Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego potrawy z Chin, Laosu czy Indii znajdują swoje miejsce w tak lubianej kuchni świata.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 11:00 - 13:30
ulgowy 20 zł
przedsprzedaż 35 zł
niedziela, godz. godz., 12:00
Przygotujemy:
Laap Pet Isaam (sałatka z siekanej kaczki)
Saeng Wa (krewetki z grilla z sosem z tamaryndowca i chili)
La Tiang (jajeczna paczki z nadzieniem wieprzowo-orzechowym)
Tom Yam Pla (kwaśna zupa rybna)
Kaeng Bumbai Nuea (curry z wołowiną i ogórkiem)
Pla Muek Sot Sai Nueng Manao (faszerowane kalmary gotowane na parze z dresingiem)
Khanom Jin Kai Khua (makaron vermicelli z curry, siekanym kurczakiem i sosem chili-kokosowym)
Som Chun ( owoce Lycche z imbirowym syropem i zielonym mango)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).