• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Uroczyste otwarcie Casa Cubeddu Ristorante w Gdyni

Katarzyna Lepianka-Głuszkiewicz
4 marca 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
Podczas otwarcia Casa Cubeddu Ristorante na gości czekało wiele atrakcji oraz przysmaki kuchni włoskiej. Łącznie zebrało się ok. 400 osób. Podczas otwarcia Casa Cubeddu Ristorante na gości czekało wiele atrakcji oraz przysmaki kuchni włoskiej. Łącznie zebrało się ok. 400 osób.

W sobotni wieczór w Orłowie odbyło się uroczyste otwarcie nowej restauracji - Casa Cubeddu Ristorante da Domenico. Prawie 500 zaproszonych gości wypełniło lokal po same brzegi. Włoskie jedzenie, wystawny tort i pokaz fajerwerków to tylko niektóre z atrakcji, które urozmaiciły to wydarzenie.



Restauracja Casa Cubeddu Ristorante da Domenico to miejsce, w którym wcześniej znajdowała się restauracja Mariaszek zobacz na mapie Gdyni. W nowej odsłonie pokazano je w sobotni wieczór prawie 500 gościom. Frekwencja, mimo, że większość gości to przyjaciele właścicieli lub stali klienci, zaskoczyła nawet gospodarzy, który z radością podkreślali ten fakt. Obecny był także Andrea Anastasi, były trener polskiej reprezentacji siatkarzy, obecnie trener drużyny Trefl Gdańsk.

Oficjalna część spotkania została zainaugurowana przemówieniem właścicielki, która powitała zebranych gości.

- Dziękujemy, że tak licznie przybyliście na otwarcie naszej restauracji. Na początku chciałabym wytłumaczyć nazwę lokalu: słowo 'casa' oznacza po włosku dom, a Cubeddu to nasze nazwisko, które zobowiązuje nas do trzymania wysokiego poziomu kuchni, którą będziemy państwu serwować. Zależy nam również, żeby było tu jak w prawdziwym włoskim domu: gwarnie, wesoło, smacznie. Jest to restauracja rodzinna, bo oprócz mojego męża Domenico, głównego szefa kuchni, pracuje z nami wielu krewnych i przyjaciół, którym przyświeca ta sama myśl dotycząca rozwoju restauracji - mówiła Angelika Wierszyło-Cubeddu, właścicielka.
  • Otwarcie restauracji zgromadziło ok. 400 gości.
  •  Część oficjalna rozpoczęła się od krótkiego przemówienia właścicielki, Angeliki Wierszyło-Cubeddu.
  • Tort nawiązywał do włoskiej kultury jedzenia, która ma panować w restauracji.
  • Goście na otwarciu restauracji w Gdyni.
  • Restauracja z zewnątrz.
  • W restauracji znajduje się przeszklona sala degustacyjna.
  • Goście próbowali włoskich przysmaków.
Organizatorzy zadbali o szereg atrakcji. Pierwszą z nich był występ taneczny dwóch młodych artystek wykonujących tradycyjny neapolitański taniec tarantela. Zainteresowanie wzbudził też tort, któremu towarzyszył pokaz samby w wykonaniu atrakcyjnej tancerki ubranej w odpowiedni strój do tego rodzaju tańca. Atrakcjom nie było końca, więc w pewnym momencie gości poproszono o wyjście na zewnątrz, żeby mogli podziwiać pokaz fajerwerków.

W restauracji króluje tylko kuchnia włoska, której goście mieli okazję spróbować podczas wieczoru. Na stołach pojawiły się słodkie i słone przekąski, przygotowane przez szefa kuchni - Domenico Cubeddu. Nie zabrakło również pizzy, win, mocnej kawy i specjalnego stoiska, gdzie odbywała się degustacja grappy. Późnym wieczorem podano pieczoną wieprzowinę.

To miejsce, które zarówno aranżacją przestrzeni, jak i ideą, która przyświecała właścicielom, nawiązuje do prawdziwych włoskich restauracji, w których jest rodzinnie, gwarno i smacznie. Dominująca włoska kuchnia z pizzą, serami i makaronami na czele, ma być propozycją na spotkania z przyjaciółmi, którzy chętnie zerkną od czasu do czasu na mecze włoskiej ligi, a także dla tych, którzy chcieliby zorganizować kameralne spotkanie czy okolicznościowy obiad w jednej z dwóch zamykanych sal. Do dyspozycji jest także duża sala na pierwszym piętrze, w której tego wieczoru odbywały się pokazy artystyczne.

Gospodarzom udało się stworzyć bardzo swobodną atmosferę, dzięki czemu goście chętnie bawili się przy muzyce granej przez DJ'a.

Miejsca

Wydarzenia

Opinie (104) ponad 20 zablokowanych

  • Znam ludzi którzy mieli dobrze prosperujące lokale ( jako pierwsze) a potem zamarzyli o " rozwoju" - chcę więcej , chcę następny, w końcu może sieć lokali.... Potem było już przykro- kredyty, rozwody, plajty. Pierwsze lokale idą następne już niekoniecznie... Choć tego nie życzę.

    • 8 1

  • kulinaria (1)

    Jak Tesoro na rynku utrzymuje sie 10 lat? Srednia kuchnia, dramatyczna obsluga w trojmiescie, gdzie konkurencja olbrzymia. Tajemnica poliszynela jest jak to wyglada naprawde, ale nikt o tym nie napisze, ani glosno tego nie wypowie. Niedawno zmieniono funpage na FB, bo prawda wyszla na jaw.

    • 5 2

    • Proszę o więcej szczegółów jaka prawda wyszła na jaw? Podziel się swoją wiedzą

      • 3 1

  • NiceOne (2)

    BUHAHAHAH
    Rodzinnie....!
    Restauracja kolo KLIFU, nastawiona na podstarzalych lowcow galerianek hahah
    Ceny - pizza od 25 zl srednio 30zl .... rodzina za 4 pizze o srednicy 32cm zaplaci z napojami co najmniej 200zl !!!!!!!! Bedzie rodzinnie!!!

    • 10 5

    • Nikt

      Cu nie kaze tam isc, kup dwie pizze w cenie jednej w biedrze, tez bedzie ok. Zawisc, zazdrosc wyjdzie Ci kiedys bokiem

      • 0 1

    • 200 PLN

      To dużo? Weź sie i do roboty i nie jęcz.

      • 0 2

  • Okoliczne restauracje

    Widzę że w okolicy panuje mały niepokój:)

    • 1 1

  • Słabo ojjj słabo

    Właśnie wyszliśmy z restauracji pełni zażenowania a przy tym śmiechu! Do śmiechu nie było Państwu którzy siedzieli obok w stoliku którzy na swoje dania oczekiwali dobre 50min po czym dostali zupe( Pan, Pani dalej bez jedzenia) i kolejne 15 min oczekiwania na dania główne ! Po 20min zrezygnowali! My na przystawkę skromne 45min po czym na kolejne dania znowu 30min , także pobyt w knajpie wydłużył się do półtorej godzinki. Obserwowałam prace obsługi która jest kompletnie nieprzygotowana do pracy, mylenie dań , „ puste przeloty”, nie wynoszenie brudnych naczyń to tylko niektóre z błędów które rzuciły się w oczy-zero profesjonalizmu ! Dania niepowalają, da się zjeść ale bez jakiegoś szału ! Na tą konkurencje która jest w około wypadają bardzo słabo , raczej nie wrócę !

    • 7 3

  • a ja z kolei jestem z dzisiejszego pobytu w restauracji bardzo zadowolony, gwarno, głośno, tętniące życie na każdym kroku.
    słusznie ktoś już wcześniej zauważył, konkurencja obserwujące licznych klientów nowej restauracji z uzasadnionym niepokojem.

    • 2 5

  • Jo, my z Krystyna tez lubim sobie podjesc i popic do syta

    Zwlaszcza za darmoche...

    • 0 2

  • Skąd ta zorganizowana nagonka na Tesoro. Konkurencja im zazdrości pełnego lokalu?

    • 3 5

  • Goście ze Śląska

    A nas ze śląska nikt nie zaprosił ... duży błąd :)

    • 0 1

  • Szkoda

    Byłem wczoraj.
    Podsumuję tak:
    Obsługa ,jak w barze (zagubieni, mylący dania i napoje "kelnerzy").
    Potrawy nijakie ( zjeść się dało ale nic nadzwyczajnego)
    Ceny z kosmosu.
    Szkoda, byłem stałym klientem Mariaszka i łudziłem się, że będzie Ok ale jest po prostu słabo.
    Pozostaje La vita i Cozzi.

    • 8 4

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane