Wydarzenie w ramach
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP serdecznie zaprasza do bezpłatnej konsumpcji mięsa. Wydarzenie odbędzie się na placu między Katownią a Bramą Wyżynną. To największa tegoroczna impreza promująca mięsa wieprzowe i wołowe na terenie Pomorza.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 15:00
środa, godz. 18:00, 20:00
Imprezę dzielimy na część wieprzową- odbywa się w sobotę i wołową w niedzielę. Ostatniego dnia około godziny 14 będzie można skosztować porcję z niemal półtonowego byka, szarpaną wołowinę czy burgery wołowe. Zachęcamy konsumentów do spożywania mięsa wieprzowego promując także patriotyzm konsumencki, zwracając ich uwagę na oznaczenie Produkt Polski. Wszystkie nasze produkty pochodzą od lokalnych pomorskich rolników.
Przez 2 dni do dyspozycji uczestników będzie jeden z największych w Polsce autorytetów z dziedziny mięsa dr hab. Dariusz Lisiak z Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno- Spożywczego w Poznaniu.