Warsztaty kulinarne - zdrowe chleby i pasty do chleba.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 10:00
czwartek, godz. 8:50
ulgowy 150 zł
Będziemy wypiekać chleby bezglutenowe jak i wegańskie.
Do każdego wypieku stworzymy pyszne smarowidła oraz nauczymy się jak komponować pasty idealne do każdego rodzaju chlebów.
Przebieg Warsztatów:
- Omówienie składników potrzebnych do stworzenia chlebów.
- Omówienie rodzajów mąk.
- Przedstawienie propozycji komponowania past do chleba.
- Przygotowanie chlebków między innymi będziemy tworzyć chleby mąk gryczanej, ryżowej jak również użyjemy banana, batata lub ciecierzycy
- Przygotujemy pasztet ze słonecznika
- Przygotowanie past do chleba miedzy innymi zrobimy pesto, humus czy zdrowej Nutelli.
- Zdjęcia wykonanych produktów i degustacja
- Wręczenie certyfikatów.
Ilość miejsc ograniczona (max 8)
Czas Trwania 4-5h