Portugalia w pełni korzysta kulinarnie z walorów swojej lokalizacji. Ryby i owoce morza są serwowane na wszystkie możliwe sposoby. Portugalczycy uwielbiają także mięso. Kuchnia tego regionu jest różnorodna oparta na świeżych lokalnych produktach, oraz głęboko osadzona jest w portugalskiej kulturze i tradycjach. Portugalczycy kochają dobre jedzenie i ta prosta radość przenika wszystkie aspekty życia.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. godz., 12:00
w każdą środę (do 21.12), godz. 18:00
- bolinhos de bacalhau (tradycyjne placuszki z solonego dorsza)
- croquetes de carne (krokiety z wieprzowiną i wołowiną)
- sardinhas assadas com salada de pimentos (grillowane sardynki z salsą)
- sopa de grão com espinafres (zupa z ciecierzycy, szpinaku z dodatkiem chorizo)
- dobrada picante (flaki na ostro)
- coelho com cebolada (pieczony królik z sosem cebulowym)
- cavala maçaricada em refogado de tomate (grillowana makrela z pomidorami)
- batatas com vinho e tomate (ziemniaki z winem i pomidorami)
- arroz doce (ryżowy pudding)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).