HASHI SUSHI SOPOT zaprasza wszystkich miłośników sushi na warsztaty kulinarne. Poznaj przekazywane z pokolenia na pokolenie tajniki mistrzów kuchni japońskiej! Naucz się celebrować kulinarne rytuały Kraju Kwitnącej Wiśni.
Podobne wydarzenia
sobota - niedziela, godz. 11:00
w każdą środę (od 10.04 do 24.04.2024), godz. 18:00
ulgowy 50 zł
przedsprzedaż 50 zł
Etap I
Historia sushi
Przygotowanie stanowiska pracy - mata, nóż, tezu, krojenie warzyw
Przygotowanie ryb do futomaków i nigiri (ciecie Hira Giri)
Przygotowanie nigiri i futomaków z łososiem, hosomaków z ogórkiem
Przygotowanie californii/uramaków z paluszkiem krabowym
Omówienie rodzajów ryb i owoców morza wykorzystywanych do sushi
Omówienie etykiety przy stole i degustacja przyrządzonego sushi
Termin warsztatów:
22.08 (sobota) godz. 11:00 - 14:00
Cena za osobę: 229zł (płatne w dniu szkolenia)
Zapisy pod adresem: sopot@hashisushi.pl
Liczba miejsc ograniczona. (6-8 osób)