• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Tomasz Deker rozstaje się z cukiernią Deker

Łukasz Stafiej
14 lutego 2017 (artykuł sprzed 7 lat) 
aktualizacja: godz. 17:55 (14 lutego 2017)
Tomasz Deker swoją firmę prowadził od 2007 roku. Tomasz Deker swoją firmę prowadził od 2007 roku.

Znany trójmiejski cukiernik rozstaje się firmą T. Deker Patissier & Chocolatier, której był współwłaścicielem od dziewięciu lat.




Oświadczenie Tomasza Dekera opublikowane o 17:07

- Nie spodziewałem się, że będę musiał pogodzić się ze stratą czegoś tak bliskiego mojemu sercu jak moja ukochana firma, nie mogę jednak firmować czegoś, do czego nie jestem przekonany. Jakość produktu jest dla mnie najważniejsza, nie ma mnie więc już w zarządzie firmy T. Deker Patissier & Chocolatier - poinformował w poniedziałek wieczorem Tomasz Deker na Facebooku. - Prosiłbym o niewiązanie mnie z tym, co teraz będzie produkowane.
Deker to jeden z najbardziej rozpoznawalnych cukierników w Polsce. Jest mistrzem cukiernictwa, prowadzi szkolenia i warsztaty, jest również jedną z twarzy kanału kulinarnego Kuchnia+, gdzie ma swój autorski program "Desery Dekera". Doświadczenie zawodowe zdobywał w rodzinnym Poznaniu oraz we Francji, w Belgii, Holandii, Szwecji i we Włoszech. Od lat mieszka w Trójmieście.

Firma T. Deker zaistniała na rynku w 2008 roku. Na początku ubiegłego roku ze spółki cywilnej została przekształcona w spółkę handlową, a nowym udziałowcem - obok Dekera i jego wspólniczki Agnieszki Buniek - została firma Dorsanis Global Services Limited z siedzibą na Cyprze.

Na razie nie wiadomo, jaka przyszłość czeka sklepy firmowe Dekera i pod jaką nazwą będą one dalej funkcjonowały. Na stronie tdeker.pl znajdziemy wyłącznie informację o treści "zmieniamy się dla was".

Telefony Tomasza Dekera oraz Agnieszki Buniek nie odpowiadają.

Miejsca

  • T.Deker Sopot, pl. Konstytucji 3 Maja 3

Opinie (156) ponad 20 zablokowanych

  • (3)

    Wpuścili tzw. inwestora z raju podatkowego licząc na jego kapitał i dobre intencje i chyba zostali wykolegowani z interesu.

    • 201 4

    • Zwykła większość (1)

      "Zwykła większość głosów" czyli wspólniczka dogadała się z nowym udziałowcem i Tomuś poleciał.

      • 61 0

      • ćwierkały jaskółki,że nie dobre są spółki

        • 14 0

    • Rudy

      Kogo to

      • 3 4

  • Przechodzi do Kaliszczaka (1)

    • 86 14

    • Wróble ćwierkają

      Że będzie Płończak & Deker. Drżyj Grzesiu Pellowski

      • 5 2

  • a ja mam pytanie (14)

    Patissier & Chocolatier - po polsku już nie dało rady? I właśnie dlatego nie płaczę po was. Myśleli, że im głupsza nazwa, tym większy sukces. A tu zonk.

    • 165 90

    • a jak miał sie nazywac? (7)

      Ciastkarnia-czekoladziarnia???

      • 46 39

      • Tak własnie i niby dlaczego nie ?Dla takiego typowego cymbała czekolada brzmi obciachowo

        ale jak ta sama nazwa jest w języku obcym to już jest dobrze!!

        • 101 16

      • dokładnie.. (3)

        mieszkamy w Polsce więc nazywajmy po polsku...

        • 77 15

        • (1)

          do Gdańska przyjeżdżają też turyści z całego świata.

