicz, Adam Pawłowski, Adam Chrzastowski, Jacek Koprowski.
10:45-12:00 Networking na luzie. Śniadaniowy wine&food pairing przygotują: Malika Szyc Juchnowicz, Adam Chrzastowski, Jacek Koprowski. O winach opowie pierwszy polski master sommelier Adam Pawłowski. Podpisywanie przez autorów książek Gościnność od kuchni.

"Gościnność od kuchni" - Na rynku lektur gastronomicznych ukazała się Gościnność od kuchni. Autorzy entuzjastycznie przyjętej przez branżę gastronomiczną Gościnności tym razem zaglądają na zaplecze restauracji. Gościnność od kuchni jest niezastąpioną pomocą dla każdego szefa kuchni, kucharza, właściciela restauracji, kelnera czy kierownika lokalu w tworzeniu przepisu na długofalowy sukces w biznesie restauracyjnym. Po lekturze rodzi się przestrzeń na nowe pomysły, innowacje i świadome decyzje dotyczące tego, co chcemy dać światu dzięki swojemu gotowaniu, swojej obsłudze czy swojemu lokalowi. Książka skierowana jest nie tylko dla osób, które już pracują w gastronomii, ale także kandydatów, uczniów szkół, którzy chcą rozwijać swoje kompetencje w branży i wiążą z nią przyszłość. Publikacja zawiera także szereg użytecznych informacji dla gości odwiedzających restauracje. Informacje na temat książki i autorów znajdują się na www.goscinnosc.pl

Książkę można zamówić tutaj: https://goscinnosc.pl/ksiazkigoscinnosc/

Fino Noir - to perełka w kurorcie, kolejne miejsce w stajni Fino z klasą, ale bez zadęcia... Dużo dobrego jedzenia, jeszcze więcej dobrego wina, fine casual w sopockim wydaniu, smacznie, artystycznie, autentycznie i dekadencko. Kuchnia z pogranicza fine dinningu, swobodna, bez nadęcia, czerpiąca z lokalnych składników, ale też bez strachu sięgająca po importowane specjały najwyższej jakości, dużo ryb, dużo wołowiny z grilla i na surowo, i tak jak w pozostałych restauracjach z pod szyldu Fino na pewno spory nacisk na kuchnię roślinną. Na sali styl 'Sopocki' czyli art deco i ulica, fine casual, artyzm i dekadencja, elegancja i luz zarazem, projekt pod kuratelą Katarzyny Frasunkiewicz. Na sali też a i przede wszystkim Ludwik Kobyliński czyli styl Sopocki, czyli dużo dobrego i dużo dobrego wina i jeszcze więcej dobrego wina, bo WinotoDobro i Vinissimo to nasi importerzy i zapewniają najlepszy towar a w Sopocie jakość towaru ma znaczenie.

Malika Szefowa kuchni i właścicielka restauracji Malika i Machina Eats& Beats w Trójmieście. Inicjatorka plenerowych kolacji z cyklu Solik z widokiem-Dinner with a view. Autorka książki Przyprawy. Kuchnia Maliki łaczy w sobie wyraziste smaki Maghrebu z produktami sezonowymi i lokalnymi w postaci rozmaitych odsłon etnicznej kuchni Afryki północnej oraz w autorskiej interpretacji szefowej kuchni.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    99 zł
Bilety dostępne: https://goscinnosc.pl/produkt/sniadanieszampanskie/
Cena obejmuje: papierowy egzemplarz książki „Gościnność od kuchni” z autografami autorów, degustację win musujących i śniadaniowych specjałów oraz dobre towarzystwo.

Opinie

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Mąka i Kawa

Gdańsk
Doki

Pizzerie

Planowane otwarcie

Lato 2024

Mushrooms Lounge Bar

Gdańsk
Wajdeloty 13

Sushi

Planowane otwarcie

26 kwietnia 2024

Barista i Bambino

Gdańsk
Sucha 37 B

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

lato 2024

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

La Kabana Mapka 5.5

Restauracje
poprawcie adres strony www :-)

Port Fromage Mapka 6.0

Restauracje
Wyśmienite wrażenia! Wraz z bliskimi odwiedziliśmy Port Fromage niedługo po otwarciu. Przetestowaliśmy trzy przystawk... więcej

Baika Mapka 6.0

Cukiernie i piekarnie
Moja ulubiona kawiarnia. Dla mnie najlepsza kawa i z tego powodu jestem tu prawie codziennie. Dobre tarty i ciasta fi... więcej

Surfburger Mapka 1.0

Burgery
Co zamówienie to gorszy smak, mięso.......zero smaku, pomyślałam ok raz się może zdarzyć, zapomnieli doprawić. Nieste... więcej

Najczęściej czytane