Hashi Sushi Sopot zaprasza wszystkich miłośników sushi na warsztaty kulinarne!
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 10:00, 12:30
wtorek, godz. 18:00
Etap II
Przygotowanie ryżu do sushi (płukanie, gotowanie, przyprawianie i mieszanie)
Przygotowanie stanowiska i sprawianie ryby z omówieniem
wykorzystania poszczególnych jej części w kuchni japońskiej
Przygotowanie sashimi z dekoracjami
Przygotowanie tatara z łososia
Przygotowanie gunkanmaków z wykorzystaniem tatara z łososia
Sposób na "proste" ;) krewetki
Omówienie i przygotowanie nigiri i temaków z wykorzystaniem krewetek
Degustacja przyrządzonego sushi
Termin warsztatów:
08.02 (sobota) godz. 11:00 - 14:00
Cena za osobę: 199zł (płatne w dniu szkolenia)
Zapisy pod adresem: sopot@hashisushi.pl
Liczba miejsc ograniczona. (6-8 osób)