          • 6 8

          • No popatrz, do Rzymu też, ale jakoś się tam tym tak nie przejmują, żeby Rzym na stolicę Anglii zamieniać.

            • 8 1

        • a co sądzisz o nauce języków obcych?

          • 3 9

      • A co jest nie tak z nazwą? Można nazwać cukiernia, ciastkarnia, ciasteczka i czekoladki lub nawet nowocześnie fabryka/manufaktura słodkości. Mamy XXI wiek a Polacy dalej siedzą w swoich zaściankach i nie potrafią uszanować własnej kultury.

        • 85 7

      • a czemu nie po węgiersku albo albańsku?

        Tak, można nazwać firmę po polsku, wyobraź to sobie.

        • 9 3

    • nazwy (1)

      też mnie to wkurza
      bary mleczne, zaraz będą milk and bread restaurantami :)

      • 73 9

      • A ja mam gdzieś jak się nazywają tylko czy można tam dobrze zjeść.

        • 29 17

    • No jak dla ciebie to powinna być

      cukiernia u Janusza - cebula i buraki - twój poziom

      • 19 36

    • szokolatier

      żeby Janusze myśleli że ich pączki i eklerki będą przez to bardziej 'ą' 'ę'

      • 42 6

    • Niektórzy chcą robić biznes na całym swiecie, a nie tylko w Polsce.

      Nazwy po Polsku nie wymówiłby nikt z zagranicy.Myslcie trochę ludzieee!!!

      • 18 29

    • komentarz masakra

      a Pan uważa, że czym głupszy komentarz, tym ciekawiej?

      • 3 5

  • ładnie został wygilgany :D

    • 76 3

  • A to nie wspólniczka maczała w tym paluszki? (2)

    • 62 2

    • To paluszki ... (1)

      ...maczali w niej. :D

      • 55 6

      • Miało być zabawnie, a wyszło, jak zwykle, Tomuś...

        • 1 1

  • (10)

    Ta cukiernia była baaaardzo droga

    • 98 32

    • Droga ale dobra (1)

      • 29 11

      • Droga i nie smaczna.

        • 5 5

    • (2)

      od jakiegoś roku już nie dało się tam nic jeść - sam proszek do pieczenia i sztuczne orzechy jak w Sowie

      • 35 3

      • Nie wiesz nie gadaj masz jakies inne kubki smakowe !

        • 1 4

      • Sowa to dopiero syf, kremy do torów na oleju palmowym i śmieciach

        • 5 0

    • szkoda

      Deker to marka sama w sobie.

      • 11 6

    • Chyba dla ciebie. A może po prostu za mało zarabiasz.

      • 3 2

    • ale dobra

      xxx

      • 0 1

    • Haha

      Jak ciebie nie stac sama rob !

      • 1 1

    • ale

      za to bardzo smaczna :)

      • 0 0

  • co sie dzieje

    nie ma to jak zaufani wspolnicy, najpierw naciela sie p. batycka a teraz p. deker (co prawda nie kupowalam tam bo dla mnie za drogo ale zawsze )

    • 77 1

  • Sam fakt łączenia (1)

    firmy produkującej słodkości z firmą konsultingową już śmierdzi, bo co ma jedno do drugiego... Ciekawe co za przekręty porobili.

    • 85 4

    • Jak to? I tu i tu kręcą lody ;)

      • 3 0

  • Jego ciastka nie są tanie, ale mają smak normalnie jak z dworu królowej Anglii. (9)

    W lodówkach wystawowych towary, których nie widziałem nigdzie. Co najwyżej czasem w zagranicznej telewizji. Na ich widok czuję się jak chłop na salonach.

    • 79 28

    • widzisz, jakie cuda na produktach z biedry można zrobić

      • 24 9

    • piszesz tak, bo nie wiesz jak smakuje jedzenie w Anglii....

      • 11 6

    • To polecam sprobowac UmAm (6)

      Niestety,ale Deker nie dorasta UmAm do piet.Jakos kakaa,czekolady w ciastkach desera od jakiegos czasu jest naprawde bardzo kiepsja i to zawaza na smaku calosci...

