• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Tomasz Deker rozstaje się z cukiernią Deker

Łukasz Stafiej
14 lutego 2017 (artykuł sprzed 7 lat) 
aktualizacja: godz. 17:55 (14 lutego 2017)
Tomasz Deker swoją firmę prowadził od 2007 roku. Tomasz Deker swoją firmę prowadził od 2007 roku.

Znany trójmiejski cukiernik rozstaje się firmą T. Deker Patissier & Chocolatier, której był współwłaścicielem od dziewięciu lat.




Oświadczenie Tomasza Dekera opublikowane o 17:07

- Nie spodziewałem się, że będę musiał pogodzić się ze stratą czegoś tak bliskiego mojemu sercu jak moja ukochana firma, nie mogę jednak firmować czegoś, do czego nie jestem przekonany. Jakość produktu jest dla mnie najważniejsza, nie ma mnie więc już w zarządzie firmy T. Deker Patissier & Chocolatier - poinformował w poniedziałek wieczorem Tomasz Deker na Facebooku. - Prosiłbym o niewiązanie mnie z tym, co teraz będzie produkowane.
Deker to jeden z najbardziej rozpoznawalnych cukierników w Polsce. Jest mistrzem cukiernictwa, prowadzi szkolenia i warsztaty, jest również jedną z twarzy kanału kulinarnego Kuchnia+, gdzie ma swój autorski program "Desery Dekera". Doświadczenie zawodowe zdobywał w rodzinnym Poznaniu oraz we Francji, w Belgii, Holandii, Szwecji i we Włoszech. Od lat mieszka w Trójmieście.

Firma T. Deker zaistniała na rynku w 2008 roku. Na początku ubiegłego roku ze spółki cywilnej została przekształcona w spółkę handlową, a nowym udziałowcem - obok Dekera i jego wspólniczki Agnieszki Buniek - została firma Dorsanis Global Services Limited z siedzibą na Cyprze.

Na razie nie wiadomo, jaka przyszłość czeka sklepy firmowe Dekera i pod jaką nazwą będą one dalej funkcjonowały. Na stronie tdeker.pl znajdziemy wyłącznie informację o treści "zmieniamy się dla was".

Telefony Tomasza Dekera oraz Agnieszki Buniek nie odpowiadają.

Miejsca

  • T.Deker Sopot, pl. Konstytucji 3 Maja 3

Opinie (156) ponad 20 zablokowanych

  • Ostatnie zakupy u ex Dekera

    Kupiłam wczoraj na święta tradycyjny sernik Pascha u dekera, zdziwiłam się w domu, że sernik zmienił wygląd, na paragonie inna nazwa firmy. Sam sernik to wielkie G. Pierwszy i ostatni raz kupiłam cokolwiek w tej nowej firmie. Cena, niestety, pozostała ta sama. Mam nadzieję, że Pan Deker otworzy nową cukiernię z dawnymi, autentycznymi wyrobami.

    • 0 0

  • Znany z łamania prawa pracy

    PiP pozdrawia

    • 0 1

  • To już nie to......szkoda

    Smutne ale prawdziwe obecne wyroby firmy T.Deker Patissier & Chocolatier nie są nawet namiastką wcześniejszej produkcji.
    Dałam firmie szansę, jednak obecne produkty to papka.
    Mogę się tylko cieszyć, że miałam możliwość spróbowania prawdziwych przepisów Pana T. Dekera.

    • 2 0

  • Panu Dekerowi woda sodowa do głowy uderzyła. (1)

    On nie miał czasu na firmę tylko brylował na salonach w TV.
    Pewnie, że Cukiernia Deker bez Dekera nie przejdzie, ale tam od jakiegoś czasu bardzo się jakość obniżyła. Teraz już tam nie kupuję. Nie wiem jak to jest teraz po zmianie Dekera, który nazwiskiem z telewizji firmował cukiernię a wyroby były produkowane z półproduktów, z polepszaczami i nawet w gablotach sklepowych nieapetycznie wyglądały.

