Przygotowanie steka perfekcyjnego to rzecz, którą każdy kucharz zarówno profesjonalista, jak i amator powinien opanować do perfekcji. Technik jego przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest rodzajów samych steków. Wybór mięsa najlepszej jakości, niezależnie od budżetu i metody jego przyrządzenia, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Wszystko to przyprawimy małymi, acz znaczącymi wskazówkami na przyrządzanie steków na grillu, patelni czy w piekarniku, w wersji rare, medium rare i well done. Adam pokażę Wam jak wybierać najlepszą wołowinę i jak ją wyśmienicie przygotować.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 12:00
sobota, godz. 15-18
Przygotujemy
Flat iron
Bavette
T-Bone
Rib Eye
New York
Ciekawe sosy i dodatki
ziołowa salsa z chrzanem
demi z grzybów i szalotki
sos pieprzowy
sos z czarnej fasoli i sezamu
ziemniaki Hasselbank
ziemniaki Colcannon
ziemniaki Lyonnais
puree z pieczonej pietruszki
sałatka z pieczonych boczniaków
jarmuż z miętą, dresingiem z orzechów ziemnych
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).