      • 10 11

      • Kakaa?! Polska języka trudna języka. (2)

        • 12 2

        • (1)

          To już lepiej by było kakała ;)

          • 3 1

          • och moje ty kakałko :P

            chesz kakao?;P

            • 0 0

      • Kakao się nie odmienia, cieciu bez szkoły.

        • 7 2

      • nie kUMAM (1)

        umam wygląda poprawnie jak na realia polskie ale czesto bywa że ich produkty są mdłe, brakuje im wyrazu. .

        • 2 1

        • w cukierniach często desery są bardzo słodkie, natomiast w UMAMie są odpowiednie proporcje i po zjedzeniu ich ciastka nie mam odruchów wymiotnych

          • 0 3

  • jaka szkoda. (25)

    Sowa sie juz nie rozwia, Deker znika. Gdzie teraz isc na dobre ciasto, nie koniecznie sernik i szarlotka?

    • 68 15

    • serio sowa się nie rozwia? (1)

      o matko a ja myślałem ze się rozwia a jednak się nie rozwia ? może im powiedz żeby się rozwia

      • 47 6

      • Taki rozwói

        • 8 1

    • ciasta

      sowa stal sie wygodny nie ma juz w produkcji ciasteczek z jabłkami,jest tylko masowka

      • 16 2

    • (3)

      Umam najlepsza cukiernia w trójmiesicie i polsce

      • 25 19

      • wyroby b.smakowite (1)

        choć mam wątpliwości, czy barwniki i składniki wszystkie są takie bez konserwantów- jak to pisali o sobie,
        a także wnętrze mało przytulne- ładne, ale bez klimatu (na osiedlu Garnizon).

        • 9 6

        • Barwnik z konserwantem :-) O jezu, patrzysz i nie grzmisz.

          • 9 6

      • na mnie szalu nie zrobilo zupelnie to UMAM. Tylko ladnie wyglada tam wszystko, smak sredni.

        Polecam szarlotke z Pikawy w Gdansku Glownym ;)

        • 12 9

    • Cukiernia Markiza w Żukowie.

      • 10 12

    • Sam se upiecz

      • 11 2

    • Markiza na ul. Wików Morskich :)

      • 7 4

    • Do " KIDZIŃSKICH":)

      • 1 1

    • Żuławskie Wypieki.... (1)

      Cukiernia o tej nazwie w Cedrach Wielkich, Kawałek drogi, ale torty i desery a także lody robione na miejscu są warte każdych pieniędzy i czasu na podróż Jadłam, zakochałam się, jeżdżę często. Marzę, żeby otworzyli gdzieś bliżej swój sklep firmowy :) Umam niech się chowa......

      • 9 4

      • Takie lody w Baccate

        • 0 0

    • do Umam

      • 6 3

    • 40 lat (1)

      Tam gdzie zawsze. Do Delicji!

      • 5 6

      • Delicje też się popsuły. Niestety

        • 4 0

    • Proste

      Zrobić samemu w domu.

      • 4 4

    • Ja

      Cukiernia-piekarnia WARMIŃSKA

      • 1 0

    • UMAM w Gdansku

      UMAMAMAMAMAM

      • 5 1

    • najlepiej upiec i zjeść w domu

      • 4 2

    • Capuccino Cafe w Sopocie to wg mnie aktualnie numer jeden w Trójmieście!

      • 3 1

    • o tak Royal w Capuccino w Sopocie na wylocie na Gdynię i te brownie z białą czekoladą

      no i naturalne lody, ale to już inny temat :D

      • 3 1

    • Gdzie?

      do Umam

      • 0 1

    • Do Baccete

      • 0 1

    • Do Baccete

      • 0 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Rodzinne Niedziele - Brunch Mera Brasserie

170 zł
degustacja

Niedzielny brunch z muzyką na żywo

190 zł
muzyka na żywo, degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane