Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata. Naturalnie mistrzowie kuchni tajskiej wykształcili swoje reguły komponowania posiłków. W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.
Podobne wydarzenia
w każdą sobotę (do 20.04), godz. 10:30
niedziela, godz. 10.00
- Het Paa Naam Tok (sałatka z grzybami)
- Mu Ping (szaszłyki z wieprzowiny z ostrym sosem)
- Pat Khanaeng (szpinak wodny Stir-fried)
- Tom Kha Talay (ostra zupa tajska kalmarami kalmarami mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i kolendrą)
- Kai Yaang (kurczak pieczony z ostro-kwaśnym sosem)
- Mango Sticky Rice (deser z mango, mlekiem kokosowym i ryżem)