Wiadomości

Tani weekend w gdyńskich restauracjach

Od piątku do niedzieli w gdyńskich lokalach będzie można zjeść za 5 zł i 10 zł.
Od piątku do niedzieli w gdyńskich lokalach będzie można zjeść za 5 zł i 10 zł. fot. Lucyna Pęsik/Trojmiasto.pl

Za 5 zł i 10 zł będzie można zjeść popisowe dania szefów kuchni trzydziestu gdyńskich restauracji w ramach imprezy Weekend Kulinarny. Promocja potrwa od piątku do niedzieli, ale tylko w wybranych godzinach.



Weekend Kulinarny w Gdyni to nic innego jak rajd po wybranych restauracjach, które na czas trwania imprezy przygotowują po dwa dania w promocyjnych cenach - za 5 zł i 10 zł.

- Na narzucamy pomysłów szefom kuchni, ale prosimy, aby przygotowane dania były wizytówkami restauracji i zapowiedzią tego, czego gość może spodziewać w karcie - mówi Maja Stróżyk z Agencji Rozwoju Gdyni. - Chcemy, aby nasza impreza była okazją do niedrogiego poznania różnorodnej oferty kulinarnej miasta.
Impreza organizowana jest po raz dziesiąty - w tym roku weźmie w niej udział trzydzieści lokali. Na liście znalazły się: Aleja 40, Białe Wino i Owoce, Bliżej, Bollywood Lounge, Chwila Moment, Dodo Roti, Dwa w Jednym, Pizzeria Francesco, Hanoi Pho, Jedz Pij Tańcz, Kandelabry, Kapitan Cook, Kofeina, Lolo Thai Jolo, Mała Ukraina, Marmolada Chleb i Kawa, Ogniem i Piecem, Pieterwas Krew i Woda, Piqniq, Polski Smak, Pyra Bar, Róża Wiatrów, Tako, Tapas Barcelona, Tawerna, Tokyo Sushi Bar, Trafik, Winestone Hotel Mercury, Vertigo i Zielony Rower.

Godzinowy rozkład promocji w restauracjach biorących udział w Weekendzie Kulinarnym.
Godzinowy rozkład promocji w restauracjach biorących udział w Weekendzie Kulinarnym. mat. prasowe
Na przykład w Tapas Barcelona serwowana będzie potrawka z ciecierzycy, cebuli i chistorry (5 zł) i gaspacho z tostowaną szynką serrano (10 zł); w Kapitanie Cooku zjemy placek z kiszonej kapusty ze śmietaną i łososiem wędzonym (5 zł) oraz zupę rybną (10 zł), a w Bliżej zupę rybną na dorszu z warzywami, kalmarem i pomidorami (5 zł) oraz miniburgera na czarnym pieczywie z wołowiną, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulką, rukolą i domowym majonezem (10 złotych).

Promocje potrwają od piątku do niedzieli, ale warto podkreślić nie przez cały dzień. Każdy lokal festiwalowe menu będzie oferował każdego dnia wyłącznie w wybranym przedziale czasowym (szczegóły na mapce powyżej). W tym czasie rezerwacje nie będą przyjmowane.

Każdy z uczestników będzie mógł również wziąć udział w konkursie. W odwiedzanej restauracji trzeba odebrać kupon i zebrać co najmniej trzy festiwalowe naklejki otrzymywane podczas zamawiania festiwalowego dania, a następnie wrzucić go do urny w Infoboksie (do godz. 18 w niedzielę).

Opinie (62) 2 zablokowane

Dodaj opinię
Walczymy z przemocą słownąKasujemy opinie obraźliwe i nie na temat

Dodaj opinię

Odpowiedz

Dodając opinię akceptujesz regulamin dodawania opinii.
Administratorem Twoich danych osobowych jest Trojmiasto.pl Sp. z o.o.. Szczegóły przetwarzania danych znajdują się w polityce prywatności.

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

26

sierpnia

Fine Dining Week Trójmiasto,

Rozrywka

Trójmiejskie atrakcje. Co pokazać przyjezdnym?
Turystyczne atrakcje dla każdego
Pełen niespodzianek koncert Kwiatu Jabłoni
Kwiat Jabłoni zagrał w Operze Leśnej

Kultura

Muzeum Gdańska kupiło 330-letnie bursztynowe szachy za ok. 2,4 mln zł
Bursztynowe szachy za 2,4 mln zł
Pełen niespodzianek koncert Kwiatu Jabłoni
Kwiat Jabłoni zagrał w Operze Leśnej