- 1 Duża impreza kulinarna znowu w Trójmieście (36 opinii)
- 2 Jemy na mieście: Whiskey on the Rocks (123 opinie)
- 3 Nowe lokale: pizza, bistro i polska kuchnia (94 opinie)
- 4 Cateringi na święta. Zamów już teraz (64 opinie)
- 5 Ta kolacja trwała 5 godzin! (6 opinii)
- 6 Smutna prawda o influencerach (158 opinii)
Warsztaty z jurorem "Bake off" i otwarcie nowego lokalu w Garnizonie
Warsztaty cukiernicze z Krzysztofem Ilnickim:
W sobotę, 12 grudnia na terenie Garnizonu została otwarta pracownia cukiernicza Wszystkiego Słodkiego.pl. To nowe miejsce, które będzie organizować warsztaty cukiernicze i pomagać rozwijać pasję miłośników słodyczy. Otwarcie lokalu połączone było z warsztatami kulinarnymi online ze znanym cukiernikiem Krzysztofem Ilnickim, właścicielem Umam, jurorem programu "Bake Off".
Kursy kulinarne w Trójmieście
Warsztaty cukiernicze dla każdego
Pierwsze, sobotnie warsztaty dotyczyły trufli, czyli słodkich czekoladowych kulek. Poprowadził je znany trójmiejski cukiernik, szef Umam i juror popularnego programu kulinarnego "Bake off - ale ciacho" oraz prowadzący "Słodkiej Afery" - Krzysztof Ilnicki.
Przekazał zainteresowanym sporo praktycznej wiedzy, ale w bardzo przystępny sposób, nie zapominając, że gotowanie i pieczenie ma sprawiać nam przyjemność, a więc nie obyło się bez żartów i wesołych "pogadanek".
Kolejne warsztaty będą ogłoszone wkrótce, ale organizatorzy zapewniają, że odbywać się będą regularnie - póki co online, a potem już w "realu".
Krzysztof Ilnicki z "Bake off": Widz chce czegoś pozytywnego
Miejsce stworzone z pasji do słodkości
Wszystkiego Słodkiego.pl to miejsce, w którym będzie można zorganizować warsztaty urodzinowe czy wyjście integracyjne. Warsztaty na co dzień prowadzić będą trzy blogerki kulinarne: Marta, Natalia i Magda, których pasja do pieczenia i słodkości zaowocowała stworzeniem nowego słodkiego lokalu w Garnizonie.
Może ci się spodobać: Ciastka na zamówienie: słodkie boksy i monoporcje
Przestrzeń stworzona z myślą o tworzeniu wypieków i deserów składa się z dwóch pracowni wyposażonych w potrzebny sprzęt oraz półprodukty, z których uczestnicy warsztatów będą mogli stworzyć swoje własne słodkie wariacje. Miejsce jest objęte patronatem lokalnej firmy Dr. Oetker oraz dwóch marek związanych z wyposażeniem kuchni: Bosch oraz Wilton.
- Wszystkiego Słodkiego to centrum spełniające wszelkie potrzeby profesjonalnego cukiernika. Jest tu przestrzeń, doskonały sprzęt, atmosfera, odpowiednia temperatura pomieszczeń, czyli wszystko to, czego profesjonalista może sobie zażyczyć, dlatego jest to doskonały punt, w którym możemy nauczać cukiernictwa - opisuje lokal Krzysztof Ilnicki.
Z uwagi na obecnie dość mocno ograniczone możliwości prowadzenia warsztatów stacjonarnych, pracownia rozwija się na szeroko pojętych platformach i przestrzeni internetowej. Jednak jej prowadzący mają nadzieję, że już niedługo będą mogli zapełnić swój kalendarz i stacjonarnie przekazywać miłość do wypieków. Na ich stronie wszystkiegosłodkiego.pl znajdziecie wpisy, przepisy, sklep oraz rozpiskę warsztatów dostępnych w ofercie.
W najbliższym czasie zaplanowany jest blok z pieczenia pierniczków z dwiema prowadzącymi Magdą i Natalią, warsztat będzie bezpłatnie transmitowany na stronie lokalu.
Transmisja z otwarcia i warsztaty:
Miejsca
Wydarzenia
Opinie (71) ponad 20 zablokowanych
-
2020-12-13 15:10
Jedzenie tych słodkości to prosta droga do cukrzycy. (5)
Polecam warzywa i owoce.
- 40 19
-
2020-12-13 15:15
Niestety tak, ale raz na jakiś czas można mały okruszek zjeśc.
- 13 3
-
2020-12-13 19:08
(1)
To nie jedz
- 7 1
-
2020-12-13 19:54
Ty jedz
Szybciej padniesz na jakąś chorobę.
- 2 2
-
2020-12-13 21:02
Nie zawsze tak jest, (1)
Moja mama zajadająca się słodyczami całe życie (czekoladowymi tylko - codziennie) i ciastami, ma 87 lat, jest szczupła, nie ma cukrzycy.
Jej siostra, dla której najlepszym ,,słodyczem" był kotlet schabowy, cukierków, ciast , czekolady nie jadła (ewentualnie z grzeczności ,,skubnęła" ciasto na jakiejś uroczystości) była także szczupła, ale miała cukrzycę, zmarła w wieku 76 lat. Ich mama miała cukrzycę, a otrzymywane w podarunku czekoladki leżały w szafie aż do przeterminowania.- 6 1
-
2020-12-14 11:33
Tak, każdy zna takie historie
Z Pani z PISu?
