Test Smaku: niebanalne Dwie Zmiany
19 października 2016
(78 opinii)
W kolejnym odcinku cyklu Test Smaku odwiedzamy restaurację Morska w Sopocie. W ubiegłą środę pisaliśmy o Otwartej w Gdańsku, za tydzień w środę opiszemy nasze wrażenia z restauracji Trafik w Gdyni (już tam byliśmy). Nasze recenzje są subiektywne, ale szczere - wszystkie restauracje odwiedzamy anonimowo, bez zapowiedzi i na własny koszt.
19 października 2016
(78 opinii)
5 października 2016
(62 opinie)
21 września 2016
(90 opinii)
2015-05-20 06:12
Chyba kogoś bóg opuścił z tymi cenami.
2015-05-20 12:13
racja, IKEA podstawą i wyznacznikiem zbalansowanej diety każdego Polaka. schabowy, kapucha, ziemniory, sześciopak do każdego posiłku i choddogi z IKEA jako zakąski. TAK NAM DOPOMURZ BUK
2015-05-20 06:24
Po prostu ta opinia odzwierciedla moje odczucia. Ceny kosmiczne a i atmosfera i jedzenie na to nie zasługują. Wielkie nadęcie.... małe p...
2015-05-20 06:49
Może zatem warto odwiedzić te lokale osiedlowe, te bary mleczne które swego czasu zostały tu tak opluwane.
Chodzi o to, by dać jakiekolwiek argumenty porównawcze do stwierdzenia, iż opisywane przez autorkę lokale są w czymkolwiek lepsze od tych obśmiewanych.
Szczerze mówiąc robi pani robotę podobną do występów Komorowskiego w kampanii prezydenckiej, im więcej on mówi tym bardziej wzrasta mu ilość niechętnych głosów, im bardziej pani pisze o lokalach w których bywa, tym bardziej odechciewa się do nich pójść. Wszystko na jedną modłę.
A propos, co rozumie pani przez słowo styl marynistyczny, bo szczerze mówiąc oprócz zmyślnego abażura z lin, niczego w tym klimacie morskim w lokalu nie dostrzegłem. Tak się zastanawiam, zmyśliła to pani czy ktoś w tej knajpie tak zasugerował. Jeśli to pierwsze, to potwierdza me wcześniejsze opinie że na wielu sprawach się pani nie zna, jeśli to drugie, to z kolei oznacza że nie ma pani własnego zdania.
2015-05-20 11:45
Czemu w odpowiedziach na komentarze ktoś z mORSKIEJ tak sie frustruje ... ?
2015-05-21 07:48
1) Bryza z nad patelni.
2) Rybi szkielet nad ladą.
3) Słone ceny.
PS . A wyjście ewakuacyjne zastawione stolikiem !
2015-05-20 08:13
Fajny artykuł, bo po przeczytaniu wiem, że tam nie pójdę. :) Ceny z kosmosu, a wielkość dań? Szkoda gadać.
2015-05-20 11:12
To jest restauracja a nie Bistro. Jak nie ma ziemnorów, schabowego w grubej panierce i łychy kapuchy to źle? Do restuaracji się idzie żeby dobrze zjeść a nie żeby się napchać.
2015-05-20 11:50
masz rację, żeby zjeść, a nie dojeść. Jeszcze za taką cenę. Niektórzy restauratorzy myślą, że jak dadzą mało, bajerkami poopklejają danie, zrobią parę smug z sosu to 100 % można więcej wziąć za to kasy i 50% mniej dać na talerzu. Na takie coś to może ruskie dają się nabierać
2015-05-20 12:15
no ale widać z opisu, że zjeść tam dobrze też ciężko bo i polędwiczki i łosoś zostały źle przygotowane. 2 osoby będące jeszcze w restauracji też nie były zachwycone
2015-05-20 08:35
Wystrój przeciętny, a kompozycje na talerzu nie powalają, za to ich minimalizm robi 'wrażenie'.. Ceny stosunkowo do serwowanych dań to już jawna kpina.. Dziękuję za zobrazowanie sytuacji, nigdy nie byłam i na pewno nie pójdę.
2015-05-20 08:42
No to pojechali z tymi szparagami, marża 1000.
2015-05-20 08:52
Cena do ilości... O losie... Aż mi się półkule rozjechały. :)
2015-05-20 11:58
nie o losie... tylko o łososie i 6 bobków za 41zł!!
2015-05-20 09:02
Ale trzy szparagi 26 złotych lub kęs łososia 41 złotych?
Bulion z kaczki w filiżance od kawy?
Sernik 21 złotych za tą mikro porcyjkę?
Powodzenia życzę w polowaniu na jelenia klienta.
2015-05-20 09:03
Gubię się, to jednak wielkość porcji ma znaczenie? Myślałem, że chodzi o orgię smaków a nie koryto dla prostaków.
2015-05-20 09:20
Zapewne normalnemu człowiekowi chodzi o jedno i drugie.
Uważasz ludzi którzy idą np. na dobrego schabowego z kapustą i ziemniakami za prostaków bo idą się najeść?
Uważasz się za osobę kulturalną i smakosza . Tylko idąc do takiej restauracji nie zapomnij wyjąć słomy z butów.
2015-05-20 10:13
Spokojnie, żarcik. Ze "smakoszy" właśnie.
2015-05-20 12:18
tak, uważam ich za prostaków.
2015-05-20 13:12
2015-05-20 12:17
jak widać, prostacy preferują koryto :) ten ciemny naród zaorać i zrobić na nowo trzeba, tu nic nie pomoże. trzy tysiące lat epoki brązu, spania ze świniami, które nagle przeszły w media markiet.
2015-05-20 13:11
I to nie w odległym pokoleniu tylko w tym najbliższym.
Ale zawsze mogło być gorzej, ciesz się że nie szczekasz.
2015-05-20 13:48
ekipa zarabiała po 5 kafli netto, a pewnie jadą na min krajowej plus coś tam pod stołem... stąd też i taka kelnerka, niekompetentna
2015-05-20 09:03
Będę Was łoił na cenach nielitościwie jak na frajerów przystało :)
2015-05-20 09:08
Jedzenie dość ok ale wina słabe.
2015-05-20 13:57
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.