Mieszkańcy Grecji żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym kraju. Posiłki greckie to duże ilości małych dań przy których wspólnie będziemy się delektowali.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 15:00 - 18:00
czwartek, godz. 18:00
Filipos Simeonidis
Przygotujemy
1. Giemista (zapiekane faszerowane warzywa)
2. Moussakas (tradycyjna zapiekanka z mięsa mielonego, warzyw)
3. Juweci Thalasina (owoce morza z orzo)
4. Ryba Spetsiotika (tradycyjna ryba w sosie pomidorowym)
5. Kouneli Stifado (duszony królik z cebulami perłowymi i pomidorami)
6. Kolokithopita (cukinia zapiekana w cieście filo)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).