    • 4 2

    • bzdura; wyroby NIGDY, ale przenigdy nie byly robione z półproduktów - zarówno za czasów p. Dekara, jak i obecnie. ktos tutaj cos wymysla, ale chyba zapomnial o ludziach pracujacych w zakladach, ktorzy znaja proces od kuchni

      • 1 1

  • Mam nadzieję, że teraz poprawcie Państwo jakość wyrobów, no niestety nazwisko Deker nie wystarczy. Od trzech lat mie kupuję

    • 0 0

  • Elblążanin

    To by wyjaśniało dlaczego jakość bezy spadła.

    • 0 0

  • jaka szkoda. (25)

    Sowa sie juz nie rozwia, Deker znika. Gdzie teraz isc na dobre ciasto, nie koniecznie sernik i szarlotka?

    • 68 15

    • Żuławskie Wypieki.... (1)

      Cukiernia o tej nazwie w Cedrach Wielkich, Kawałek drogi, ale torty i desery a także lody robione na miejscu są warte każdych pieniędzy i czasu na podróż Jadłam, zakochałam się, jeżdżę często. Marzę, żeby otworzyli gdzieś bliżej swój sklep firmowy :) Umam niech się chowa......

      • 9 4

      • Takie lody w Baccate

        • 0 0

    • Do Baccete

      • 0 1

    • Do Baccete

      • 0 1

    • Gdzie?

      do Umam

      • 0 1

    • 40 lat (1)

      Tam gdzie zawsze. Do Delicji!

      • 5 6

      • Delicje też się popsuły. Niestety

        • 4 0

    • o tak Royal w Capuccino w Sopocie na wylocie na Gdynię i te brownie z białą czekoladą

      no i naturalne lody, ale to już inny temat :D

      • 3 1

    • Capuccino Cafe w Sopocie to wg mnie aktualnie numer jeden w Trójmieście!

      • 3 1

    • najlepiej upiec i zjeść w domu

      • 4 2

    • UMAM w Gdansku

      UMAMAMAMAMAM

      • 5 1

    • Ja

      Cukiernia-piekarnia WARMIŃSKA

      • 1 0

    • Proste

      Zrobić samemu w domu.

      • 4 4

    • do Umam

      • 6 3

    • Do " KIDZIŃSKICH":)

      • 1 1

    • (3)

      Umam najlepsza cukiernia w trójmiesicie i polsce

      • 25 19

      • na mnie szalu nie zrobilo zupelnie to UMAM. Tylko ladnie wyglada tam wszystko, smak sredni.

        Polecam szarlotke z Pikawy w Gdansku Glownym ;)

        • 12 9

      • wyroby b.smakowite (1)

        choć mam wątpliwości, czy barwniki i składniki wszystkie są takie bez konserwantów- jak to pisali o sobie,
        a także wnętrze mało przytulne- ładne, ale bez klimatu (na osiedlu Garnizon).

        • 9 6

        • Barwnik z konserwantem :-) O jezu, patrzysz i nie grzmisz.

          • 9 6

    • Markiza na ul. Wików Morskich :)

      • 7 4

    • Sam se upiecz

      • 11 2

    • serio sowa się nie rozwia? (1)

      o matko a ja myślałem ze się rozwia a jednak się nie rozwia ? może im powiedz żeby się rozwia

      • 47 6

      • Taki rozwói

        • 8 1

    • Cukiernia Markiza w Żukowie.

      • 10 12

    • ciasta

      sowa stal sie wygodny nie ma juz w produkcji ciasteczek z jabłkami,jest tylko masowka

      • 16 2

  • Sam fakt łączenia (1)

    firmy produkującej słodkości z firmą konsultingową już śmierdzi, bo co ma jedno do drugiego... Ciekawe co za przekręty porobili.

    • 85 4

    • Jak to? I tu i tu kręcą lody ;)

      • 3 0

  • A to nie wspólniczka maczała w tym paluszki? (2)

    • 62 2

    • To paluszki ... (1)

      ...maczali w niej. :D

      • 55 6

      • Miało być zabawnie, a wyszło, jak zwykle, Tomuś...

        • 1 1

  • znam ich obu....

    ...w sumie to już nie znam

    • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane