- 1 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (55 opinii)
- 2 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (80 opinii)
- 3 Restauracja po rewolucji Gessler na sprzedaż (155 opinii)
- 4 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 5 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (11 opinii)
- 6 Restauracje idealne dla osób dojrzałych (112 opinii)
Weekendowe promocje w gdyńskich knajpach
Za pięć i dziesięć złotych zjemy wybrane dania w prawie trzydziestu gdyńskich restauracjach. Promocja potrwa w wybranych godzinach od piątku do niedzieli w ramach festiwalu Weekend Kulinarny.
Cena za danie jest stała: 5 zł albo 10 zł, ale każda restauracja samodzielnie ustala godziny trwania promocji (szczegóły na grafice poniżej). W większości miejsc happy hours trwają po 2-3 godziny każdego dnia trwania festiwalu, czyli od piątku do niedzieli.
- Każdego roku wysoka frekwencja podczas rajdu pokazuje, że ta formuła świetnie się sprawdza. W ciągu ośmiu lat wiele się zmieniło w trendach kulinarnych, co możemy zaobserwować chociażby przeglądając menu trójmiejskich restauracji, ale to właśnie dzięki takiemu wydarzeniu, jak Weekend Kulinarny, każdy fan kulinariów może być na bieżąco z nowinkami - mówi Witold Okun z Agencji Rozwoju Gdyni, która organizuje imprezę.
Dania w promocyjnych cenach będzie można zjeść w takich miejscach, jak: Bliżej, Bollywood, By the way, Chwila Moment, Dwa w jednym, Fedde Bistro, Francesco Pizzeria, Hanoi Pho, Haos, Jedz Pij Tańcz, Kandelabry, Kapitan Cook, Mała Ukraina, Marmolada Chleb i Kawa, Ogniem i Piecem, Piqniq Naleśnikarnia, Polski Smak, Pyra Bar, Ring, Róża Wiatrów, Serio, Tako, Tapas Barcelona, Tawerna, Tokyo Sushi, Tom's Diner, Taverna Zante, Vertigo i Zielony Rower.
W Zante za 5 zł zjemy m.in. baranie szaszłyki keftedes, a za 10 zł moussakę. W Tapas Barcelona po 5 zł sprzedawane będą porcje marynowanych oliwek, a za 10 zł m.in. mule. W Fedde Bistro impreza będzie okazją, aby przetestować nowe dania z jesiennej karty. Za 10 zł zjemy m.in. zupę z dyni piżmowej z kurczakiem, marynowanego śledzia z buraczanym crème fraîche czy grillowaną mackę ośmiornicy.
Każdy, kto zakupi festiwalowe danie, otrzyma konkursową naklejkę. Kupony z co najmniej trzema naklejkami z różnych lokali są zbierane podczas festiwalu w InfoBoksie. Tam też w niedzielę o godz. 16 odbędzie się losowanie nagród. Więcej na www.kulinarnagdynia.pl.
Warto dodać, że w tym roku organizatorzy nie przewidzieli wydarzeń towarzyszących, takich jak np. ubiegłoroczny piknik i gotowanie na żywo z gwiazdami teleturnieju "Masterchef" na placu Grunwaldzkim.
- Główny nacisk został położony na organizację wcześniejszego wydarzenia Kulinarna Świętojańska, dlatego też sam Weekend Kulinarny postanowiliśmy sprowadzić do jego esencji, czyli możliwości spróbowania dziesiątek potraw gdyńskich szefów kuchni. W rajdzie bierze też udział więcej lokali niż w roku poprzednim - dodaje Okun.
Weekend Kulinarny 2016
Rok temu na imprezie gotowali celebryci. Tym razem wydarzeń towarzyszących nie będzie.
Wydarzenia
Miejsca
Opinie (91) 4 zablokowane
-
2017-09-07 17:17
(1)
Zaszaleją,bedą żreć ile wlezie bo za półdarmo.Taki co normalnie od czasu do czasu bywa to się nie dopcha.
- 1 2
-
2017-09-08 00:35
To są porcje degustacyjne!! Przeczytaj artykuł zanim zaczniesz komentować :/
- 0 0
-
2017-09-07 18:30
zagadka
jaka rejestracja zdominuje Gdynię w tych szczęśliwych godzinach?
- 0 0
-
2017-09-08 00:17
Kradzież roweru (1)
A co z ukradzionym rowerem wartym 20 tys zł minimum? Poszkodowany nie żyje od 7 lat, więc nie ma kto dochodzić kradzieży.
Co zrobić? Dowody mam ja i najbliższa rodzina. Ale pewnie żaden prokurator nie przyjmie sprawy.- 1 0
-
2017-09-08 07:54
i to jest temat, a nie tylko kelnerzy i kelnerzy
- 0 0
-
2017-09-08 05:29
Było
- 0 0
-
2017-09-09 18:28
Byłam
Byłam, jadłam różne smaczne dania, kolejek nie było, roszczeniowego tłumu też nie. I uczestnicy i obsługa lokali super. Idę też w niedzielę. Bardzo fajna akcja.
- 3 0
-
2017-09-10 21:18
Super!
Spróbowałem kilku restauracji do których jeszcze nie miałem okazji isc!
Wielkie propsy dla Ogniem i Piecem oraz Małej Ukrainy!
W bollywood pyszny dorszyk, w haosie spoko zupa pho!
Mam nadzieje ze za rok dziesiąta edycja bedzie jeszcze lepsza! Szkoda ze nie było w tym roku tych eventow towarzyszących, a mogliście połączyć tez 70 lecie Hal Targowych i dodać jakies pokazy kulinarne... trochę tego brakowało ;)- 1 0
-
2019-07-12 11:21
W dzisiejszych czasach trudno prowadzić interes. zus, jpk, skarbówka, podatek , a z czego maja żyć właściciele, niektórych tylko pozyczki trzymają przy dzialalności błędne koło. litosci a nie złego słowa potrzebujemy.
- 0 0
-
2019-07-12 11:23
Chętnie bym sie zamieniła i moi koledzy co mają firmy z tymi co po urzedach siedzą, ich życie jest proste, praca, dom, spacer, urlopik, zabawa, a ci co prowadza firmy musza czasem po 18 godzin robić, i za co , po co żeby zabierano im, już nie te czasy, co lody kręcili, teraz państwo kontroluje. i po łapach !!!!!!!!!!!!!!!!!
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.