W ostatnich latach, światem pokochał zupy azjatyckie. Serwowane w dużych misach, pełnych makaronu ryżowego lub jajecznego, aromatycznych wywarów, doskonałych świeżych dodatków i przypraw, tworzą danie idealne.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 10:30
niedziela, godz. 13:00, 14:00
Na warsztatach pokażemy jak przygotować kilka rodzajów zup azjatyckich, to czym się różnią, co nadaje im tyle aromatu, co w nich nas rozgrzewa. Nauczycie się tu jak przyrządzać najlepsze zupy i ciekawe dodatki.
Przygotujemy:
Miso-shiru (japońska delikatna zupa z glonami wakame i tofu)
Tam Jin Kai (tajska aromatyczna zupa z kurczakiem)
Yukgaejang (koreańska zupa z pikantną szalotką i liśćmi paproci)
Canh ca chua ( wietnamska zupa rybna)
Laksa (malezyjska zupa z krewetkami i makaronem)