- 0 0
-
2020-12-13 15:20
Warsztaty online (3)
Widziałam wczoraj warsztaty online i nawet zrobiłam trufle. Do świat nie doczekały, bi wszystko zjedliśmy. Wydarzenie klasa! Super, bo brakowało takiego miejsca w Trojmiescie.
- 14 17
-
2020-12-13 17:53
Takie miejsca już są na mapie trzech miast.
- 6 4
-
2020-12-15 13:31
Szkoda mi ciebie
że nie masz koleżanek, które z Tobą zrobią trufle za darmo. Tylko musisz uczyć się od jakiś podstawionych ludzi na warsztatach. Klasy to tu nie ma za grosz. Ale ludzie też są coraz głupsi i coraz gorzej sobie radzą z oszustami.
- 0 2
-
2021-01-10 11:58
Nie rozumiem dlaczego nikt Ciebie tegonie nauczył
i musisz chodzić na warsztaty kulinarne... Przykre to jest.
- 0 0
-
2020-12-13 15:45
(12)
Jeden kg ciasta 100 zeta ,,,,,
- 30 6
-
2020-12-13 15:55
Hejter (5)
No i co z tego? Jak Cię nie stać to proponuję zmienić pracę, to wolny rynek, wszystko może kosztować :)
- 6 20
-
2020-12-13 17:12
wolny rynek? a potem kwik bo nie mamy pieniazkow i nikt u nas nie kupuje... (3)
czekam na zmiane niech przyjdzie po czy tam inny twor zakreci kurek z kasa i wtedy bedzie kwik
- 12 4
-
2020-12-13 18:54
to zrób sobie w domu i nie jęcz (1)
- 6 3
-
2020-12-13 19:16
jak w domu zrobic sejm i zmiane wladzy?
wylacz tvn wlacz myslenie...
- 1 4
-
2020-12-15 13:29
Czekam aż Ci oszuści którzy trują ludzi chemią
w końcu poniosą odpowiedzialność za masowe trucie. Jak można coś takiego promować i sprzedawać. Co z tego, że to studio. To skandal w biały dzień. Pod przykrywką warsztatów jakieś dwie dziewczyny wyciągnęli znikąd i to ma być coś? Żenada i wstyd!
- 0 1
-
2021-01-10 11:59
A nie może
Bo są jeszcze dobre obyczaje, których brakuje ludziom z obrazka. Ale głupim ludziom zawsze wciśnie się kit, a potem płacz.
- 0 0
-
2020-12-13 17:16
? Do Hejtera (1)
Ale to nie cukiernia. To studio kulinarne na warsztaty i spotkania.
- 6 6
-
2020-12-13 19:54
Żałosna praca
Sprzedawanie siebie w jakimś studio. Wyglądają jak z lat 90tych TVP.
- 2 6
-
2020-12-13 17:58
desery na kilogramy - dobrze, że jest drogo
deser to nie codzienny posiłek
- 4 1
-
2020-12-13 19:53
Nie kupujemy proszków od Oetkera
- 3 5
-
2020-12-13 20:20
To widocznie nie jest produkt dla Ciebie (1)
- 3 2
-
2020-12-16 12:01
To jest produkt dla nikogo
Nie tylko dla mnie.
- 0 1
-
2020-12-13 16:54
Rewelacyjne miejsce (1)
Widziałem Wszystkiego Słodkiego kilka razy, przejeżdżając przez Garnizon. Mam nadzieję, że szybko będzie dostępne nie tylko dzięki warsztatom online!!! Już nie mogę się doczekać, żeby coś dobrego upiec tam pod okiem super prowadzących!!!
- 9 18
-
2020-12-14 13:08
Więcej nauczysz się z YouTuba za darmo
- 1 2
-
2020-12-13 18:21
Nie mogie (2)
chciałbym ,ale nie mogie , bo mam podwyższony cukier
- 10 2
-
2020-12-13 19:17
to trzeba wodke z pieprzem wtenczas (1)
- 5 2
-
2020-12-14 11:34
Nie mogę na to patrzeć...
- 0 1
-
Opinia została zablokowana przez moderatora
-
2020-12-13 19:47
(1)
wolny rynek czy wolna amerykanka ?
- 3 2
-
2020-12-16 16:57
Wolna totalna amatorka
- 1 1
-
Opinia została zablokowana przez moderatora
-
2020-12-13 20:29
Krzysztofie bardzo dziękuję! (1)
Do dziś wspominam pełen inspiracji i empirii wykład Krzysztofa dla studentów mojego kierunku. Słuchałam z ogromnym podziwem jak własną, bardzo ciężką pracą Krzysztof uczył się zawodu cukiernika. Gratuluję nowego pomysłu Cukierniczy Wizjonerze i bardzo się cieszę że działasz w Trójmieście! Jeśli pozwolisz przybędę na zajęcia wraz z podopiecznymi do Wszystkiego Słodkiego.
- 5 9
-
2020-12-14 11:34
Studentów kierunku cukiernictwo?
Cukiernikiem można zostać po szkole zawodowej, nie po studiach wyższych Pani Dominiko...
- 2 2
-
2020-12-13 21:17
Garnizon (1)
Mieszkam nieopodal. Idąc z dzieckiem na spacer regularnie zaglądamy. Mam nadzieje ze będą warsztaty z dziećmi?!
- 6 10
-
2020-12-16 12:03
Regularnie zaglądacie do miejsca, które ledwo co powstało?
W czasach pandemii i zaleceń by unikać kontaktów społecznych. Karygodne.
- 0 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.