• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Warsztaty z jurorem "Bake off" i otwarcie nowego lokalu w Garnizonie

Mateusz Groen
13 grudnia 2020 (artykuł sprzed 3 lat) 

Warsztaty cukiernicze z Krzysztofem Ilnickim:

W sobotę, 12 grudnia na terenie Garnizonu została otwarta pracownia cukiernicza Wszystkiego Słodkiego.plMapka. To nowe miejsce, które będzie organizować warsztaty cukiernicze i pomagać rozwijać pasję miłośników słodyczy. Otwarcie lokalu połączone było z warsztatami kulinarnymi online ze znanym cukiernikiem Krzysztofem Ilnickim, właścicielem Umam, jurorem programu "Bake Off".



Kursy kulinarne w Trójmieście


Warsztaty cukiernicze dla każdego



Czy byłe(a)ś kiedyś na warsztatach cukierniczych?

Trwająca pandemia uniemożliwiła stworzenie wielkiego stacjonarnego wydarzenia, by pokazać nowo otwartą pracownię wszystkim zainteresowanym. Właściciele przenieśli się więc do sieci, gdzie transmisja z warsztatów przyciągnęła fanów słodkich smakołyków.

Pierwsze, sobotnie warsztaty dotyczyły trufli, czyli słodkich czekoladowych kulek. Poprowadził je znany trójmiejski cukiernik, szef Umam i juror popularnego programu kulinarnego "Bake off - ale ciacho" oraz prowadzący "Słodkiej Afery" - Krzysztof Ilnicki.

Przekazał zainteresowanym sporo praktycznej wiedzy, ale w bardzo przystępny sposób, nie zapominając, że gotowanie i pieczenie ma sprawiać nam przyjemność, a więc nie obyło się bez żartów i wesołych "pogadanek".

Kolejne warsztaty będą ogłoszone wkrótce, ale organizatorzy zapewniają, że odbywać się będą regularnie - póki co online, a potem już w "realu".

Krzysztof Ilnicki z "Bake off": Widz chce czegoś pozytywnego



  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.
  • Warsztaty cukiernicze z robienia trufli zainaugurowały otwarcie lokalu na Garnizonie.

Miejsce stworzone z pasji do słodkości



Wszystkiego Słodkiego.pl to miejsce, w którym będzie można zorganizować warsztaty urodzinowe czy wyjście integracyjne. Warsztaty na co dzień prowadzić będą trzy blogerki kulinarne: Marta, Natalia i Magda, których pasja do pieczenia i słodkości zaowocowała stworzeniem nowego słodkiego lokalu w Garnizonie.

Może ci się spodobać: Ciastka na zamówienie: słodkie boksy i monoporcje

Przestrzeń stworzona z myślą o tworzeniu wypieków i deserów składa się z dwóch pracowni wyposażonych w potrzebny sprzęt oraz półprodukty, z których uczestnicy warsztatów będą mogli stworzyć swoje własne słodkie wariacje. Miejsce jest objęte patronatem lokalnej firmy Dr. Oetker oraz dwóch marek związanych z wyposażeniem kuchni: Bosch oraz Wilton.

- Wszystkiego Słodkiego to centrum spełniające wszelkie potrzeby profesjonalnego cukiernika. Jest tu przestrzeń, doskonały sprzęt, atmosfera, odpowiednia temperatura pomieszczeń, czyli wszystko to, czego profesjonalista może sobie zażyczyć, dlatego jest to doskonały punt, w którym możemy nauczać cukiernictwa - opisuje lokal Krzysztof Ilnicki.
Z uwagi na obecnie dość mocno ograniczone możliwości prowadzenia warsztatów stacjonarnych, pracownia rozwija się na szeroko pojętych platformach i przestrzeni internetowej. Jednak jej prowadzący mają nadzieję, że już niedługo będą mogli zapełnić swój kalendarz i stacjonarnie przekazywać miłość do wypieków. Na ich stronie wszystkiegosłodkiego.pl znajdziecie wpisy, przepisy, sklep oraz rozpiskę warsztatów dostępnych w ofercie.


W najbliższym czasie zaplanowany jest blok z pieczenia pierniczków z dwiema prowadzącymi Magdą i Natalią, warsztat będzie bezpłatnie transmitowany na stronie lokalu.

Transmisja z otwarcia i warsztaty:

Miejsca

Wydarzenia

Opinie (71) ponad 20 zablokowanych

  • Basia (14)

    Super! Czekam na kolejne warsztaty!

    • 3 5

    • Karolina (1)

      Czekam na warsztaty z czekolady

      • 3 2

      • Niech Ci koleżanka powie za darmo

        • 1 2

    • Warsztaty stacjonarne (9)

      Mam nadzieję, że niedługo odbędą się też jakieś stacjonarne warsztaty

      • 3 3

      • Oby nie (8)

        Szkoda kasy na coś takiego. Żenujące to jest naprawdę.

        • 1 4

        • Dla Ciebie żenujące dla innych niekoniecznie. (1)

          • 2 2

          • Przykro mi, ale to jest obiektywnie żenujące

            Dla wszystkich którzy biorą w tym udział.

            • 0 2

        • Nie rozumiem (5)

          Jak kogoś takie warsztaty nie interesują, to przecież nie musi brać udziału.

          • 0 2

          • Ale musi oglądać to na trojmiasto.pl (4)

            Bo ciężko tej żenady nie zobaczyć wchodząc na stronę.

            • 0 2

            • (3)

              Hahah, ok. To życzę brania udziału w mniej żenujących zajęciach Ja tam lubię piec i uczyć się nowych rzeczy i nie uważam, żeby był to powód do wstydu.

              • 1 0

              • Nie sam fakt pieczenia jest powodem do wstydu (2)

                tylko to, że to są totalne amatorki i jeszcze musisz zapłacić za to, żeby Ciebie czegoś "nauczyły". Nie masz fajnych koleżanek? Nawet jak Ty nie umiesz albo żadna z Twoich koleżanek to fajniej uczyć się razem i spędzić wspólnie czas, niż płacić jakiejś firmie za to. To jest żenujące i zawsze będzie.

                • 0 2

              • (1)

                A skąd wiesz jakie amatorki i kto ma jakie doświadczenie i szkoły?

                • 1 1

              • Przecież można sprawdzić, wystukać w necie i od razu widać, że amatorki

                Nic nie potrafią, tylko kreacja. Naprawdę szkoda czasu. Ale najwyżej ktoś straci kilka stówek, nie?

                • 0 2

    • Trufle

      Dziewczyny i Krzysztof było super! Fajnie, że można to sobie obejrzeć jeszcze raz bo musiałam wyjść pod koniec live

      • 3 2

    • Oby nie

      Niech się skończy ta amatorka i zarabianie kasy na naiwnych ludziach.

      • 0 0

  • Bake off był super swietnym programem szkoda ze niejst kontynuowany bo prowadzacy tez sie spisywali (1)

    A te TVnowskie programy pseudo kulinarne są tak sztywne ze sie tego ogladac nie da!

    • 4 5

    • Tak, bo tu nie jest sztywno wcale :)

      • 1 2

  • Za słodkie te ciastka (4)

    Byłam w Umam kilka razy - prawie wszystko jest tak słodkie, ze nie jestem w stanie zjeść. Panna cota tylko była ok

    • 5 3

    • Byłem raz jeden.

      Nigdy więcej.

      • 4 1

    • Smacznego (2)

      Jedzcie jeszcze więcej cukru i karmcie nim dzieci. I tak już mamy najgrubsze w Europie. Ciasta z cukierni maja teraz więcej cukru niż mąki. Koncerny farmaceutyczne produkujące insulinę i leki na cukrzyce już się cieszą.

      • 3 1

      • Powinni poprostu zastapic cukier słodzikiem nie szkodliwym .Powinni prowadzic taki podatek (1)

        by cukier był droższy od słodzika

        • 1 1

        • Recepta - nie jeść

          Omijać szerokim łukiem ludzi, którzy promują jedzenie cukru.

          • 1 2

  • Fajnie,

    że na moim osiedlu powstał taki fajny lokal :)

    • 3 3

  • Opinia do filmu

    Zobacz film Warsztaty z Krzysztofem Ilnickim

    Tak

    .

    • 2 1

  • (6)

    Nie lubię takich lokali za drogo za słodko i za tłoczno, obsługa taka sobie

    • 2 1

    • (5)

      Przecież to są warsztaty, a nie lokal z ciastami haha

      • 0 2

      • A od kiedy słowo lokal dotyczy tylko restauracji? (4)

        Jest za słodko i za tłoczno, i drogo i beznadziejnie. Jacyś dziwni ludzie podający się za ekspertów od cukiernictwa. Nic ciekawego, a nawet trochę podejrzanego. Ale jaka firma taki marketing. Na co dzień sprzedają chemię.

        • 0 2

        • (3)

          To nie rozumiem skąd komentarz, że za słodko i za tłoczno i obsługa beznadziejna. Przecież tam nic nie sprzedają

          • 0 0

          • Studio kulinarne Dr Oetkera nic nie sprzedaje? (2)

            Dr Oetker sprzedaje, a samo studio sprzedaje wątpliwe jakościowo warsztaty.

            • 0 1

            • (1)

              Przecież to jest tylko jeden ze sponsorów, a nie sklep dr oetker

              • 0 1

              • Jakich sponsorów?

                Dr Oetker jest właścicielem Wszystkiego Słodkiego...

                • 0 1

  • Stop hejterom (1)

    Szkoda, że pod każdym artykułem jest tyle hejtu i wylewa się zazdrość osób, które w życiu najpewniej nic nie osiągnęły. Ja tam się cieszę, z każdego nowego miejsca w naszym trojmiescie. W końcu dzięki temu się rozwijamy. Pozdrawiam

    • 3 1

    • Krytyka to nie zazdrość

      Jak ludzie nie maja umiejętności to niestety ale należy im podziękować, nie promować. Nie wszystko jest godne tego żeby się cieszyć. Czy jak powstaje nowy burdel w Trójmieście to też się cieszysz? No raczej nie... Pozdrawiam.

      • 0 2

  • (1)

    Kochani. Skąd w Was tyle hejtu przed Świętami... Taka przykra przypadłość tego portalu. wylewacie tu chyba wszystkie swoje życiowe żale. Niezależnie od inicjatywy, o której pisze Trójmiasto.pl....
    Więcej pozytywnej energii!!!
    Wesołych Świąt
    Pozdrawiam,
    Aga

    • 2 1

    • Heheh a Pani też z Oetkera?

      Dajcie sobie spokój, to co proponujecie jest żałosne. Chcecie pieniędzy za coś, co normalnie robią między sobą przyjaciele. Wspólnie gotują, pieką, cieszą się jedzeniem. To z Wami jest coś nie tak, nie z ludźmi, który to krytykują. Więcej uczciwości. Wesołych Świąt!

      • 0 2

2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane